Jump to content
Annons

TheOppositesCollide

Medlem
  • Antal inlägg

    48
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Stockholm har nog fullt av bra trummisar! Hehe! Blir nog As Blood Runs Black nästa, vi får se!
  2. Bugar och bockar! Jag är född och fortfarande belägen i Landskrona! Kanon, då provar jag det nästa gång!
  3. Det är jag som ska tacka! Kommer definitivt posta fler videos, förhoppningsvis kommer vi kunna se en uppåtgående utvecklingskurva i både spelande, ljudkvalité och bildkvalité i takt med att jag blir duktigare på respektive område!
  4. Tjena gott folk! Funderade på vart den här tråden platsar, låtar och filer kändes lite tokigt eftersom det ju inte är något jag själv skrivit, men jag är definitivt intresserad av kritik på själva inspelningen. Mods får gärna peka mig i rätt riktning om det finns lämpligare subforum! Har byggt en liten studio här hemma kring mina trummor, där jag använder ett Firepod-kort in i min Macbook-laptop. Har här spelat in en cover av "All Shall Perish"s låt "Day of Justice". Jag är bara en glad amatör, min utrustning köptes för några år sedan efter lite google research och det är först nu jag verkligen börjar använda det ordentligt, bortsett från någon demo för ett par år sedan med bandet. Kitspecifikation: Pearl MLX All Maple Shells Baskaggar: 2x 22" Pukor: 10", 12", 13", 14", 16", 18" Virvel: Pearl Eric Singer Signature Cymbaler: Mest Zildjian A/Z-custom, samt en del Sabian, Meinl och Wuhan Pedaler: Axis A Longboards för kaggarna, Pearl Eliminator för hi-hatsen Inspelningsspecifikation: Macbook Firepod Behringer Truth B2031A Axis E-kits och Alesis DM5 för baskaggarna SM57or all around Oktava MK012 överhäng Vill gärna höra vad ni tycker både om spelet och om mixningen. Jag har noll utbildning i mixning, jag har stressat mig igenom Studios 10-nummer mixologi-serie samt experimenterat en del. Det jag själv tycker på rak arm är att nummer ett så måste pukorna stämmas bättre och sen behöver jag mer fläsk i virveln. Har meckat en del utan framgång, funderar på om jag måste börja micka sejar-sidan på den också? Aja, ös på med kommentarer och tack för att ni tar er tid!
  5. xarl: kan mycket möjligt vara det eller ett liknande mål min lärare då talade om, tackar hjärtligast för länken och insikterna från samtliga parter i tråden.
  6. Alla pratar här att en "låt" är skyddad eller som allansson nämnde, om något uppnått "verkshöjd", med ingen av dessa termer är allså definierade, utan det är såledese upp till domstolen att i varje enskilt fall avgöra om något uppnått verkshöjd och om att efterföljande verk är tillräckligt likt för att inkräkta på upphovsrätten? royen: Mega musik i helsingborg, förvisso har den läraren slutat så det kanske borde säga något? 🙂
  7. Men då måste det ju finnas en definition för vad låt är? Annars kan jag ju spela in ett ackord, kalla det en låt och alla som använder sig av det ackordet snor min låt? När jag pluggade det fick jag uppvisat att det fanns definitioner för vad som är en låt och hur många noter i en melodi som får vara identiska efter varandra osv.
  8. Finns ingen sådan (upphovsrättsenlig) lag! Hej! Någon lag måste det väl finnas? Annars kan jag ju sno en låt rakt av?
  9. Vet inte om detta är rätt forumdel, men hittade inte direkt någon mer lämpad så vi provar här, mod får gärna flytta om dom anser att den passar bättre någon annanstanns 🙂 Iaf! När jag gick och läste musik så pratade vi om lagarna som gäller för hur många toner i följd som får vara identiska till en redan existerande melodi osv, vart hittar man lagarna specifikt som gäller för sånt här? Tack på förhand.
  10. Här har du Fredrik. Det blev första halvan från en ny låt med bandet. Enda kruxet är att jag inte fick rätt på triggarna, och eftersom jag inte har några vanliga baskaggemicar så är all baskagge som hörs läckaget in i andra micar. Men men, youtube gör ju sitt för att misshandla på ljud och bild iaf så! Enjoy. http://www.youtube.com/watch?v=Gmj_hrNvY1I
  11. Ja gör det! Hade varit kul att höra om du är lika bra som du själv tror! Fixar jag! Jobbar imorgon men på söndag kan jag spela in en trudelutt åt dig Fredrik.
  12. Nej! Tror inte det! Ok, skönt att veta att diskussionsnivån är på reducerad till "Nej(utropstecken)". Då får vi mycket gjort. Jag har lust att lägga upp en video på mitt spelande men hoppar nog över det med risken att det bara tolkas som ett kaxigt försök att mäta sig med en världsartist, vilket aldrig varit syftigt med inläggen.
  13. Ska jag behöva citera dig nu också? "Du är bättre va?" Jag svarade bara på din fråga. Och jag markerade tydligt att jag är sämre än en jävla massa trummisar. Denna tråden handlar om artister som vi förvånas över låter skit. Jag poängterade kort och gott att Lars Ulrich minsann låter helt värdelöst senaste åren och det blir stadigt sämre. Att det inte passar dig är varken mitt fel eller problem. Jag älskar Metallica av hela mitt hjärta och dom är som jag redan tidigare sagt min största och viktigaste influens någonsin. Men bara för det blundar jag inte för det faktum att deras redan mediokra trummis har blivit markant sämre senaste åren. Det är knappast någon hemlighet, alla som sett en konsert från 90-talsskiftet och en från 2007-2008 kan höra hur mycket sämre det låter. Otajt, slarvigt, totalt brist på styrka och attityd och en genomsyrande känsla av lathet. Meeeen så kan det ju vara latency också... eller?
  14. ?? Lägg av nu!! Du är bättre va? Inte alls min mening att få det att verka som att jag är något egoistiskt rövhål men ja, jag skulle springa cirklar kring Lars Ulrich vilken dag som helst. Och likväl är det otroligt många trummisar som skulle springa cirklar kring mig, vilken dag som helst. Dansken är dock inte en av dom. Imponerande av en gymnasieelev att spela skiten ur en världstrummis! Ja det är ju hysteriskt svårt att tävla med legenden, myten, den übertekniskt snabba och tajta Lars Ulrich?! Gimmie a break. Jag har sagt rakt igenom tråden att jag älskar och respekterar Metallica och att Lars Ulrich gjort mycket för trumvärlden som helhet genom att introducera en ny, råare stil. Men det betyder inte att han i dagens standard är något att hänga i julgranen. Ta en titt på denna metal-prodigy. http://www.youtube.com/watch?v=zWKpAgl-Stc Killen är 18 år gammal och är redan i världseliten bland dödsmetaltrummisar. Är det så svårt att tro att jag som 20-åring med 3 års musikskola i ryggen och 4 års studier i trummor och slagverk hos "Darkanes" Peter Wildoer är bättre en platt gammal rak 4/4-trummis som Lars Ulrich? Kom igen nu, get with the program.
×
×
  • Skapa ny...