Jump to content

Eliasson

Medlem
 • Content Count

  697
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

2 Followers

About Eliasson

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 07/21/1976

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Solna
 • Intressen
  Ljud & Musik, Fiske, Böcker, Day of Defeat, BF2, Film mm
 • Home page

Social

 • Skype
  freddefrontfigur@hotmail.com
 1. Ja, det tycker jag. Sen kan man debattera i det oändliga om det verkligen blir det. För mig betyder känslan av att ljudet går genom gammal elektronik lika mycket som soundet i sig. Jag har inte haft förmånen att testa någon tvåspårs studer, eller ngn annan tvåspårsproffsmaskin heller, för den delen. Det är lite därför jag postar den här tråden :)De enkla tester jag gjort visar på brutalt mycket större påverkan när det går genom min gamla Sonyrulle än när jag går via exempelvis Kramer´s tapeplugg. Se bara till att ha fräsha band och rengjorda tonhuvuden.
 2. Tack för tipset, Cruncharn Jo visst, Smilfink! men jag har gjort så mycket helanaloga inspelningar i mina dagar att jag inte vill slösa bort resten av mitt liv på att sitta och vänta på att bandarna skall spola tillbaka. Dessutom är jag inte ute efter att emulera det hela. Genren jag rör mig i inte helt smidig att spela in utan DAW. Jag vill lira in och redigera digitalt, mastra och kanske till och med mixa ner till analogt. Bästa av två världar.
 3. Halloj alla, Jag skall inom en hyfsad snar framtid mastra mitt tredje album och hade tänkt dumpa över hela härligheten på rulle en sväng först. För ändamålet har jag en nyservad Sony 1/4" av äldre karaktär (troligen 70/80-tal) men den håller inte måttet. Servicen gjorde inte tricket, så att säga utan den svajjar och har sig ändå. De tidigare två plattorna har jag dumpat genom rör eq och rör komp med fint resultat, men skulle vilja testa att löpa hela linan ut analogt. Är det någon i närheten (Mälardalen) som sitter på en rulle, tro? Kan tilläggas att release bara blir digitalt, via Spotify, iTunes etc. Mvh, Eliasson
 4. Jag kör nästan uteslutande Waves, förutom PSP Vintage Warmer. När det kommer till EQ är nog API 560 favoriten, tätt följd av Kramer HLS. Båda är grymma och varandras motsatser, jag upplever API´n som ganska transparent medan Kramern färgar en hel del. Hela Waves R-serie är grymt bra. Snabbjobbade och flexibla.
 5. Jag brukade ofta spela in trummor på det sättet för, med en mick precis bredvid varje öra på trummisen. HAr inte testat det på andra instrument dock, tack för tipset!
 6. cmd + 2 Eller under "Setup", välj "Session".
 7. SE Electronics X1 verkar vara ett bra val, den skall ju mosa allt i samma prisklass enligt en populär musik & studio blaska
 8. Ge oss en update nu! Jag såg att senaste inloggningen på Myspace var 20100426, nästan ett år sen. Har ni lagt ned?
 9. Jag hade missat att man kan rita in tempot med pennan. Det är ju megaenkelt helt plötsligt Ledsen att jag slösade din tid.
 10. Ja, just det. Såklart. Men det känns som om det borde finnas en plugg för detta, som förenklar avsevärt, eller finns det ingen väg runt att sitta och ange tempoändringar manuellt? Det är ju fortfarande ett tidskrävande jobb.
 11. Hepp, Jag är på jakt efter en plugg där man kan ställa hastighet på ett ljud linjärt och i realtid. Alltså lite på samma sätt som preview funkar i PitchShift. Är ni med? Ta hjärtslag till exempel. Om man vill slowa ett hjärta så kan man ju glesa och klippa upp det. Eller använda en plugg där man ställer vilken hastighet filen börjar i och vilken den skall sluta i, och kurvan på hastigheten kan ställas linjär eller på annant sätt. Det känns som om principen borde vara i närheten av Dopplerpluggarna. Förstår ni vad jag är ute efter? Finns det en sådan plugg? Det går ju såklart att sampla hjärtat och sedan automatisera tempominskningen i midi´t, men det vore skönt att kunna göra det med audio´t direkt. /Eliasson
 12. Jag spear in tal och dialog ca 5-7 timmar om dagen och har så gjort i snart 8 år. Smaskproblemet är ständigt återkommande och svårt att få bukt med i efterhand. Citrusfrukter som någon sade, gör tricket. Än bättre är faktiskt Proxident Care, en salivstimulerande spray som finns på apoteket. Smakar som en flourtant, men funkar finfint Har kört med den de senaste åren.
 13. Lär dig att lyssna. Det är vad det hela handlar om. Och skydda hörseln!
 14. Gör du rätt i En Brauner är aldrig fel. kolla in myspace.com/eliasfredriksson Allting i alla låtar där är inspelade med Brauner Phantom V genom Amek 9098 preamp.
 15. Jag får faktiskt också lyfta fram Röde NT1´an. Jag använder mycket Brauner Phantom och tycker faktiskt att NT1´an drar åt samma håll i karaktären. Dvs, fin, krispig och tydlig. Även om den inte är i närheten av upplösningen som Braunermicken har.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.