Jump to content
Annons

Wiseman

Inaktiv
  • Antal inlägg

    116
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Wiseman senast vann var 26 juli 2023

Wiseman hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om Wiseman

  • Födelsedag 1979-08-10

Om mig

Senaste profilbesökare

5 410 profilvisningar
  1. En suverän röst och kämpe som gått förlorad. R.I.P Rösten är tagen härifrån, därav lite skiftande kvalité samt att jag även fått pilla en del med vissa partier. https://youtu.be/LGll6HxHE8Q
  2. Vill du bli remixad är det inte omöjligt att jag kan vara sugen! Tror du att min musik skulle passa din eller er låt, skicka gärna ett PM! https://soundcloud.com/shaunwiseman VILL DU REMIXA? SÖKER DU VOCALS OCH INSTRUMENT ATT LEKA MED? VILL DU ATT ANDRA SKA REMIXA DIG (även korta solo inspelningar/samplingar)? I så fall vill jag tipsa om en gammal sida, som jag själv tyvärr inte hittade till förens nu i våras. CCMIXTER.ORG är ett musik-community där artister och musiker kan lägga upp sitt eget material och låta andra remixa det eller använda samplingar av din produktion i sina egna produktioner. Och vice versa. Nästa år fyller CCMixter 20 år, och tyvärr är nog hemsidan minst lika gammal. Med det sagt är det en OTROLIG guldgruva till samplingar som du får lov att använda dig fritt utav, så längde det sker för okommersiellt bruk. Här finns allt från fullständiga låtar med alla steams & spår för sig, till Spoken Word, gitarrer eller saxriff. Orkar du med att sidan är gammal (går knappt använda på mobil) finns här hur mycket kul som helst att leka med. Söker du riktigt noga och långt bak i biblioteket kan du t.ex hitta samplingar från Beastie Boys. Vill du att andra ska leka med ditt material, må det så vara fullständiga låtar eller ett piano riff du spelat in, någon dikt du läst in, eller några kastruller du slagit ihop och spelat in, kan du ladda upp de här och hoppas att någon på CCMixter vill använda sig av dina sampling i sin nästa produktion. CCMixter bygger på Creative Commons, och allt som läggs upp där får automatiskt en Creative Commons licens. När du skapar någonting, ett konstverk eller en låt, blir den per automatik copyrightskyddad. Ingen annan får lov att använda ditt material utan att be om tillåtelse (eller betala för det). Creative Commons är ett sätt att försöka bygga ett mer inkluderande artist skapande. När du skapar något kan du alltså välja att även ge det en Creative Commons licens, som därmed ger andra rätten att använda dina verk utan att fråga. Antingen enbart för okommersiellt bruk, men också för kommersiellt bruk beroende på den licens du väljer att ge släppet. Det enda en CC licens kräver av den som använder sig av ditt verk är att den ger dig tillräcklig credd och länkar tillbaka till dig, samt anger informationen någonstans i sitt "verk" (sluttexten på ett Youtubeklipp, under musikspelaren på sin webbsida osv). Har du några frågor om antingen CCMixter eller om min musik, skriv här eller skicka ett PM!
  3. Jag tycker du får ta och skärpa till dig lite. Allt som folk lägger upp här kan inte vara sång och "in kommer Gösta". Om du nödvändigtvis måste kommentera på alla feedbacktrådar så får du väl ge lite teknisk feedback inom de områden där du känner dig säker. Eller så räcker det kanske med tummen upp. Kul! Lite för mycket reverb (framförallt på hihats) som lägger hela låten i ett reverbigt skimmer. Reverb är nice, men tippa det över kanten och allt blir lite suddigt. Lead ljudet som kommer in runt 0:45 är lite väl platt, högfrekvent och "plastigt" i min smak. Melodin hade mått bättre av något lite mer fylligt (som den härliga vocodern som kommer in vid 2:10).
  4. Wiseman

    ...

    Låter bra! Leaden är visserligen kanske lite plastig, men skulle absolut kunna funka om du tweakar till den lite. Det enda jag reagera på den är när den slår "dubbelnot", två snabba träffar. Det blir lite för stelt! Annars glad och trevlig låt 🙂
  5. Jag älskar ju claps som bidrar till rytmen och glädjen, och i början när de körs hade de gärna fått ta lite mer plats. När de väl får ta plats senare i låten är de lite för mycket ur synk (för mig), vilket är synd. För jag älskar claps, och de hade gärna fått ta mer plats i låten. Men en go låt 🙂
  6. Riktigt snygg produktion! Hade absolut mått bra av lite sång, även om den står helt ok på egna ben! Svängigt! 😎 Du fick en ny följare på SoundCloud!
  7. Hej Mariam! Hittade ingen musik på din SoundCloud?
  8. Hallå Hagman! Tycker inte du ska lyssna allt för mycket på Flizzaffs kritik. Det enda som har något sorts värde där är att att det finns partier där rösten kanske kunde få ta lite mer plats kontro kick/bass. Snygg produktion. 16 år? Du fick en följare på SoundCloud 🙂 Grattis till 75,000 streams, lär bli fler!
  9. Hej Coria! Har skickat dig ett PM på soundcloud! Grym röst!
  10. Sorry, ingen nyare version 😉 Shit.. va det 5 år sen jag gjorde den här. Usch va tiden går. *bump* 😱
  11. Wiseman

    Angående Video

    Har precis laddat upp en music/video till youtube.com, och undrar om det överhuvudtaget är tillåtet att länka så här från youtube? Då .mp4 filen ar på antingen 160 eller 90 Mb beroende på storlek antar jag det är för stort för att tankas upp här, om .mp4 filer äns tas emot? Skall jag bara länka ULn som vanligt i feedback forumet, eller skall jag inte göra detta alls på detta forum? Tack för svar! (Har PMat ansvariga men inte fått svar ännu, kollat i forumet men inte varit här på länge, mycket nytt!) Vill bara komma till skott utan att bryta regler /Wiseman
  12. Visste inte riktigt vart jag skulle slänga upp den här posten, så fick bli här! Olika mixar kan köpas på www.audiojelly.com vid intresse.
  13. Wiseman

    loop-program

    Vet inte om det stog nånstans, men finns en nerbantad gratisversion av Acid du kan testa. ACID XPress software Free, 10-track version of ACID software. ACID XPress software will give you a taste of what ACID Pro and ACID Music Studio software have to offer. To make the music creation process especially easy, ACID XPress software has built-in Show Me How tutorials that help you step-by-step using interactive wizards and guides. Men Ableton Live är vad jag har hört riktigt tungt!
×
×
  • Skapa ny...