Jump to content
Annons

Dreamtones

Medlem
  • Antal inlägg

    665
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Dreamtones

  • Födelsedag 1983-06-17

Om mig

  • Kön
    Man

Senaste profilbesökare

4 875 profilvisningar
  1. Va bra, Tack för svaren! Då skulle jag alltså ha köpt företagsversionen, som är ca 20:- dyrare. Får kontakta supporten å se vad dom säger.
  2. Laddade nyligen hem Logic Pro 9 med hjälp av egna surt förvärvade stålar, och kändes riktigt gött! Long time no uppdatering! Men den känslan skulle inte vara så länge. Inget riktigt kvitto fick man. Då blir det svårt att dra av momsen tänkte jag, så då googlade jag lite på problemet. Då skulle det visa sig att flera andra är i samma sits. Hela Mac App Store är tydligen endast avsett för privatpersoner och ej företag, och det står tydligen även i villkoren att man inte får tjäna pengar med produkterna där. Snälla, säg att jag missuppfattat detta. Annars är man i praktiken i samma fack som alla illegala nedladdare helt plötsligt, men med den charmanta skillnaden att man slängt ca 1-500:- i sjön? Fint! 😱
  3. Hej, Har fått i uppdrag att producera en låt till en artist och ifall alla instanser gillar det hela så släpper dom det som hans andra singel. Det är ett pop/r'n'b projekt med lite downtempo. Själva melodin och texten är klar och inspelad, bara bakgrunden som fattas alltså. Jag tror jag skulle behöva lite hjälp här och söker således en producent som har koll på r'n'b delen då jag själv inte är så jättebekant med det. Ett plus är om du även på ett snyggt sätt kan arrangera in ett piano i det hela då detta önskades av artisten. Det var tänkt att jag och artisten splittar 50/50 på inkomsterna men om jag tar in en till så måste vi dela på kakan (dvs 25% var). Ett plus om du bor i Stockholm, och jobbar i Logic då vi också gör det. Ganska snabba ryck då det ska vara klart i början av januari. PMa så går vi vidare därifrån.
  4. Det här är lite irriterande för innan jag köpte denna lur så frågade jag dom som rekommenderat mig den om den sitter skönt mot öronen, och det skulle den göra. Märkte direkt när jag testade luren att den inte alls var konstruerad på det viset som en skön lur ska vara (man ska ha öronen inuti lurarna, inte luren på öronen), men var villig att ge den en chans - många har snackat bra om den. Så nu när jag använd den i några år så har den fortf inte riktigt anpassat sig till mitt huvud, verkar det som. Det funkar att ha på sig den ett tag, men om man har på sig den några timmar eller mer så börjar det göra ont som satan mot öronen. Då måste jag lägga undan dom ett tag, för om jag sätter på mig den igen så börjar det genast göra ont. Det hade ju varit bra om man åtminstone kunde ställa in den så att den skulle sitta lösare, men det verkar inte gå - den åker automatiskt tillbaka till ursprungsläget. Antingen är det jag som missar nåt här, eller så är luren totalt osmidigt byggd. Ni som vet - tell me! Annars är den bra, men det viktigaste är väl ändå att man kan sitta jobba utan att få ont. Bild: http://cachepe.zzoun...9b7e6ce2136.jpg
  5. Det finns en instans inom Arbetsförmedlingen där alla som är inriktade inom Kulturområdet kan bli inskrivna, om man antingen varit yrkesverksam inom musikbranschen och/eller "...fullgjort en för yrket lämplig högre konstnärlig eller motsvarande utbildning. Med lämplig utbildning avses akademisk konstnärlig utbildning vid högskola/universitet eller övrig utbildning enligt arbetsförmedlarens bedömning." Jag har gått Musikmakarna, en KY utbildning på 2 år inom låtskrivande/musikproduktion och det verkar inte som om den fanns med på deras lista. Detta är anmärkningsvärt då utbildningen jag har gått har funnits sen 90-talet och har ett mycket gott rykte i branschen. Däremot så skulle jag få besöka denna förmedling, med mitt Examensbevis, så skulle jag få besked sen. När ja kollar in deras "hemsida" (http://www.arbetsfor...gen-Kultur.html) så radar dom upp följande: "t ex koreografer, dansare, skådespelare, regissörer, kompositörer, tonsättare, utövande musiker och sångare inom klassisk- och underhållningsmusik, journalister, översättare, fotograf, radio- och TV-producenter." Alltså musiker och journalister är välkomna, men låtskrivare och musikproducenter är något helt annat? Nu stod det visserligen "t ex", men Sverige ligger i topp 3 som musikexportland genom just låtskriveri, så återigen ganska anmärkningsvärt då det lämpligtvis borde vara inom Kultur i alla fall. Jag ska inte säga så mycket förrän jag varit där och fått besked dock, men min fråga är om någon här har någon erfarenhet kring denna förmedling, och om detta kan vara något för mig eller om jag är ute och cyklar?
  6. Låter bra. Men blev lite nyfiken på hur det låter när du sjunger ut. Som någon annan sa - en oktav högre.
  7. Jo jag visste om den där, men vill ha dörrarna öppna på alla forum. Tack för tipset ändå.
  8. Vet inte om det här var klippt och skuren för dig utifrån din beskrivning, men du kan ju ta en titt iaf: https://www.studio.se/index.php?showtopic=66237
  9. Hej, kan det här vara nåt kanske: https://www.studio.se/index.php?showtopic=66237
  10. Hej Vi har en färdig pop-danslåt (ungefär Lady Gaga möter Da Buzz). Verkligen alla som lyssnat på den tycker den är bra och dom förlag jag spelat upp den för är intresserade. Låten var tänkt som demo för annan artist först, men dom tyckte våran demosångerska var bra nog för att låten kunde släppas som den var. Dessvärre hoppade hon av pga en anledning jag inte kan berätta, vilket innebär att vi nu behöver en ny sångerska. Vi håller till i Stockholm, och om det här verkar vara något för dig så kan vi diskutera vidare via PM här. Vill helst vara anonym på forumet. Ha det bra!
  11. Dreamtones

