Jump to content
Annons

gebba

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av gebba

  1. Jag tror fabrikerna har specifikationer att hålla sig inom så de små skillnaderna är nog inte märkbara. Sedan har högtalare vad jag förstått det en "inspelningstid" som gör att de mjuknar upp lite efter man använda dem ett tag, är nog främst subwoofers som mjuknar upp efter ett tag. Jag har ett par Beyerdynamic DT 990 Pro men tycker det är svårt att mixa kickar/lowend med. Någon mer som har samma lurar som mig och jämfört med?
  2. Vad är det för whine noise du använder i början? Tycker låten funkar bra men lyssnade på min macbook så svårt o säga. https://neovst.com/piano-one/ Där har du ett bra gratis piano om du vill testa något annat.
  3. Tycker dina chords låter konstigt med för mycket bas. Jag brukar med få det att låta så ibland och försöker lära mig hur det egentligen ska vara. Skulle gärna veta vad andra säger för jag har faktiskt ingen aning 🙂 Jag tror låten kan bli bra om du fortsätter med den och det tips jag kan ge är att tänka på att ha lite mindre energi i låten innan droppet. Hoppas vi får höra den när du är klar!
  4. Tycker det blir lite ensidigt med melodin eller arpen som kommer in 2:10 och det som kommer in 1:16 låter helt fantastiskt.Kanske något för jämn energi i låten också men det beror också på hur du själv vill ha det. Du har ju talang så vad du än gör fortsätt producera så mycket du bara kan ! 🙂
  5. Skulle det fungera om du spelade in arpen med edison och slängde in den som en ljudfil?
  6. Ja sitter o gör elektronisk musik och det jag inte riktigt förstått är om man ska ha bas i samband med leaden. Är det mer något man kan ha med i låten som är där men man inte direkt tänker på ?
  7. Jag har hittat flertalet guider på youtube men jag är inte helt säker på var man ska använda dem i låten. Brukar de vara för sig eller går de köra samtidigt som leadmelodin?
  8. Tänkte att man gör en egen "wet" del som sidechainas mot den torra. Jag är med ganska ny när det kommer till att skapa musik men lärde mig ganska snabbt hur grötigt det kan bli med mycket reverb 🙂 Tänker jag fel kanske? Är som sagt ingen expert själv.
  9. Prova dig fram och sidechaina till det låter bra kanske :)?
  10. https://www.youtube.com/channel/UCfxgFcnQZy1DrPuI8d74m_w/) Jag fixade din länk och subba 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=soqh7hDxamo Här är min kanal om ni vill subba ,försöker lägga ut musik så fort ja gjort något halvbra jag är nöjd ned 😉
  11. Jag skickar mina låtar till mig själv på facebook messenger för att kunna lyssna på den när jag är ute och går. Jag har ganska dyrt ljud men mina shure se535 som ja köpte billigt på tradera är fantastiska när det kommer till att referenslyssna på mina låtar 🙂
  12. 0:17 och 2:07 lät aningen högt och lite kort när det kom till dragspelen Du är inte sugen på o dela med dig av alla spår så jag kan remixa den och få mig lite träning :)? är absolut ingen expert utan har väl sysslat med musik i något halvår.Pm om de vore intressant som en kul grej.
  13. gebba

