Jump to content
Annons

MrDweeb

Medlem
  • Antal inlägg

    232
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om MrDweeb

  • Födelsedag 1977-01-22

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Hallstavik
  1. Fixade det själv! SX3 klarar inte av xml. Kontakt klarar av sx3s drum maps - bara att jag missade att ställa in midikanal! För de som får samma problem - gör en egen drum map - ställ in midi channel, ex 1, sen på kontakt midi channel (tigger) 1 (vilket brukar vara förinställt).
  2. Löste problemet med att göra en egen drum map - missade dock att tänka på att ställa in midikanal! När det var åtgärdat blev det inga problem! =D Näe - SX3 klarar inte av XML - tyvärr. Men nu rullar allt på som vanligt igen, tog bara lite tid! =D Tack för svaret!
  3. Är det någon som kan ha en lösning? Kör på Kontakt 5 i Cubase SX 3. I midi roll funkar det men ska jag köra med Drum maps så tar antigen inte Cubase 3 mot DRM filen då den använder sig av xml (tar jag bort xml-taggen så laddar den men då tar inte Kontakt emot signal). Försöker jag göra en egen drum map vill inte Kontakt ta emot signal - Detta gäller även den medföljande GM-drum mapen. Ska använda mig att Kontakt som trummsampler. Snälla hjälp!
  4. Halloj! Jo jag älskar mitt gamla Cubase SX 3 och jobbar med lätthet i det programet. Nu har jag dock investerat i Kontakt 5 med Big Fishs Black kit. Problemet jag har är att SX3 inte vill samarbeta med drum mapsen som kom med. De vill inte ladda helt enkelt. Jag har även försökt gjort en helt egen drum map men det vill inte Kontakt 5 reagera på. Finns det något sätt att komma förbi detta? Själv antar jag att i SX 3 vill inte drm-filen hantera xml och Kontakt 5 måste ha med den taggen. Hjääääääääääälp!
  5. Nu kör jag ju bara på Cubase - men oftast om man vill styra VST effekter så har det ett så kallat Learn system. Du väljer vilken "ratt" du vill styra genom att ta musen över den och höger klickar - där kommer det upp en notering om att VSTn ska lära sig något. Sedan så vrider/trycker/skjuter du på den delen av midisynten du vill ska styra delen. Då kommer det (oftast) upp ett medelande att VSTn har lärt sig något. Sedan styr du med synten den parametern du valt när du spelar in eller lyssnar. OBS alla VSTer har inte denna funktion. De flesta grejjor från Native har det i alla fall. Hoppas du förstår vad jag menar. Annars så får du helt enkelt kolla in HELP i programmet. Det brukar oftast stå rätt matnyttiga saker där.
  6. Jag vill även lägga till dynamik (vilket är ju en form av kontraster). Sen kan jag hålla med omk tågresan osv. men jag skulle snarare vilja säga en berättelse. En berättelse måste ha någon from av punchline precis som musik. Sen att punchlinen kan vara att det inte finns någon punchline är ju en sak men då får man räkna med att allla inte hajjar berättelsen. Vad vill du att låten ska säga? Låt oss ta Prison Break - Det är ju en spännande serie (även om alla inte håller med så tar vi det som exempel) men du kan inte kasta på alla specialeffekter på en gång för då lessnar tittaren/lyssnaren. Nej du måste bygga upp stämmningen osv. Men om det är en skräckberättelse så kan du ju börja med att choka för att sedan trissa upp det ytterligare mot slutet. Ja du hajjar nog tanken.
  7. Hur många spår kör ni på sången? Jag har själv precis spelat in ett demo där vi sjöng leaden 3 gånger och pannorerade ut en till höger å en till vänster för att sedan sänka dem och en kanal centrerad. Sedan "fyllde" vi upp från höger och vänster så att det blev fylligare. Svåra var bara att det blev en väldans många omtagningar för att alla spåren skulle låta någorlunda rätt. Hur gör ni - räcker det med en lead eller ska man alltid (jag vet jag vet alla sätt är bra vid vissa tillfällen men rent generellt) köra flera tagningar? Jag vet att vissa artister "smälter" ihop sin sång med olika oktaver osv.
  8. Nja det där med inbyggt ljudkort stämmer inte riktigt. Du får med ett usb-ljudkort som du kan koppla till mixern. Har själv ett 1622FX bord och är nöjd med det. Men jag tror att det är varken bättre eller sämmre än något annat billigare bord så vill du ha "studio" kvalité som märks så lär du nog få punga ut därefter men Behringer funkar bra för oss som vill satsa på annat till datorn och fortfarande få ett rätt schysst ljud till datorn. OBS - jag har inte prövat USB-ljudkortet så jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt men vad jag fattar på manualen så kan den bara köra i 48 Khz - men som sagt jag har inte prövat kortet alls.
  9. MrDweeb

    Nuendo eller SX?

    Ja frågan är enkel. Är Nuendo bättre/stabilare än SX? Har pratat med några som menar på att ska man ändå kasta ut en hel del pengar på en seq. kan man lägga det på Nuendo.
  10. Hej! Har suttit och funderat en hel del på det här med Khz. Vanligast är ju 44Khz men ljudkort idag klarar så mycket högre värden. Visst jag för står 48Khz då DVD använder sig av detta men jag undrar varför man skall ha - låt oss säga - 192Khz? Förbättrar detta ljudet eller har det något med latencyn att göra? Sen min andra fråga - vilket är det bästa för att få en bra balans för latency i dator? Alltså vilket Khz bör man använda sig av vid inspelning med 24bitars ljud osv? Finns det någon gyllene regel så som det finns med bilar att den går bättre med ett visst varvantal på en viss växel?
  11. TobyBear har rätt schyssta saker - där har de en midi humanizor grejja som du kanske kan kolla in! TobyBear - Det är donationware så du kan ju prova o sen om du gillar det kan du donera lite till han/henne
  12. En klassiker var "Ladden". Vi var hårda killar som lirade tung metall men man måste ju ha en ballad och då blev arbetsnamnet Ladden - för det var den enda balladen vi hade 😱
  13. Jag har ett Juli@ kort och är väldigt nöjd med det. Jag kör via en mixer så hörlursproblemet finns inte då. Man lägger bara out ljudet på en kanal som du sen kan välja vart du vill att det ska hamna osv. Juli@s noll-latency är helt enkelt så att du kan lyssna från in intern monitor. Detta medför alltså att det inte är någon latency men effekter som du kör via ex. Cubase finns inte med. Kan bli tråkigt om man kör på amplitubes och annat i Cubase. En nackdel är just Juli@s "mixer". Den ligger i trayen och där kan du styra vilken samplingsfrekvens du använder. Det tråkiga är att har du ställt den på säg 44Khz och vill köra i 48Khz men kört i gång din sequenser måste du stänga ner programmet för att ändra (gäller även antal samplingar, alltså latency). Vilket kan vara nog så frustrerande när man spelat in något och sedan vill jobba med det på engång och lägger på massa midisaker och så börjar det knastra för att du har för låg latency. Men annars är det klockrent. Jag kör på RCA portarna och bruset är minimalt. Kör man på teleplugs portarna blir bruset lite mer. Men det är inte många kort som tillåter dig att välja vilken sorts portar (pluggar) du ska använda! Kan inget om det andra kortet du nämner.
  14. Letar efter något som gör att jag kan få ett scysst sitarljud från gitarren. Är det möjligt?
×
×
  • Skapa ny...