    Musikmakarna

    Inte i höst, men kanske på senare år... (är ännu bara tretton) Men jag har också lite frågor: - Vad är det för ålder (alltså om det är gymnasium eller efter detta) - Vad man ''måste'' kunna för genrer för att det ska gå bra (dvs. om rock/metall funkar, eller om det måste vara pop/rock) - Vad det är för priser Men detta låter som en asbra skola! Jag tycker nog att du ska försöka komma in, som det står tidigare kan detta vara din chance of your life! Efter du gått klart gymnasiet är det fritt att söka! Desto fler genrer du kan desto bättre, men fokusen är på låten. Genrer är ju i princip bara olika sound/paket. Förmodligen är väl pop/rock det som gäller ivfsh... Kostar inget, du har rätt till studiemedel. Så det som kommer kosta för dig är väl i så fall lån. Jo, jag kommer tacka Ja!
  12. Dreamtones

    Musikmakarna

    Haha i år kom ja in iaf! 😛 Det var jag värd (som dom tidigare inläggen indikerar). Någon fler som ska gå denna utbildning till hösten?
  13. Jag har nu identifierat problemet, tror jag. Jag använder olika tekniker. Den här fula klangen uppstår när jag använder för mycket magstöd (spänner magen) till låga toner, låter som en opera-sångare - passar inte riktigt in. ;P Dilemmat blir då i så fall; ska man höjja låten så pass mycket så att det får bli mycket magstöd ofta (låter bra till höga toner), eller sänka låten och endast ha magstöd när det kommer höga toner?
  14. Precis hemkommen från ett nytt pass och tänkte mer på magen nu. Har tjutit minst fyra gånger mer, men är inte ens hälften så sliten som jag var igår. Så ja, förmodligen bara nåt med tekniken. ☺️
  15. Kommer inte ihåg vad jag gjorde för rätt förr motför nu, för när jag tänker tillbaka kunde jag köra på mycket längre utan att få en "ful" röst. Jag har ändå sjungit ganska frekvent under ca 2 års tid så det känns ändå som att man borde ha ganska bra koll. Jag har dock inte blivit "skolad", så det är säkert något jag missar eller gör fel på. Om vi nu betraktar mig som nybörjare; Vad bör man tänka på när det gäller teknik? Ja, jag förstör rösten tillfälligt genom att ta i för kung och fosterland för tidigt tror jag. Svårt att veta när nu rösten är uppvärmd. Men smartast är nog att avsluta passet med alla höga toner i låten... Jo, jag känner mig lite träffad där. Så det är möjligt att det bidrar till själva insatsen som helhet, men tror knappast det påverkar soundet på rösten.
×
×
  • Skapa ny...