Jump to content
Annons

-Johan-

Medlem
  • Antal inlägg

    168
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    9

Allt postat av -Johan-

  1. Tja. Har en gammal dator med ett Audiophile 192 kort i. Jag skulle behöva en hörlursförstärkare. Funderar på Presonus HP4, men tänkte höra om någon har något annat att rekommendera? Behöver egentligen bara en hörlursutgång och finns det något billigare vore det inte fel. Annars någon som vet hur det funkar att koppla vidare monitorerna genom Presonus, ljudkvalitén blir inte lidande? Mina hörlurar är Beyerdynamic DT-770 Pro för övrigt.
  2. Japp! Lyssnar inte mycket på jazz, men kan uppskatta sånt här mer lättlyssnat.
  3. Gillar Regkey. Pauserna kanske skulle kunna haft lite mer som händer, men det funkar. Gillar samtidigt att det är avskalat. Kick / Bas har du fått till jävligt bra. Första genomlyssningen tyckte jag det där träiga ljudet i introt lät lite beige. Men tycker ändå att det fungerar nu, och speciellt i resten av låten när man vant sig med det. I pauserna har du något ljud, typ en tom med LP på, som låter konstigt. Skulle jag ta bort. Pip - bra Kick / Bas även där. I pauserna blir sågljudet lite jobbigt för öronen. Skulle kanske låta det pumpa lite försiktigt så att det inte blir så påträngande. Lyssnade på några till och du har bra idéer. Ska lyssna mer när jag får tid.
  4. Markera --> Dubbelklicka en av noterna --> Ändra Vel --> Accept --> Fina fisken
  5. Det ska vara fint fiske i fjällen såhär års.
  6. Kanske filéa den i så fall? Steka den i smör innan du smackar på?
  7. Bortsett från skillnaden det innebär för fisken, så blir även tonen en aning annorlunda när den lever. Men man får experimentera sig fram till det rätta ljudet.
  8. Kommer det räcka att dämpa neråt dock? Risken är väl rätt stor att det kommer att låta för mycket för grannarna ändå? Har ingen större erfarenhet av digitala trumset, men om jag minns rätt låter det ungefär som om man står och slår en död fisk emot någon gummiplatta? Beroende på hur lyhört det är så kan det innebära problem.
  9. Okey. Har inte Addictive Drums, men om du kan ändra pitch för de enskilda trumljuden inne i programmet så borde du kunna göra en automation istället?
  10. Dubbelklicka på den noten du vill ändra så har du lite olika inställningar. Det går även att högerklicka till vänster om velocity för att där välja "note fine pitch", då kan du sedan ändra pitch istället, för där du tidigare ändrade velocity.
  11. Ja jag vet hur det där är. Brukar alltid bli att man inser till slut att det är bättre att försöka komma på nått nytt.
  12. Tycker pianot låter för mekaniskt. Känner dock att det partiet inte fungerar i grunden. Partiet från 0:35 däremot är ju råskönt. Och fungerar även efter dropet. Men sen kommer det där pianot igen. Mixen låter annars bra från vad jag kan höra. Men skulle verkligen rekommendera att försöka komma på något annat istället för pianopartiet.
  13. Tack för tipsen! Ska ha det i åtanke när jag sätter mig med den igen.
  14. Skulle vilja ha mer bas. Sen känns det som att du har skärt bort för mycket frekvenser generellt. Ljuden känns för tunna... Skulle behöva jobba mer på mixen.
  15. Tack. Har fått lite att tänka på i alla fall. Håller själv med om att hihatsen inte är tillräckligt bra. Ska se om jag kan få till kicken bättre också. Är svag på båda dessa områden så vi får se hur det går 🙂
  16. Ok får se vad jag kan göra åt det. Behöver nog en paus från den nu innan jag kan ta tag i det dock.
  17. Tack! Är det främst i början av låten som hihatsen stör, eller tycker du att de tar över för mycket även i senare delen?
  18. Låter ganska grymt tycker jag. Gillar slutet, du kan nog fortsätta med det en omgång till utan att det blir tråkigt.
  19. Tack för hjälpen. Får se om jag kan fixa till kicken bättre. Vet inte riktigt hur dock. Håller med om hats, har försökt att få till lite mer variation i dem, men är kanske inte tillräckligt. Känner mig spyfärdig på låten vid det här laget så svårt att väcka kreativiteten till liv. Vad tycker du annars om helheten? Är det ens värt att fixa med den? Känner själv att den kanske brister på något fundamentalt plan. Bryr mig inte så mycket om folk tycker den är kass, vill mest bara veta i så fall så att jag inte slösar tid på något som inte fungerar.
  20. Tackar! Ja det kanske är lite tidigt att bryta av egentligen, men ville inte att den skulle bli för utdragen heller. Men tack, tål att tänkas på.
  21. Hej. En houselåt som jag grejat med ett tag. Skulle vara bra att få höra lite åsikter. Big House Mast_50 (_2602).mp3
  22. Bra låt! Mixen är lite tunn och skulle behöva mer botten. Men håller med om att din röst är bra. Skön refräng. Gillar gitarrljudet och alla smådetaljer också.
×
×
  • Skapa ny...