Jump to content

gebba

Medlem
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutralt

About gebba

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag tror fabrikerna har specifikationer att hålla sig inom så de små skillnaderna är nog inte märkbara. Sedan har högtalare vad jag förstått det en "inspelningstid" som gör att de mjuknar upp lite efter man använda dem ett tag, är nog främst subwoofers som mjuknar upp efter ett tag. Jag har ett par Beyerdynamic DT 990 Pro men tycker det är svårt att mixa kickar/lowend med. Någon mer som har samma lurar som mig och jämfört med?
 2. Vad är det för whine noise du använder i början? Tycker låten funkar bra men lyssnade på min macbook så svårt o säga. https://neovst.com/piano-one/ Där har du ett bra gratis piano om du vill testa något annat.
 3. Tycker dina chords låter konstigt med för mycket bas. Jag brukar med få det att låta så ibland och försöker lära mig hur det egentligen ska vara. Skulle gärna veta vad andra säger för jag har faktiskt ingen aning 🙂 Jag tror låten kan bli bra om du fortsätter med den och det tips jag kan ge är att tänka på att ha lite mindre energi i låten innan droppet. Hoppas vi får höra den när du är klar!
 4. Tycker det blir lite ensidigt med melodin eller arpen som kommer in 2:10 och det som kommer in 1:16 låter helt fantastiskt.Kanske något för jämn energi i låten också men det beror också på hur du själv vill ha det. Du har ju talang så vad du än gör fortsätt producera så mycket du bara kan ! 🙂
 5. Skulle det fungera om du spelade in arpen med edison och slängde in den som en ljudfil?
 6. Ja sitter o gör elektronisk musik och det jag inte riktigt förstått är om man ska ha bas i samband med leaden. Är det mer något man kan ha med i låten som är där men man inte direkt tänker på ?
 7. Jag har hittat flertalet guider på youtube men jag är inte helt säker på var man ska använda dem i låten. Brukar de vara för sig eller går de köra samtidigt som leadmelodin?
 8. Tänkte att man gör en egen "wet" del som sidechainas mot den torra. Jag är med ganska ny när det kommer till att skapa musik men lärde mig ganska snabbt hur grötigt det kan bli med mycket reverb 🙂 Tänker jag fel kanske? Är som sagt ingen expert själv.
 9. Prova dig fram och sidechaina till det låter bra kanske :)?
 10. https://www.youtube.com/channel/UCfxgFcnQZy1DrPuI8d74m_w/) Jag fixade din länk och subba 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=soqh7hDxamo Här är min kanal om ni vill subba ,försöker lägga ut musik så fort ja gjort något halvbra jag är nöjd ned 😉
 11. Jag skickar mina låtar till mig själv på facebook messenger för att kunna lyssna på den när jag är ute och går. Jag har ganska dyrt ljud men mina shure se535 som ja köpte billigt på tradera är fantastiska när det kommer till att referenslyssna på mina låtar 🙂
 12. 0:17 och 2:07 lät aningen högt och lite kort när det kom till dragspelen Du är inte sugen på o dela med dig av alla spår så jag kan remixa den och få mig lite träning :)? är absolut ingen expert utan har väl sysslat med musik i något halvår.Pm om de vore intressant som en kul grej.
 13. gebba

  Trance

  Älskar drumrollen vid 3:36 🙂 Hoppas du trycker ut fler grymma låtar 🙂
 14. Jag tycker det är kul med lite annorlunda låtar och musikvideon fick ni till med 🙂 Denhär låten 3 minuter in var det första jag tänkte på när jag fick höra om tegnell första gången haha.
 15. Det brusar lika mycket även när jag kör helt utan kablar. ...Efter att ha läst lite så inser jag att det brusande ljudet är något som finns till viss del på alla aktiva studiomonitorer.
×
×
 • Create New...