Jump to content

gebba

Medlem
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About gebba

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag tycker det är kul med lite annorlunda låtar och musikvideon fick ni till med Denhär låten 3 minuter in var det första jag tänkte på när jag fick höra om tegnell första gången haha.
 2. Det brusar lika mycket även när jag kör helt utan kablar. ...Efter att ha läst lite så inser jag att det brusande ljudet är något som finns till viss del på alla aktiva studiomonitorer.
 3. Ska nog kontakta krk/thomann och och antagligen lämna tillbaka högtalarna tråkigt nog. Det brusar fortfarande om mina högtalare efter nytt ljudkort/xlr kablar, bruset finns även kvar HELT utan några xlr/signalkablar också. Det är inget extremt brus men datorhögtalare från 90-talet hade ju mindre störningar
 4. Det är något VST ja kör för gitarren, jag vet inte ens om det går att då det bra utan en riktig gitarr men det var faktiskt inget jag själv tänkt på tack för input Nästa mål blir nog att lära mig hur man gör bättre "baselines" sedan att försöka få lite mer variation i låtarna men det blir lätt att det låter konstigt när man försöker variera.
 5. Kicken och låga frekvenser ska gärna vara i mono. Om du har en bil eller högtalare/kompis högtalare etc kanske du får en bättre uppfattning. I slutändan är det du som bestämmer hur din låt ska vara
 6. Har lite funderingar kring ljudnivå och om något sticker ut och låter extra dåligt. Målet är att bli bättre på att mixa och göra låtar men jag känner att jag har problem med att delar av mina låtar är ganska tråkiga och volymen ojämn.
 7. Jag förstår inte vad du menar med etikett? Pianots låga frekvenser/ackorden eller pianot över lag hörs ganska mycket i låten det kanske är därför jag tyckte låten var lite utdragen/enformig. kicken är väldigt låg med. Det är bara vad jag uppfattar när jag lyssnar och kanske också vad som gör låten bra. Använder du hörlurar till att mixa med? Din mix låter bra just nu och om du inte tänkt att ha en mycket hårdare/högljuddare kick så är det väl inga större ändringar du behöver göra för att få den att låta renare.
 8. Något jag brukar göra är att lyssna på olika högtalare/bilen/hörlurar etc och ofta kan saker sticka ut och bli mer och man kan lättare ta bort saker som man inte känner passar i låten.
 9. -Ackorden vart lite jobbiga för öronen att lyssna på. -Ljuden vid 1:20 kanske var något långa annars bra där. Sången och låten väldigt bra. Kanske skulle passa med lite lugnare ackord eller tystnad i någon del av låten men detta är inte min typ av musik så kan ha helt fel där. Grymt jobbat iallafall!
 10. Låten känns glad/uppåt men kanske på något sätt lite långdragen,ljudet som kommer runt 2 mminuter känns schysst. Har du EQat mycket på de låga frekvenserna? Gillar stilen/ljuden du kör och tror du kan göra fler grymma saker
 11. Provade att köra med RCA-> xlr adaptrarna och det brusar för mycket idem. Kommer behöva fixa ljudkort och balanserade kablar för detta ska gå. EDIT: har köpt ljudkort ( Focusrite Scarlett 2i2) och sladdar begagnat. https://www.hifinews.com/content/hrt-music-streamer-ii-£290 Hittade också denna hemma som jag provar o köra med så länge och nu är bruset knappt hörbart. Min vän vill bygga om mina första högtalare till golvare så får väl se om de kan vara till någon nytta senare med. Nästa projekt blir väl någon form av mindre ljudisolering men jag känner mig ganska nöjd just nu med hur allt låter speciellt om man blandar det med studiolurar/bilen/inear lurara etc. Det är redan någon form av mindre skumgummi under mina krk v6 och de står på mitt bort men skulle jag behöva mer skumgummi för att dämpa vibrationerna ännu mer?
 12. https://www.asus.com/us/Essence-Hi-Fi-Audio/Xonar_Essence_STX/ Fick det ljudkortet av en kompis för att kunna använda mina hörlurar så jag har kört RCA från det kortet till min förstärkare. Jag har aldrig ägt några studiomonitorer innan så jag vet inte hur det blir med volym och eventuella störningar men får väl testa mig fram. Det kanske är bra att ha flera högtalare att lyssna på för lite mer referens, tidigare har jag provat att lyssna på låtarna i bilen och ibland låter de helt annorlunda där.
 13. Det är ju min nuvarande förstärkare jag kör med som har inbyggd dac (ljudkort) men den blir också väldigt varm. Skulle jag kunna köra med windows volymkontroll så har jag ju det via tangentbordet och det är väldigt smidigt. https://www.thomann.de/se/seetronic_ma3mrf_adapter_3pin_xlr_to_rca.htm Jag köpte dessa adaptrar bara för jag vet vilka störningar billiga kablar kan ge efter jag köpte rca kablar på biltema...
 14. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=537652 Jag borde väl också kunna använda den som ett ljudkort/volymkontroll så länge? Sedan finns volymkontroll på mitt tangentbord. Tanken var att få igång det sedan får jag väl sätta mig in i hur det fungerar med externa ljudkort till högtalarna. Tack för all hjälp ❤️ !!
 15. https://www.thomann.de/se/krk_v6_serie_4.htm?ref=intl&shp=eyJjb3VudHJ5Ijoic2UiLCJjdXJyZW5jeSI6IjkiLCJsYW5ndWFnZSI6InN2In0%3D Är lite inne på dessa men räcker det med att jag kör med RCA till XLR-kontakt för att koppla in dem? För att slippa köpa till externt ljudkort tänker jag.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.