Jump to content
Annons

marc

Medlem
  • Antal inlägg

    386
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Är psyktrance den nya flowerpower generationen?
  2. Fan det här med vocaler är religon alltså. Som du skrev så pratar jag om leadsången Inspelning: En inspelad tagning från början till slut är det ultimata (eftersom det låter naturligast och är enklast). Försöker därför i regel alltid att jobba med erfarna sångare/sångerskor. Klart man lägger några spår och ibland händer det att man flyttar runt lite ord om det passar bättre. Kompressor/Automation: Mest kompressor. Lagom ratio/treshold. Av gammal vana skickar jag därefter vocalerna till bussar så jag kan pilla lite mer. Automation ja ibland. EQ: Vocalen är absolut det viktigaste instrumentet så det är viktigt att lägga ned extra tid till att eqa "snyggt". Skär alltid bort allt under minst 50hz (kostar ju bara en sketen plugg som inte drar någon cpu alls nästan). Annars gäller farbror Melkers tips att man ska använda eq "efter behag". Brukar mest dra ifrån men ibland överdriver jag eqn lite "innan" kompressor, speciellt på utmärkta grundtonsfrekvenser (efter harmonin) eftersom jag har märkt att örat gillar att lyssna på sånt. Exciter: Nja, nä Auto-tune/Melodyne: Naa, the real shit låter ju 100grr bättre. Har dock hänt att jag har korrigerat något ord ibland.
  3. Här grappar. Ett skitbra ljudkort för endast 220kr. 😄
  4. Om du ska satsa på kvaliten behöver du nog ett par rejäla monitorer och ett ljudkort med bra omvandlare. Annars hör du ju inte vad du gör? Fast då får du nog lägga lite mer än 1500.
  5. Våran klass arrade skolfester och jag var DJ. Var väl runt 12 år ungefär, började även göra musik på fastracker sedan eftersom blev det cakewalk, cubase, rebirth, logic osv. På den tiden fanns inte mjukvarosyntar utan man fick nöjja sig med typ GM midi på ett sketet soundblaster. Vid 17 års ålder hyrde jag och en polare in oss i en proffesionellare studio utrustad med en mac performa med cubase 3 tror jag det var? 24 kanalers mixerbord, akai s2000, midi interface och externa syntar. Shit va jobbigt det var att göra program och sånt i akaien. Sen kom MESA så man kunde editera samplingar över scussi på macen. Viktigt va det att lägga basstrumman på kanal 1 för latencyn va sjukt störigt förr. 😆
  6. okej okej, men är inte så intresserad utav att få as bra resultat, eller jo. MEN att göra resultatet själv..😏 Det är liksom så sjukt naturligt att vara perfektionist.
  7. Glöm dock inte egna exs24 samplingar och tex space designer impulser. Dom får man kopiera själv eller som jag skrev ovan att man klickar i fliken vid save as att man ska ta med alla sånna saker. Men det behövs ju inte om du installerat exakt samma mjukvara på båda datorerna vilket jag skrev i mitt inlägg. Men har man inte det så har du ju helt rätt såklart. Jag menade att om man gör egna program & samples i exs24:an under projektets gång så kommer dessa givetvis inte dyka upp på den andra datorn vilket leder till att det bara kommer spelas upp tråkiga sinustoner istället.
  8. Håller med DieHard. Jag tycker det bästa är att göra en 24 bits mixdown och skicka filen till en mastringsfirma. Jag brukar inserta en voxengo elephant på mastern när jag mixar för att höra hur mixen låter när den är komprimerad. Ger även en skönare lyssning i överlag. Men man får inte glömma att bypassa då och då så man inte gör bort sig.
  9. Jag håller med Emil. Regeln är basic! Ju dyrare, ju varmare ljud typ För 5-10 tusen får man riktigt bra skit faktiskt. Kolla även in TL Audio. Dom har en jädrans massa fina burkar.
  10. Glöm dock inte egna exs24 samplingar och tex space designer impulser. Dom får man kopiera själv eller som jag skrev ovan att man klickar i fliken vid save as att man ska ta med alla sånna saker.
  11. Installera logic 8 på din MB inkl alla externa AU och instrument. Gå till save as och klicka i fliken längst ned i fönstret, klicka i alla flikar där och spara projektet på tex desktopen. Sen kan du kopiera den mappen till din MB.
  12. marc

    Space Designer

    När jag upgraderade till logic 8 så försvann mina IR impulser som jag hade i logic 7. Problemet är att logic 8 använder en annan mapp för impulserna (ljuden), programmen ligger dock kvar i samma men jag antar att om inte ljuden kan lokaliseras så dyker inte programmen upp i space designer. Här ligger filerna: Logic 7 Space designer programmen (pst) = Library / Application Support / Logic / Plug-In Settings / Space Designer Ljuden (sdir/aif/wav & etc) = Library / Application Support / Logic / Impulse Responses Logic 8 Space designer programmen (pst) = