Jump to content
Annons

ozman

Medlem
  • Antal inlägg

    59
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av ozman

  1. Sprutlackera i flera lager, det blir snyggast. Se till att slipa ordentligt hela tiden då. Hammarlack är till för hammare, yxor och underreden på bilar. Inte för möbler.
  2. Jag har ett Focusrite Pro 40. (20in 20out) och det fungerar bra med toppenljud. MEN, det finns en avancerad mjukvara som styr routingen för alla kanaler. Jag har försökt använda den, tittat på tutorials på nätet, läst instruktionspdf mm. Men det är för komplicerat för mej att förstå. Så jag vill koppla förbi den där j*vla mjukvaran och använda routingen som vanligt i Cubase. För om jag ändrar i Cubase så måste jag ändra i Saffire MixControl också. Det är sjukt bökigt, och jag fattar som sagt inte hur man gör ändå. Hittar inget om detta på andra forum (men jag är inte den mest datatekniskt kunniga). Är det någon som har liknande problem här, och vet hur man kan åtgärda det? Jag är sjukt tacksam om någon kan hjälpa mej!
  3. Jag har letat igenom alla Studio tidningar jag har hemma och hela forumet, men hittar inte det jag letar efter! Ni skrev i Studio om en internetsida där man skickar in Wave filer och de tar filen och processar det genom riktig analog-vintage utrustning. Finns den sidan, eller har jag drömt det hela? Vet inte riktigt vilken kategori det här ska ligga i, men tycker denna verkar bra!
  4. Coolt, tack för era svar. Subbasen i pianot är från pedalen, när hon trampar på pedalen så fortplantas vibrationerna i flygelkroppen och över till sladdarna som hänger ner från locket. Hade bara ett mickstativ så det sitter på saxmicken. Saxen vet jag inte riktigt, jag tänkte inte på det ljudet först men har inte bestämt mej om jag ogillar det eller ej. Jag ska fundera mera. Kontrabasen då, låter den som en riktig 'jazzbas'?
  5. ozman

    Fiol

    Ta några lektioner av någon som vet. Det är värt att investera några hundralappar för att slippa uppfinna hjulet själv och göra ALLA fel...
  6. Menar du rasslandet från knapparna på saxen?
  7. När du bouncar filer i Cubase så kan du välja att spara höger och vänster kanal för sej.
  8. Sen tycker jag det viktigaste vid inspelning av piano (och de flesta andra instrument) är att ha ett bra rum.
  9. Jag har hängt upp två Beijerdynamic 201 mickar i sina sladdar från locket på flygeln (öppet lock). En 20% procent från vänster sida (över basen) och en 20% från höger sida (diskanten) 10-20 cm ovanför strängarna. Sedan panorerat ut till varsin sida och tycker det har låtit ganska bra. Budget versionen såklart. Hade ingen möjlighet att få tag på tillräckligt med mickstativ så det fick bli att gaffatejpa upp mickarna i flygeln. Resultatet kan du höra här:
  10. Hej alla glada! Håller på med en enkel trio inspelning i Texas. åker snart hem till Sverige för mix och mastring. Hur ska jag göra för att få ännu bättre ljud än det jag har? Länk till musikexempel: http://soundcloud.co...-forsberg-simon Utrustning: Inspelat med Focusrite Pro 40 och Cubase 6. Saxofon: Audio-Technica AT2020 Kontrabas: Line och Sennheiser 421 Flygel: 2st Beijerdynamic M201 Vad tycker ni om soundet? Jag har gjort 4sessions ungrefär som denna hittils och hoppas hinna göra 4till innan det är dags att åka tillbaka till Sverige och mixa. Mixen är en väldigt enkel råmix gjord i min laptop med AKG lurar. Framförallt är mikrofonvalet osäkert. Jag skulle vilja ha lite dyrare mikrofoner som en bandmick på saxen och kanske någon fin kondensator på basen. Men det är den här utrustningen jag har för tillfället. Vad tycker ni? Tacksam för alla svar! Gick inte att ladda upp i 'låtar & filer'
  11. Farsan har också ett par AKG 240 från åttiotalet och K141 som är lika gamla. Det finns till och med reservdelar till dem. Så köp inga nya! Dock märkte vi när vi gjorde A/B tester med några nya K240 och några gamla att de gamla tappat lite i topp och distinktion. Men helt ok efter 25år tycker jag! AKG är de enda lurar jag använder. Dels därför att de är de ända lurar jag använder så jag 'kan' ljudet i dem, jag vet vad det är för konstigheter. Och för att de håller bra, är sköna under långa pass, och jag tycker det är väldigt 'rena' i soundet.
  12. Hej, Det låter intressant. Har skickat ett pm med mera kommentarer! MVH Oskar
  13. Hej, Du har några bra grejer att utgå ifrån. Om du nu vill spela in, varför inte sätta ihop en grupp, repa och spela in den? Beroende på vad du vill så kan du lägga ner mer eller mindre tid på de olika momenten. Tex repa mindre och spela in mera. Å andra sidan så är det för mej aldrig bra att både vara studiotekniker och musiker på samma gång. Men det kanske är annorlunda för dej?
  14. ozman

    Yamaha RM1x

    jag vet inte om det var exakt det jag var ute efter, men jag kom på svaret hur som helst efter att ha läst igenom sidan igen! Så tack! Svaret var pinsamt lätt, efter att ha valt grid rec tryckt rec och play, så måste man trycka play en gång till för att få låten att börja gå! Och gämfört med reason eller dyligt, så älskar jag det faktum att själva processen att arbeta och skriva låtar går otroligt mycket fortare. Det är trots allt därför man håller på med musik eller 🙂 Även om den inte ger lika stora möjligheter att detaljstyra (iaf inte lika lätt) så är den redan efter 3dagar ett otroligt värdefullt verktyg för mej!
  15. ozman

