Jump to content

Manner

Medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Reputation

3 Neutralt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag ändrar om lite i början så det bli mer klart. Meningen är att det ska vara en liten buildup och sedan en drop, den ska dock vara mindre än den andra från breaken hade jag tänkt. Vad rekommenderar du att jag kan göra för att göra det mindre rörigt, jag har initialt nu tagit bort basen och kicken för att göra det mer som en buildup och sedan att allt smäller vid droppen istället. Jag ändrade lite i ljudvalet så att melodin låter lite krispigare och att det igenom lite bättre. Jag uppskattar feedbacken, tusen tack! Nu har man lyssnat på samma låt om och om ett tag nu så öronen behöver vila lite, kan jag ladda upp låten med ändringarna nånstans så kan du kika på ändringarna? 🙂
 2. Det här är månadens skapelse, det är första gången som jag har försökt på någon slags mastering. Vad är det första ni tänker på att det här behöver förbättras eller arbetas på, vad specifikt ska jag sikta på att förbättra färdigheterna på härnäst?
 3. Hijackar tråden men, det där är nog något jag behövde läsa, ska börja experimentera med det där helt klart! 😛
 4. Jag gillar den, jag är rätt så ny och vill börja introducera vocals, jag gillar dina vocals på denna! Sjunger du dina egna vocals eller har du hittat/fått denna vocals från nånstans? Det är som candybag säger, att du inte följer någon subgenre är snarare tvärtom mot vad du befarar. Enda spontana jag har, är att jag skulle vilja att kicken framhävdes mer! I det stora hela bra jobbat! 🙂
 5. Jag håller med Freakyt, kicken är för undanträngd i bakgrunden samt skulle något pluckigt varit nice. Jag gillar idén med låten och den är i sig inte dålig, bra jobbat! Jag gillar rösten så fortsätt sjunga i dina låtar.
 6. Jag testade det där med att lägga till distorsion, det var ju helt magiskt! Jag har märkligt nog aldrig hört någon ens nämna det innan.. jävligt nice :) När man kompressar (komprimerar?!) så är själva principen som jag förstår det att man pressar ihop ljudet och ökar gainen för att få ljudet att låta mer. Hur ska attack och release ligga vara när man komprimerar bas? Jag använder fl studios egna för tillfället när jag ibland försöker mig på, finns det någon annan plugin som du skulle rekommendera?
 7. Det är där mitt största mål ligger för tillfället, att börja lägga till vocals men det är helt okänd mark för mig, jag vet inte ens vart jag hittar ’ok’ vocals, har du några tips om vart jag kan samla på mig lite kunskap alternativt erfarenhet?
 8. Jag ska testa runt lite om jag hittar något bra ljud som passar, tack för tipset! 🙂 Hur skulle du annars göra för att krydda till den lite så att den inte upplevdes lika tjatig, har du nå ninjatricks?
 9. Jag förstår själva konceptet med kompressor, men jag är inte helt hundra på tillväga gångsättet, använder du en specifik plugin för kompressor eller använder du programmets egna? Använder du kompressor i master eller i olika bussar, min länkade låt här har ingen som helst mastring i stort sätt förutom eq.
 10. Hur uppnår jag mer tryck i basen, ska jag mixtra med den basen jag redan har på något sätt eller ska jag lägga på fler layers, det är ett problem som uppstår ibland är att jag skulle vilja ha mer oumph i basen men jag vet inte riktigt hur jag uppnår det. Jag vet att jag ska eq'a för att hålla bas frekvenserna i schack så att basen får härja fritt, den är sidechainad nu mot kicken bara för att kicken ska kunna skina. Har du nå magiskt knep?
 11. Jag vet att det finns addons som visar i ett spektrum hur brett eller smalt ett ljud är, ska jag helt enkelt se till att pianot är smalare än synthen men inte göra det mono, är det ett sätt att skapa en mer klarhet i låten eller hur man nu ska förklara det. Jag brukar vara försiktig med claps och alldeles för osäker med såna som har höga transients, när en sådan passar bra det är därför jag faller för en tamare som inte "tar över" så mycket oftast. Jag ska vara lite wild and crazy och köra mer skarpare claps. Jag gör än så länge bara instrumentals, har du några tips om jag skulle börja introducera sång, jag tänker baby steps om du har något tips bara för att få en eventuell snöboll i rullning
 12. Ska jag introducera den senare i droppet typ efter fyra första baren för att få variation eller vad kan jag alternativt byta den mot, hur skulle du göra? Jag är ganska försiktig med trummor för att jag är så oerfaren än, så jag hittar inte riktigt än vad som passar eller vad som gör sig riktigt maffigt.
 13. Det är bara nå random från KSHMRs sample pack tror jag, det är bara för att få lite variation så det inte lät så enformigt. Som jag sedan mixtrade lite med för att det skulle vara mer i bakgrunden. När jag gör låten försöker jag hålla det, inte så himla enformigt. Jag har ett gäng låtar som inte ligger uppe på internet som jag gjort och ett av dom stora problemen jag har är att det alltför ofta låter alldeles för enformigt. Tack för piano plugin tipset, laddade genast ner det! 🙂
 14. Tack för feedbacken! I det här fallet har jag bara använt fl keys som piano i låten, har du nå tips om hur jag smalnar av den när den är tillsammans med synthen? Jag har en plugin (Wider) som jag kan bredda med men ska jag bara göra en automation för att göra den kanalen solo typ? Jag är rätt urusel när det gäller trummor så jag har bara lagt en preshifted clap på andra och fjärde beatet, jag har i det här fallet inte lagt flera layer. Jag är rätt osäker på volym på trummorna tyckte du att dom var bra eller var det helt tokigt, jag har bara mina egna öron att gå på så a second opinion är uppskattat 🙂 Tack än en gång att du tog dig tid!
 15. Hallåj! Jag är rätt ny i gamet, jag är fortfarande i det stadiet i mitt musikskapande att jag kollar primärt på youtube videos och kopierar och försöker lära mig på det sättet, jag har gjort en remix på en låt från Arcade's youtube kanal. Skulle jag kunna få lite feedback på den, typ en sak som är bra som jag kan anamma mer och en sak som är dåligt som jag kan prioritera att jobba på att förbättra? https://soundcloud.com/daniel-manner/arcade-lifemice-danman-remix Vore grymt uppskattat!
×
×
 • Create New...