Jump to content
Annons

hajjen

Medlem
  • Antal inlägg

    55
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av hajjen

  1. Tack för svaren! Jag skippar kaggemicken. Då är det överhäng som jag skall satsa på. Jag skall kolla upp Line Audio Design CM3.
  2. Tack för ditt svar! Tyvärr så blir det lite för dyrt med de mikrofonerna du rekomenderade då ingen i bandet är särskillt tät för tillfället. Kan man köra en "vanlig" sångmick på kagge eller använda sm57 och köra resten av trumsetet på överhäng?
  3. Hej! Mitt band skall testa oss på att göra en inspelning själva i vår replokal. Behöver därför komplettera med mikrofoner. Det viktigaste i detta skede är att spela in trummorna (någorlunda) bra. Jag tittar därför på olika trummikorofnpaket, lösa mikrofoner osv. Om någon har erfarenheter råd eller tips så dela gärna med er! Det via har PC + Lexicon omega (ljudkort 4 kanaler simultant) MIkrofoner Shure sm58 samt sm57 ADK A51 Möjliga inköp Överhäng: Behringer C2 stereopar T.bone stereopar Stereopar Golden Age FC4 ST Baskagge: T.bone baskaggemick Låter det vettigt att köpa ett billigt stereopar för överhäng och en billig tysk baskaggemikrofon, samt att använda shure sm 57:an till virveln? Är inköpen av billiga mikrofoner att kasta peningar i sjön. Är det någon som har erfarenheter av någon av ovan nämda mikrofoner???
  4. Låter rätt så mycket qotsa om riffandet, lite för mycket. Gillar låten i stort. Bra driv. Ljudet kan jag inte säga så mycket om (kör den bärbara datorns inbyggda högtalare) Det som jag gillar minst är sången, vet inte varför men den låter ansträngd, osexig och tråkig.
  5. U.N.P.O.C:s mästerverk kostade nog inte mycket att spela in. Lite tid och en porta är min gissning.
  6. hajjen

    Musikstilar

    Det är väl kläderna som styr vilken genre musiken tillhör... eller har jag fått det om bockfoten?
  7. hajjen

    Skivkonvolut

    kunde inte hålla mig. det blev en till.
  8. hajjen

    Skivkonvolut

    Denna brukar jag alltid nämna vid såna här tillfällen. Den ser ut som ett skolfoto.
  9. hajjen

    öl!

    staropramen alt. staropramen dark
  10. Brian Jonestown Massacre - (David Bowie I love you ) since I was six
  11. Jag lyssnar på The Liars - Drum´s not dead, hela skivan. Den friskaste fläkten på länge, att det sedan handlar om en skiva på temat trummor gör det hela inte sämre. Mer BRA experimentell musik åt hajjen!
  12. hajjen

    Fula instrument

    En Saxofon är i mina öron en felhanterad Sexofon. Dess sensuella smäktande toner ylar stillsamt i sommarnatten, man käkar sockervadd och drömmer om vampyrer... det är livet för mig.
  13. En kort följdfråga, hur pass resurskrävande är tracktion???
  14. hajjen

    Ofattbara hits

    James Blunts två hittar. fy fan´vilken smörja, kan föreställamig hur någon gör "alla tusen nålar" på honom för att få till den bajsnödiga rösten samtidigt som någon fäller honom mellan orden för att han skall stappla i sången när han spelar in. smörja.
  15. Klart att jag ser att det är en ninja... men vad vill man säga med en sån??? du skall ninjadöden dö eller?
  16. Hej. Nu har jag köpt mig ett klaviatur(ozone) och måste utrusta datorn med ett program så att jag får användning för skiten. Problemet är att jag inte vet vad jag skall skaffa för program, tidigare har jag kört reason. Jag sker ett program som kan hantera både midi(via VST-instr.) och audio, den begränsande faktorn är min dator. Prestanda i min laptop 448 MB i ram 2,8 GHz (celeron) Vilket drar minst kraft: Cubase (Skiljer det mycket mellan versioner?) FL Ableton Live Annat? Slutligen, vad betyder denna: 🙂 ; 😎
  17. Jag har gillat H.H - ett kolikbarns bekännelser allt med El perro del mar (mer spectoresk pop åt folket!) Ryan Adams - cold roses (särskillt låten sweet illusions)
  18. Det är en fin tanke med en jesuslåt, många fina band har jesus-låtar BRMC, velvet underground etc. Det som stör mig mest är trumljudet. Ofta är det svårt att göra jesus-låtar trovärdiga i såna här hi-fi produktioner. jag svamlar. Roligt med en jesus-låt på forumet!
  19. Detta var ju trevligt på sitt sätt, jag skulle inte vilja lägga det på skivspelaren men jag skulle gärna spela ett mörkt dator/tv-spel men denna musiken till (och då gillar jag inte dator/tv spel nämnvärt). Helhetsbetyg bra.
  20. hajjen

    M-audio Ozone

    Hej alla glada! Finns det någon som använder en M-audio Ozone. Jag håller på att ska köpa en sån 1500kr beggad. Blir jag rånad? Fungerar den bra. Kan man spela in fler än en kanal samtidigt med den? tacksam för snabb hjälp.
  21. Jag tycker att låten är aldeles för lång, basen låter styltig och stapplig. Fixa till lite mer new order-aktig bas och byt sångare eller sjung mer avslappnat och mindre rockigt och kapa låten efter en sisådär 2 minuter så blir det nog bra.
  22. Det lät ju bra det där men borde det inte stå dansband som genre istället?
  23. Detta må vara vansinne. Om sisådär två veckor skall jag och två andra dårar spela in några låtar. Utrustningen är väldigt begränsad; instrument och förstärkare en fostex MR8 digiporta laptop billig kondensator mig ADK kanske den heter Sure SM58(sångmick) Kopior till SM58 Hittills har vi bara spelat in till programmerade trummor eller uteslutit trummorna helt. Är det ens lönt att försöka spela in riktiga trummor med den utrustningen vi har… värt att tillägga är att portan endast stödjer inspelning av två kanaler samtidigt. Hur skulle man micka upp detta för att få ett någorlunda vettigt trumljud (vi har inte världens högsta krav :-) ). Min spontana tanke är att testa att spela in kaggen med en sångmick och sätta kondensatorn i närheten av virveln… eller bör man endast köra med sångmickar? Rörigt Jag Skriver.
×
×
  • Skapa ny...