    Trance

    Älskar drumrollen vid 3:36 🙂 Hoppas du trycker ut fler grymma låtar 🙂
  14. Jag tycker det är kul med lite annorlunda låtar och musikvideon fick ni till med 🙂 Denhär låten 3 minuter in var det första jag tänkte på när jag fick höra om tegnell första gången haha.
  15. Det brusar lika mycket även när jag kör helt utan kablar. ...Efter att ha läst lite så inser jag att det brusande ljudet är något som finns till viss del på alla aktiva studiomonitorer.
  16. Ska nog kontakta krk/thomann och och antagligen lämna tillbaka högtalarna tråkigt nog. Det brusar fortfarande om mina högtalare efter nytt ljudkort/xlr kablar, bruset finns även kvar HELT utan några xlr/signalkablar också. Det är inget extremt brus men datorhögtalare från 90-talet hade ju mindre störningar 😛
  17. Det är något VST ja kör för gitarren, jag vet inte ens om det går att då det bra utan en riktig gitarr men det var faktiskt inget jag själv tänkt på tack för input 🙂 Nästa mål blir nog att lära mig hur man gör bättre "baselines" sedan att försöka få lite mer variation i låtarna men det blir lätt att det låter konstigt när man försöker variera.
  18. Kicken och låga frekvenser ska gärna vara i mono. Om du har en bil eller högtalare/kompis högtalare etc kanske du får en bättre uppfattning. I slutändan är det du som bestämmer hur din låt ska vara 🙂
  19. Har lite funderingar kring ljudnivå och om något sticker ut och låter extra dåligt. Målet är att bli bättre på att mixa och göra låtar men jag känner att jag har problem med att delar av mina låtar är ganska tråkiga och volymen ojämn.
  20. Jag förstår inte vad du menar med etikett? Pianots låga frekvenser/ackorden eller pianot över lag hörs ganska mycket i låten det kanske är därför jag tyckte låten var lite utdragen/enformig. kicken är väldigt låg med. Det är bara vad jag uppfattar när jag lyssnar och kanske också vad som gör låten bra. Använder du hörlurar till att mixa med? Din mix låter bra just nu och om du inte tänkt att ha en mycket hårdare/högljuddare kick så är det väl inga större ändringar du behöver göra för att få den att låta renare.
  21. Något jag brukar göra är att lyssna på olika högtalare/bilen/hörlurar etc och ofta kan saker sticka ut och bli mer och man kan lättare ta bort saker som man inte känner passar i låten.
  22. -Ackorden vart lite jobbiga för öronen att lyssna på. -Ljuden vid 1:20 kanske var något långa annars bra där. Sången och låten väldigt bra. Kanske skulle passa med lite lugnare ackord eller tystnad i någon del av låten men detta är inte min typ av musik så kan ha helt fel där. Grymt jobbat iallafall!
  23. Låten känns glad/uppåt men kanske på något sätt lite långdragen,ljudet som kommer runt 2 mminuter känns schysst. Har du EQat mycket på de låga frekvenserna? Gillar stilen/ljuden du kör och tror du kan göra fler grymma saker 🙂
  24. Provade att köra med RCA-> xlr adaptrarna och det brusar för mycket idem. Kommer behöva fixa ljudkort och balanserade kablar för detta ska gå. EDIT: har köpt ljudkort ( Focusrite Scarlett 2i2) och sladdar begagnat. https://www.hifinews.com/content/hrt-music-streamer-ii-£290 Hittade också denna hemma som jag provar o köra med så länge och nu är bruset knappt hörbart. Min vän vill bygga om mina första högtalare till golvare så får väl se om de kan vara till någon nytta senare med. Nästa projekt blir väl någon form av mindre ljudisolering men jag känner mig ganska nöjd just nu med hur allt låter speciellt om man blandar det med studiolurar/bilen/inear lurara etc. Det är redan någon form av mindre skumgummi under mina krk v6 och de står på mitt bort men skulle jag behöva mer skumgummi för att dämpa vibrationerna ännu mer?
  25. https://www.asus.com/us/Essence-Hi-Fi-Audio/Xonar_Essence_STX/ Fick det ljudkortet av en kompis för att kunna använda mina hörlurar så jag har kört RCA från det kortet till min förstärkare. Jag har aldrig ägt några studiomonitorer innan så jag vet inte hur det blir med volym och eventuella störningar men får väl testa mig fram. Det kanske är bra att ha flera högtalare att lyssna på för lite mer referens, tidigare har jag provat att lyssna på låtarna i bilen och ibland låter de helt annorlunda där.
×
×
  • Skapa ny...