Jump to content
Annons

confusement

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Har installerat den drivern men fungerar ändå inte. Man kan dock se io2-mickarna på control panel nu, och det står att åtminstone en av dem är aktiv - men inga spår verkar reagera (det blir dock utslag på själva ljudkortet). Vad kan detta bero på...? Väldigt frustrerande det här.
  2. Köpte för ett drygt årsedan ett alesis io2 express-ljudkort tillsammans med en trial/lightversion av cubase 4 (från thomann). Använde detta program ett tag men det gick ut, och för ett tag sedan köpte jag Cubase 6 artist (från emusic). Nu till mitt problem - jag har inte lyckats få ljudkortet att reagera med Cubase 6 artist. När jag kopplar in ljudkortet i datorn så kommer det klassiska "inkopplingsljudet" och ljudkortet syns om man öppnar ljudenhetskontrollen etc, så datorn vet ju att den är där. När jag öppnar cubase syns dock inte ljudkortet under devices, vst och så vidare. Ingenting i programmet indikerar någon kommunikation med ljudkortet. Vad kan detta bero på?
  3. Okej, ingår en dongel när man köper Cubase då eller? 🙂
  4. Om jag köper mig ett Cubase 6 och installerar det på en dator, och senare köper en ny dator (funderar på att göra det snart), kan jag installera Cubase på den också då eller har jag "använt" min installering?
  5. Om man jämför den med http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/asus-x52jt-sx141v/150996.3003/ , är den bättre månntro? Märkte att den har lite sämre grafikkort men mycket kraftigare processor.
  6. Okej 🙂. Mac är nog inte riktigt min grej, vågar mig inte på att ge mig in i den världen. Men ja, det var den jag menade. Menden har ju bara 2,1 GhZ processor, minimumkrav för Cubase 6 är 2 GhZ, känns snålt med marginal. Ingen som har någon erfarenhet? 🙂
  7. Haha. 12. Men ändå 3 😄. Men seriöst, så tycker jag att det är mer korrekt att hävda att det finns 12 dimackord. För grundtonen i ackordet påverkar klangen och känslan i ackordet mycket. Och ett Adim och ett Cdim är olika ackord. Även om de innehåller samma toner, för grundtonen bestämmer vilket ackord det blir. 😄
  8. Hej. Har tänkt införskaffa mig Cubase 6 artist och en bärbar dator inom snar framtid. Datorn tänker jag får kosta ca. 5000, möjligtvis upp mot 6000. Här är en dator jag hittat, tror ni att man kan köra Cubase 6 utan problem på denna? Om inte, bättre förslag i samma prisklass, eventuellt lite högre? (Vill gärna ha ett bra grafikkort också.) http://www.inet.se/artikel/1969641/acer-aspire-5552g eller kanske.. http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/asus-x52jt-sx141v/150996.3003/
  9. Ja, samma toner. Men i ett Dsus4 har man D i basen. Ett D/G(no3) har ju G i basen och blir därmed inget Dsus4 - tveksamt om man kan kalla det Dsus4/G då G som ju är sus-tonen ligger i basen. Det är isånafall om man lägger ett G även en oktav upp; G D G A. Har dock aldrig stött på ett sådant ackord som döpts till Dsus4/G. Mer troligt är det nog att man döper D/G(no3) till Gadd9(no3). Beroende på sammanhanget dock, självfallet.
  10. Och ser man D som grundton blir det ju "nästan" ett Dsus4. Eller ja, G D A. Ett omvänt Dsus4, bör ju egentligen vara D G A, mycket av "grejen" med susackord är ju att kvarten faller till tersen. Det kan den ju göra i basen också i och för sig. Men ja. Nu har jag förvirrat mig själv. 🙂
  11. D/G (no3) är ju helt enkelt tonerna G D A. Att döpa en sådan treklang till D/G no3 är väldigt konstigt/orimlig förresten. Däremot blir det ett Gsus2. Om man ser A som grundton blir det ett Asus4(no5)/G, alltså med sjuan i basen. Inte omöjligt men osannolikt att något sådant skulle dyka upp. Beror ju på sammanhanget. Edit: Ett par felstavningar.
  12. Ett D med G i basen får tonerna G D F# A. D med G i basen - D/G, skulle man ju kunna kalla det, även fast G inte är någon ackordston i D-ackordet. Alternativt skulle det vara ett Gmaj9no3 (om man ser G som grundton) vilket inte känns så bra. Men mig veterligen är G D F# A på samma gång inte en särskilt vanligt klang. Ett Dsus4 blir det inte iallafall, då F# finns med i bilden, och G (4an) dessutom ligger i basen. Dsus4 har ju tonerna D G A.
  13. Av min lärare har jag fått veta att cdim-ackord i USA är ett cm-5. Och att dim7 i USA är det som vi kallar cdim. Detta är bara dock i vissa fall eller något, alla i USA får inte lära sig detta viset. Men ja, som vi lär oss här i Sverige består dimackordet av 4 små terser, exempelvis C Eb Gb A.
  14. Okej. Noterade att det fanns något som hette "Groove Agent One", en form av trummaskin. Det borde fungera lika bra att få okej miditrumljud i artistversionen väl?
  15. Fungerar kondensatormickar okej även till mickning av gitarr-/basförstärkare? Bättre än sm57or?
×
×
  • Skapa ny...