Jump to content
Annons

onosoul

Medlem
  • Antal inlägg

    118
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag vill inte flytta väggar om det inte är helt nödvändigt.
  2. Bygge...Hjäälp! Detta rum står oanvänt och jag tänkte bygga ett inspelningsrum av det. Jag vill inte flytta väggar utan endast ev isolera ännu mer och bygga basfällor och övriga absorbenter. Var och hur börjar jag?
  3. onosoul

    glasfiber 703

    Haj haj. Jag ska bygga lite basfällor av paneltyp och har läst lite runt ämnet. Många ritningar är amerikanska och innehåller rigid fiberglass 703 eller 705 från en amerikansk tillverkare. Vet någon den svenska motsvarigheten till dessa, vart man kan köpa dem billigast, samt ifall det finns bättre/billigare alternativ. Tacksam för svar // Ola
  4. ok, jag hittar inte v21 på digidesign. exakt vart finns den?
  5. Jag har feta problem med protools 7, mbox 1 och macbook. För det första så avbryts inspelning och uppspelning helt sporadiskt med felmeddelandet "usb i holding off audio" -9136. Det spelar ingen roll om jag har 1 spår utan pluggar eller 20 spår med hundra plugins. Har 1 gig i ram så det kan ju inte ha med prestandan att göra. Det jag brukar göra är att dra ur mboxen och sätta in den i den andra usb-porten och då brukar det funka ett tag. Problem två är att när jag drar ur och kopplar in igen och sedan startar uppspelning så ser jag att play och stop markeras samtidigt. Programmet stoppar alltså sig självt. Detta avhjälps med att starta om programmet. Vad beror detta på? Jag tycker att allt ska funka smärtfritt är det för mycket begärt? Tacksam för svar.
  6. Hur bra är egentligen macbookens interna ljudkort? Jag har en mbox men som antagligen inte kommer att funka så bra med logic. Skulle det funka att bara koppla in en bra micpreamp till linjeingången på macbooken? Jag bara frågar lite försynt innan jag börjar att prova mig fram...
  7. Jag har installerat logic express 7.2 på min macbook och tänkte använda min mbox som jag gjort på min uppeldade PC. Problemet är att man tydligen ska, enligt digidesign, installera Core Audio drivisarna som finns på protools le 7.1 CD:n. Jag kan inte hitta dessa någonstans i och med att jag inte tänker köpa programmet. Att byta ljudkort är inte aktuellt i dagens läge i och med att det kostar pengar. Hur ska jag göra???
  8. Delta Labs mäljö ser rätt vrickad och retro ut för att uttrycka det milt... http://www.deltalab.dk/GALLERY_STUDIO.htm
  9. Snyggt!!! Vi kommer att bygga den i närförort Stockholm. Med lite tur gillar jag någon av lokalerna jag ska titta på nästa vecka. Har någon tips på någon bra fastighet, kontakta mig.
  10. Tjena på er! Vi kommer bygga en inspelningsstudio under sommaren och funderar redan nu på utformning och atmosfär i studion. Har ni några sköna länkar till bilder som visar riktigt snygga (läs 60/70 tals design) eller tips på böcker vore det helt underbart. Några ledord som snurrar i skallen är: Luft, vitt, Trä, Ordning och Retro. Sug på den!
  11. Det jag egentligen behöver är bara två knappar! record och start/stop!
  12. Gamepad:en var ett hett tips, frågan är bara om den fungerar genom två stängda dörrar och sju meter bort... 🙂
  13. Vet någon om man kan få Protools 7 att börja spela in genom att man till exempel anslår gitarren som man ska spela in? Jag har nämligen mitt inspelningsrum rätt långt borta och i de fall jag spelar in själv vill jag helst slippa att springa som f*n för att hinna spänna på mig gitarren innan. Fråga mig helst inte varför jag inte står och spelar där datorn finns för det vet jag redan... ?Comprende
  14. Om jag inte minns helt fel finss det någon plugg till Protools där man kan se hur pass omfattande fasfelet är. Jag kanske borde kolla upp det innan jag börja pilla för mycket!
×
×
  • Skapa ny...