Jump to content

gebba

Medlem
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

About gebba

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja sitter o gör elektronisk musik och det jag inte riktigt förstått är om man ska ha bas i samband med leaden. Är det mer något man kan ha med i låten som är där men man inte direkt tänker på ?
 2. Jag har hittat flertalet guider på youtube men jag är inte helt säker på var man ska använda dem i låten. Brukar de vara för sig eller går de köra samtidigt som leadmelodin?
 3. Tänkte att man gör en egen "wet" del som sidechainas mot den torra. Jag är med ganska ny när det kommer till att skapa musik men lärde mig ganska snabbt hur grötigt det kan bli med mycket reverb Tänker jag fel kanske? Är som sagt ingen expert själv.
 4. Prova dig fram och sidechaina till det låter bra kanske :)?
 5. https://www.youtube.com/channel/UCfxgFcnQZy1DrPuI8d74m_w/) Jag fixade din länk och subba https://www.youtube.com/watch?v=soqh7hDxamo Här är min kanal om ni vill subba ,försöker lägga ut musik så fort ja gjort något halvbra jag är nöjd ned 😉
 6. Jag skickar mina låtar till mig själv på facebook messenger för att kunna lyssna på den när jag är ute och går. Jag har ganska dyrt ljud men mina shure se535 som ja köpte billigt på tradera är fantastiska när det kommer till att referenslyssna på mina låtar
 7. 0:17 och 2:07 lät aningen högt och lite kort när det kom till dragspelen Du är inte sugen på o dela med dig av alla spår så jag kan remixa den och få mig lite träning :)? är absolut ingen expert utan har väl sysslat med musik i något halvår.Pm om de vore intressant som en kul grej.
 8. gebba

  Trance

  Älskar drumrollen vid 3:36 Hoppas du trycker ut fler grymma låtar
 9. Jag tycker det är kul med lite annorlunda låtar och musikvideon fick ni till med Denhär låten 3 minuter in var det första jag tänkte på när jag fick höra om tegnell första gången haha.
 10. Det brusar lika mycket även när jag kör helt utan kablar. ...Efter att ha läst lite så inser jag att det brusande ljudet är något som finns till viss del på alla aktiva studiomonitorer.
 11. Ska nog kontakta krk/thomann och och antagligen lämna tillbaka högtalarna tråkigt nog. Det brusar fortfarande om mina högtalare efter nytt ljudkort/xlr kablar, bruset finns även kvar HELT utan några xlr/signalkablar också. Det är inget extremt brus men datorhögtalare från 90-talet hade ju mindre störningar
 12. Det är något VST ja kör för gitarren, jag vet inte ens om det går att då det bra utan en riktig gitarr men det var faktiskt inget jag själv tänkt på tack för input Nästa mål blir nog att lära mig hur man gör bättre "baselines" sedan att försöka få lite mer variation i låtarna men det blir lätt att det låter konstigt när man försöker variera.
 13. Kicken och låga frekvenser ska gärna vara i mono. Om du har en bil eller högtalare/kompis högtalare etc kanske du får en bättre uppfattning. I slutändan är det du som bestämmer hur din låt ska vara
 14. Har lite funderingar kring ljudnivå och om något sticker ut och låter extra dåligt. Målet är att bli bättre på att mixa och göra låtar men jag känner att jag har problem med att delar av mina låtar är ganska tråkiga och volymen ojämn.
 15. Jag förstår inte vad du menar med etikett? Pianots låga frekvenser/ackorden eller pianot över lag hörs ganska mycket i låten det kanske är därför jag tyckte låten var lite utdragen/enformig. kicken är väldigt låg med. Det är bara vad jag uppfattar när jag lyssnar och kanske också vad som gör låten bra. Använder du hörlurar till att mixa med? Din mix låter bra just nu och om du inte tänkt att ha en mycket hårdare/högljuddare kick så är det väl inga större ändringar du behöver göra för att få den att låta renare.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.