Jump to content
Annons

Exil

Medlem
  • Antal inlägg

    1 108
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

3 följare

Om Exil

  • Födelsedag 1988-03-29

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    Skriva musik, spela in och mixa!

Socialt

  • Skype
    s_s_for@hotmail.com

Senaste profilbesökare

24 586 profilvisningar
  1. Nu återgår jag till det första ämnet och inte livesamanhang. Många påstår att man kan sätt subben vart som helst i rummet men det är inte riktigt helt rätt. Om man t.ex. ställer en subb för långt från en vägg kan man få stående vågor som både slår ut och förstärkrer vissa frekvenser. Genelec har t.ex. bra manualer på hur deras egna subbar ska placeras för bäst resultat. På undersid av måna subbar finns det också en luftspalt som man får hoppas är optimal för den specifika subben. Om du då hade ställt subben lika högt som dina hötalare så hade du alltså fått utsläckning och förstärkning av frekvenser från undersidan. Alltså, subbar är (oftast) utformade för att stå på golvet, och de brukar ju inte så snygga så det är väl lika bra det 😉
  2. Men testa att uppdatera, det kan väl inte skada. Det kan ju vara någon konflikt i just denna dator som just en uppdatering löser!
  3. Tryck på den "drabbade" filen, och tryck på tangenten "M" så kommer det att låta igen.
  4. När jag läser sånt här är jag så otroligt glad att jag gick över från PC till MAC för tre år sedan. Hårdvarukonflikter existerar knappt och jag använder i princip enbart UAD-pluggar när jag mixar utan några som helst problem. Förutom när kortens processor tar slut då, dags att uppdatera till UAD 2 snart tror jag 😉 Nä men jobbigt att du ska ha problem. Då jag kör mac kan jag tyvärr inte hjälpa dig men det låter uppenbarligen som någon hårdvarukonflikt eller inställning i Cubase. Kontakta Universal Audio eller kolla på deras forum. Ge inte upp, när du väl fixat problemet kommer du inte mixa med något annat!
  5. Om du nu bara har tillgång till en Studi Projects B3 och en sm57:A skulle jag använda stereotekniken MS för att få ett större sound. En orgel i mono tror jag blir väldigt tråkigt, då en orgel ska låta maffig.
  6. Trevligt att det är en gratis uppdatering också (för oss som har en license), många andra tillverkare skulle säkert kunna släppa det som en expansion som kostar pengar.
  7. Som några redan har varit inne på tror jag du är ute efter en bandmick! Jag brukar köra med en Royer R121 och kombinera med någon annan mick (allt från en 57:A till en C12:A) Bandmickar ger ett mjukt sound och jag tror det skulle passa dig! Men de är ju inte lika billiga som en 57:A och man kan ju diskutera om det är bättre att lägga pengar på en ny stärkare eller om det är en ny mick man ska lägga pengarna på. Men en bandmick är en mick som du kan använda på otroligt mycket mer än bara en gitarrstärkare! Så om du har pengarna säger jag kolla in en bandmick!
  8. Tyvärr kommer du inte speciellt långt på tretusen kronor. Jag har inte inte koll på vad Cutting Room och liknande ställen tar för priser. Men jag sökte lite på google, och detta företag som kommer upp först på google tar 3500 kronor för 5 låtar. Så jag skulle säga att du skulle få dubbla din budget för mastering av 10 låtar.
  9. Vet inte heller vem det är. 🙂 Blip-blop-låtskrivare skulle man väl kunna säga. Han lyckades få med stora artister som Robyn, Titio, Marit Bergman m.f. på sin skiva. Rätt experimentel musik, fast ändå lite mer kommersiellt. Angående hans utséende så kan man se på honom att han är rätt sliten av droger tyvärr. Jag har vänner som känner honom som säger att han tyvärr har gått ner alldeles för djupt i träsket. Men visst han är duktig på det han gör!
  10. drloop: Men det är din studio? Jo tjena 😄 !
  11. Ibland kan PT LE klaga på buffersizen bara jag försöker trycka på play i ett tomt projekt. Så ja LE kan vara lite ostabilt när det gäller buffersizen tyvärr. PT HD som jag annars jobbar med i studion är grymt pålitligt. Men tyvärr har jag stött på mycket problem med LE. Hoppas en uppdatering till 8:an råder bot på detta, då jag planerat att gå över och jobba enbart i PT LE här hemma. Men testa Gizmozis tips! Men var noga med att du skickar fullt med senden så du får hela signalen. Senden ska också stå i post-läge så du får med effekterna.
  12. Å en till dig också ... Tack så mycket!
  13. Jag har testat detta men har inte fått det att funka tyvärr. Får hela tiden detta felmeddelande: "The requested resource could not be loaded. libcurl returned the error: couldn't connect to host
  14. Om någon fortfarande känner sig generös så skulle jag gärna ta emot en invite 😆 s_s_for@hotmail.com
  15. Exil

    KRK VXT8

    Jag jobbar i en studio där det är ett par på ingång! Vi var och lyssnade på dem och tyckte de lät mycket bra. Vi jämförde med genelecs modeller och vi var 5 st i rummet där alla tyckte vxt 8'orna lät bättre. VXT 6:erna kändes dock lite klarare, men 8'orna har lite bättre basåtergivning och det blev dem vi bestämde oss för. Kan kommentera dem närmare när jag jobbar lite med dem.
×
×
  • Skapa ny...