Jump to content

Esarus

Medlem
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About Esarus

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jodå, har testat allt möjligt faktiskt. Den ena iden mer desperat än den andra. Min slutgiltiga lösning blir en PVC-ram ihop satt av PVC-rör från Biltema och 3 täcken från https://www.vocalboothtogo.co.uk/. Ska bli intressant att se hur det kommer funka 🙂
 2. https://www.vocalboothtogo.co.uk/ Dunder lösningen! Gick att få mycket billigare genom deras europeiska!
 3. Jodå.. Ljudkort är inget att leka med en solig dag. Kan ge mindre hjärnblödningar.
 4. Jag tycker 2an. Tycker det lät proffsigare. Är sugen på att höra det hela i full version då det lät som en fin upptrappning. Att jaga perfektion här i livet kan göra ont som du skriver. Ta det som en erfarenhet och vet att du vet hur det känns att försöka spela in en vers som sitter bra! .. Du gör ett kanon jobb inte många andra ens försökt sig på 🙂
 5. Låter helt okej. Ja själv kanske hade föredragit att du gjorde den kortare och flyttade dramatiken i låten framåt men det är en smaksak. Sån här musik kan ju antingen lyssnas på i 10 minuter eller dansas till i 8 timmar beroende på evenemanget.
 6. Låter dumt men kan det vara så att uttaget till ljudkortet glappar? Har liknande problem stundtals.
 7. Tjenixen! Jag har nyligen fått tillbaka ett övervintrat musikintresse och har köpt ljudkort, mick och akustik skärm för sånginspelning. Problemet är att akustiken i lägenheten är bortom sunt förnuft och det låter helt enkelt inte bra då jag spelar in. Vad gör man? Efter en del Googlande har jag hittat: https://www.vocalboothtogo.com/ Vilket är en ide om att bygga en PVC-ram och lägga täcken/filtar på denna i ett försök att dämpa diverse olägligheter. Funkar detta bra? Har någon testat? ELLER.. Ska man köpa sig ett gäng https://www.thomann.de/se/the_takustik_sap80_pyramidenschaum.htm i ett försök att limma fast dessa på något lämpligt material och bilda en fyrkant i samma anda? En annan sak jag också undrar är hur vida man, om man ska få bra kvalitet på rösten, ska sjunga direkt i micken eller bredvid/över/under den?
 8. Vad folk var jobbiga idag dhå
 9. Bra där! Jag har läst det som stog på sidan och tipsen verkar vättiga. Ska se om jag kan lära mig rappa utan att smaska haha Jag testade nyss men det blev i princip lika dant igen, får testa om någon timme en gång till!
 10. Haha, ja ja, jag ändrar väll då Umm.. okej, då får jag göra en ny.. http://rapidshare.com/files/441084344/exempel.wav, prova den här då! :-)
 11. Tjenare allesammans, Nu har jag köpt en liten hemma studio med Mbox 3 mini, Pro Tools, och en sE Electronics X1 Stormembransmikrofon. Även TSM POMT PRO Puffskydd. Detta funkar bra, förutom en liten detalj, smaskljud! Jag har försökt allt möjligt men hittar ingen bra metod för att få bort det. Har någon en ide om hur jag ska göra? Exempel på hur det låter: http://www.speedyshare.com/files/26089589/exempel.wav Det kanske inte hörs så mycket när det är orört men när man börjar komprimera och ljudnivåerna går ihop osv blir det störande. Har någon tid att hjälpa mig? :-)
 12. Tack för tipset! Dock tror jag att jag står fast vid mitt val av produkter, älskar Pro Tools!
 13. Hej SHMETIFY, Trevligt att se att någon vill bygga en hemmastudio, precis som jag själv ska inom kort. Det jag själv ska köpa är förljande: sE Electronics X1 Stormembransmikrofon 995:- K&M 23956 Puffskydd 295:- Planet Waves M-10 Mikrofonkabel [3m] 350:- AKG K240 Hörlur 995:- Digidesign Mbox 2 Mini 2995:- Totalt: 5630kr Det jag själv ska göra är framförallt inspelning av sång, mixning och mastering. Kolla på detta vettja! Med kablar osv kan du även spela in gitarr genom line-in utan problem!
 14. okej hihi ja ville baja att folk skulle se lilla mig o min fråga serru
 15. Så här ligger det till: Förre fredan så spelade jag in en rapp låt på skolan som jag var riktigt nöjd med tills igår, jag spelar in i pro tools, en varlig PC. Jag har nästan hela första versen klar, förutom några ord som fattas eftersom att jag hade tängt att klippa in dom orden eftersom att jag inte klarar av att göra hela versen på en gång utan att få andnings svårigheter. När jag försökte göra det igår så lät det jätte konstigt, de hördes verkligen att de va klippt dom där få orden som var det och jag blev jätte besviken på mig själv för att de skändes som att jag hade kastats bort 4 timmar helt i onödan och jag hann att prova flera metoder, spela in bara dom få orden som behövdes spelas in, spela in hela raden före + ordet o stanna precis där och att jag körde över hela raden + lite till efter det specifika ordet men inget av dom blev jag nöjd med och de lät verkligen jätte konstigt så ja var ganska ledsen igår för att jag har verkligen hopp för just den låten men när de går fel sådär så blir ja nedstämd , jag vill verkligen fåre så bra som möjligt! Sammanfattning: Hur ska man få en vocal klippning att låta bra och inte låta total klippt? jag har ganska bra resurser i skolan eftersom att jag går på en musik skola så ni kan seja typ alla tips som går att göra i pro tools så kan jag försöka dom Den andra saken, Jag är jätte nöjd med vocalen igentligen, men de låter absolut inte som andras, de låter på gränsen på skrikigt men precis på gränsen under så "s" o "t" blir jätte tydliga, vilket jag själv tycker är jätte bra men som sagt, de låter liksom inte som proffsen låter vilket jag antar måste gå att fixa till med någon compressor eller ljud nivå sänkning Sammanfattning: Hur får man det att låta mer "dovt" som alla andra har det? Och... om någon skulle vilja ha ett exempel på hur det låter så adda min msn : robin_ramquist så kan vi få höra det som hitils har gjorts. P.S kan vara stavnings fel men jag hoppas ni förstår endå
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.