    Yamaha RM1x

    Har precis fått tag på en drömmaskin jag inte visste fanns! Efter att ha arbetat massor i Reason mm tidigare så är den här trummaskinen/synten/sequensern rena drömmen. Allting är precis som jag vill ha det, nästan. Det största problemet jag har nu är att det inte verkar så vanligt att arbeta med den här typen av instrument fö vet jag inte ens vad jag ska kalla den:/ Så det finns inte så många att fråga... Jag har hittat tutorials på youtube ex: där det beskrivs en grind funktion. MEN där går ljudet löpande, medan när jag försöker göra samma sak på min kopia (helt ny från kartong) så går det inte. Allting annat verkar fungera trots att jag inte hunnit lära mej så mycket ännu. Men är det någon som kan hjälpa mej med det problemet? För i sådana fall har jag mera frågor. Tack på förhand, Oskar
  16. John Coltrane bör man lyssna på i vilket fall.. men jag tycker inte alla har så jävla bra ljud. det skulle vara Acension och Ballads då.. Inte att förglömma Interstellar Space.
  17. ozman

    Natt klubb?

    1000kr. Inte mindre än 500kr. Jag tycker att man inte ska spela gratis någonsinn.. Inte därför att man alltid är värd pengar, men teoretiskt sett så tar man ett jobb för en professionell musiker och då ska arrangören fortfarande betala. Musik är inte gratis att göra. Och vi är värda betalt. Eller ingen musik alls. Hoppas du förstod, jag är för trött nu..
  18. fan, sätt fast den utan för dörren med tillhörande trumstock. så har du garanterat kvarterets fräckaste dörrklocka!
  19. jag är både 'musiker' och sitter vid datorn. Och bitvis har jag upplevt det som svårt att komma fram i datorn och förstå vad man kan göra. blir förblindad och pillar för mycket med fel saker som många påpekat. Men tack vare två saker har jag fått datorn till en tredje arm (eller iaf ett lysande hjälpmedel) Dels har jag köpt en macbook, cubase, reason och ljudkort.. kort sagt allting jag arbetat med tidigare, men jag köpte allt nytt vid samma tillfälle. Installerade allt hemma och har suttit med det i någon månad för att lära mej utrustningen. Nu sitter jag här en stund dagligen och arbetar, ibland slött och ibland väldigt effiktivt. Men nu har jag lärt mej min egna arbetsprocess och gjort en himla massor med spår för att lära mej mina favoritrutiner helt enkelt. Den andra saken är en tydlig dead line. Ska något levereras på måndag morgon är det bara börja arbeta och då har man inte så mycket tid att sitta och pilla sej i skägget!
  20. jag tror det handlar om det som peter skriver, att 'tvinga' sej att öva på att skriva musik och bara spela, jamma.. så kommer man altmer eftersom fram till hur och när man kan plocka fram sina kreativa peakar. men ibland går det ju bra och ibland så är det bara. jag tror inte att man kan optimera genom släckt eller tänd lampa, stol etc. utan bara att man lär sej hur man kommer i kontakt med högre musikaliska krafter:) Några av de bästa gig jag har gjort är när jag har frysit som fan, varit för full, jävligt arg, eller inte varit spelsugen.. Även när jag lyssnat på taper efteråt. och av det får jag fram att yttre saker påverkar jävligt lite. Mer då att när man sysslar med musik, som handlar om kärlek, passion, sex, fest, glädje, ångest, mm. att INNAN man sätter sej framför datorn, faktiskt KÄNNA en stark känsla av att behöva utrycka sej.. något man måste skriva av sej. varför det kommer tex. när man är ute och cycklar, eller handlar vet jag inte ännu. Men har funderat och studerat sånt här i flera år nu och försöker hitta grejen. hoppas jag kan bidra med lite! edit: såg inte ditt inlägg när jag skrev men håller med dej robin!
  21. cittra, vad är det? men låter som något som skulle vara grymt kul iaf!!😆
  22. från början så var chellon tänkt som en oktav till kontrabasen (eller tvärt om) så så långsökt blir det nog inte.. Men jag tror inte på iden att stämma om chellon, den har en ganska fin mörk klang i det mörka registret hur som helst..
  23. Hej, Söker någon seriös (eller oseriös) person som skulle vilja göra en remix på en låt jag lagt ut på låt delen av forumet.. Heter Red Sand och ligger under soul/hiphop på låtdelen på forumet. Jag försörjer mej halvbra som saxofonist och är 20år gammal. Men reser runt mycket och spelar i hela landet. Så skulle älska att kunna ta med en demo med några orginaltracks och någon tung house remix. Har ingen riktig plan på vad det ska bli av remixen men tanken är att den ska hamna tillsammans med de låtar som vi spelar in för att ge ut på egen label. Antagligen bara i utgivning i digitalform. Men jag är inte så pretto och gör det också ganska mycket som en kul grej för att få lite bra kritik och nya vyer på musiken! Om någon är intresserad eller har några frågor så hör bara av er!
  24. yess... jag har försökt få till ett liknande sammarbete tidigare.. spelar med mitt band, gör låtar mm. som är hiphopinspirerat... myspace.com/futuresoundofsweden, kan skicka nya grejer via mailen också.
  25. ozman

    Studio Jam

    jag ska försöka komma åt en studio och lägga till lite sax eller flöjt. häng kvar ett tag..
×
×
  • Skapa ny...