Jump to content
Annons

FredrikS

Medlem
  • Antal inlägg

    89
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av FredrikS

  1. Har du installerat mjukvaran som följde med ljudkortet? Det är den du ska använda!
  2. Detta ska bli riktigt intressant att följa! Lycka till :-)
  3. FredrikS

    Logic + 002R

    När jag kör Logic Pro 7.2.3 och 002R under OS 10.4.8 så blir det dist på kanal 1-8 dvs de analoga. De digitala är dock som de ska. Spelar man in i Pro Tools är allt ok både på PC och mac. Någon idé?
  4. Visst om du har köpt OMF! Finns i DV toolkit eller som fristående produkt!
  5. Koppla iBook>Hd>002. Det är det enda sätt det kan fungera på.
  6. ? Apple köpte Emagic vid version 6.4 då hade Emagic redan avslutat utvecklingen av PC avdelningen. Nu är det som sagt en MAc applikation så varför är det då konstigt att man ej kan använda den till PC? Har jag missat något?
  7. FredrikS

    TimeShifter

    http://www.digidesign.com/index.cfm?langid...4942&ref=time-f Klicka och ladda ner! Obs den är optimerad för 7.2! Men man kan använda den i LE och M-powered
  8. Prova att slänga pref filen så brukar problemen lösa sig. Den heter plist och du finner den i user>bibliotek>preferences> släng den som heter: com.apple.logic.pro.plist Radera inget i Logic mappen som finns under preferences. Flytta istället Logic mappen och lägg den på skrivbordet, du kan senare importera dina kortkommandon!
  9. Med 002 kan man spela in upp till 18 kanaler samtidigt samt att FWbussen inte tar lika mycket kraft som USBbussen. Därför är ett FWkort bättre. Ljudmässigt är 002 bättre än MB2 men som sagt det viktgaste ligger dock i handhavandet. OM du kompleterar med tex en MiniDac eller en MiniMee så blir ljudkvalitén oändligt mycket bättre. Men som sagt det är en fråga om ekonomi...
  10. De ska jag prova nästa gång något händer, oavsett vad det än är!!!!
  11. Var inte så säker på det du!
  12. MB2 har CoreAudio, dvs OSX egna drivrutiner. Är det en MB1 vet jag ej vad du ska göra.
  13. Är den här tråden nödvändig?
  14. På en obestämd plats i världen ;-) Lugn du får svar i morgon. Denna tråd har jag läst förut... http://www.logicpro.se/phpBB2/viewtopic.ph...ac5b914be#11767 Annat forum men svaret finns här!
  15. FredrikS

    Klicksprak

    Problemet kan ligga i datorn. Det har varit problem tidigare med Macmini och FW bussar. Har du möjlighet att kolla detta. Låna ett kort från någon kompis? Eller prova att spela in med 002R i GB2 samt samma sak med det interna kortet.
  16. Prova att köra 7.1 samt senaste cs. Men risken finns att du måste mecka lite. Det finns bra tips på DIGIs hemsida om detta!
  17. Vad har du för processor? Dualcore, hyperthreding?
  18. FredrikS

    Klicksprak

    OS? Dator? PT version? MM...
  19. Den är bra men vad ska du ha den till? Du vet väll att du måste ha ett HD interface för att den ska funka! Tänkte på 96i, ibland går det lite för fort när man svarar.
  20. Och huvudet på spiken, det borde dock inte vara så dåligt! Lycka till med en M2!
  21. Factory är värt en extra slant du får bra pluggar. FW är snabbare än USB1 vilket är fallet med M2 så jag skulle nog rekommendera 002 i första läge. Men en M2 är inget dåligt alternativ! Skumt att då inte får bra ljud med PodXT i ditt 410 borde inte vara något problem. Har du provat med annat ljudkort samt provat annan PodXT?
  22. FredrikS

    BFD lite i PT

    Har du uppdaterat till Intelversionen av BFD? Finns på digishemsida. BFD ska finnas i Bib liotek>applikation Support>Digidesign>Plug ins
  23. Funkar Pro Tools LE med RTAS pluggar ? Pro Tools LE fungerar endast med RTAS eller AS Hur är midi-interfacet på Pro Tools LE ? Som alla andras, dvs bra. Suger ProTools LE mycket hårdvaru resuser vid många tracks ? Ja men det är förbättrat, avsevärt i och med version 7 Suger effekt pluggarna ? nej ;-) de är bra! Men om du menar kraft något mer än AU. Kan man frysa effekter på audiospår ? Ja fast med PTs egen variant som är AudioSuite, man "bränner in" effekten i spåret Är effekt pluggarna bättre än Cubase ? Troligtvis misstänker jag. Beror på vad du menar men generellet ja. Och absolut om du funderar på att skaffa Music production tool kit. PTs "nya" eq och compressor/gate är hundra resor bättre än Cubases. Är det bra ljud ? Ja! Om man kör 24/96 kan man fixa till det så det blir nermixbart till CD eller mp3 ? Ja! Mp3 via mp3 option som medföljer MPT eller som man köper separat. Hur fungerar downmix funkonaliteten ? Bra, men det är ALLTID i realtid vilket kan ta tid men medför att bouncen inte blir konstig. Är Pro Tools LE mixerbord bra och överskådligt med inbussar för varje kanal ? Smaksak så klart men jag trivs med den och Command 8 är riktigt kanon!
×
×
  • Skapa ny...