Jump to content
Annons

Ros3n

Medlem
  • Antal inlägg

    46
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Ros3n

  • Födelsedag 1992-11-02

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Eskilstuna

Min musik online

Socialt

  1. Hej, jag vill akustikbehandla och ljudisolera. Ursäkta om jag var otydlig. Jag har skummat igenom länken lite och det är ju en konst att akustiskbehandla egentligen..
  2. Hej! jag har en kontrollrum som idag låter otroligt dåligt. Har vart ute på jakt efter en del primitiva lösningar och tänkte försöka slänga upp lite demp på väggarna och dörr helt enkelt. Har kickat på denna http://www.thomann.de/se/the_takustik_san30_noppenschaumstoff.htm Vad har ni för tips på material som man kan använda? Jag är egentligen 0 kunnig i just detta ämne men är villig att lära mig! Kanske har ni ett par andra tips? Rummet är cirka 3x4m. Tanken är att det ska gå att lira lite gitarr där inne utan att det störs för mycket. /Calle
  3. aha! Kanon, får tacka så mkt! 🙂
  4. ni är guld värda!! Alltså, rakt in i DBXen och samma ut och sen in i XLR/Tele ingången alltså? men den är väl också pre-ampad? fan vad trög jag känner mig nu..
  5. Halloj mina vänner! Kan börja med att säga att jag är i starten av min studiokarriär och har mycket kvar att lära. Det jag undrar över är hur det funkar att spela in genom en kompressor/gate och sedan vidare in i ljudkortet. "problemet" är att kompressorn har en pre-amp precis som ljudkortet. (Ljudkort ProFire2626, kompressor DBX 286) Blir det inte preamp på preamp? Bra eller dåligt?
  6. Tjenare! Sitter här och funderar om man ev skulle bygga antalet ingångar till studion och en speciell teknik har fallit mig i tanken. Går det att koppla ihop två stycken M-Audio ProFire 2626 kort via lightpipe eller liknande för att få ut 16 kanaler? (8st x 2) Är det någon som har testat detta eller något liknande? /Calle
  7. När jag satte på min hörlursförstärkare och lyssnade i lurar var allt normalt.. funkar nu, skumt som satan. I mixstudion bounca jag ner i 24bits 48.. är nästan helt hundra.. Vart kan man kolla samplingsfrekvenserna för projektet?
  8. Hej! Jag har stött på ett sjukt konstigt problem. Jag ska försöka förklara så sakligt jag kan. Jag och mitt band har spelat in trummor och gitarr i en studio (där vi sen kommer att mixa). Vi bounca sedan ner det och la på sång och bas i min hemmastudio. Allt har funkat bra tills nu. Har editerat klart allt och skulle bounca ner det men när jag öppnad Pro Tools idag när jag vaknade så spelar Pro Tools upp låten i 80% av orginal tempot medans timelinen spelar upp låten i orginal tempo. Så när låten är "färdig spelad" i timelinen så har halva låten hunnits spela i mina högtalare. Låter som man har transponerat ner hela låten. Tips på vad det kan vara?
  9. iZotope var en systemfil som fattades. Jag laddade ner den och la i system mappen. Dock så var det en dll från ett 32 bitars op vilket Pro Tools gav felmeddelande på men när jag tog bort den igen så fungerade det som vanligt
  10. Det är väl ingen plugg? hittar ingen plug som heter så iaf, det som är problemet antagligen.. EDIT: Jag laddade ner DLLn som visade sig vara en system fil som fattades men när jag startar PT så kom det upp det den inte var orginal vilket den inte är såklart. SÅ, kanske räcker om man gör en repair bara?
  11. Hej! Igår var allt med Pro Tools normalt men när jag startade datorn idag och drog igång PT som kom följande meddelande upp: Givetvis skulle jag installera om PT direkt men eftersom jag inte vet anledning till felmedelandet så löser jag gärna det först. Inte så kul att behöva installera om varje gång. Några förslag? Tack på förhand!
  12. Det är som med alla prylar, dem sjunker i värde dvs om det inte är något som redan nämnt antiket/samlarobjekt
  13. 1. Kan man ordna PDC? Jo CTRL är det. Kör PC så 2. Är derigenten aktiverad går det inte att ändra tempo.. 120 standard bara.. trycker man ur och ändrar så ändrar den tb när man klickar i.. 3. Senaste uppdatering till datorn, vet dock att det finns en 8.0.5 uppdatering till M-Power med har strulat när jag försökt installera. Vad för "koll" kan man göra? Jag spelar in på samma hårddisk men på en annan partition.
  14. ProFire 2626 Pro Tools 8 M-Powered Hej! Har använt Pro Tools i ca två veckor och har stött på en del problem jag önskar att lösa. Så om någon vet någon som tros hjälpa, tveka inte 🙂. 1. När jag använder pluggen Wave Tune eller Tune som den bara heter i programmet så blir spåret efter. Tar man bort pluggen så blir allt normalt. 2. Jag har relativt kraftfull dator men ändå så laggar hela program när jag använder en pluggar.. Tar man bort pluggen måste jag starta om pro tools för att det ska blir normalt igen. 3. Har också stött på problem när man spelat in flera låtar i samma projekt. Om man ändrar till ett snabbare tempo i låt 2 så ändras volocityn (hastigheten) i låt 1 till angivet tempo. Att den blir uppspelad snabbare dvs. 4. Vid en del tillfällen då jag gjort en fade så brusar det till högt som S*TAN. Ibland kommer det upp error meddelanden innan men ibland inte så då är man inte riktigt bered. Det är skyhöga brus, gör riktigt ont i öronen och lurarna pallar det inte riktigt häller. Problemet förekommer också ibland så fort den passar en fade som inte brusat förut... LÖSNING: Efter att jag uppdaterat mitt Pro Tools 8.0.3 till 8.0.5 så har problemet försvunnit, inget jag märkt av än iaf! Jag hoppas det finns någon därute som kan hjälpa!
×
×
  • Skapa ny...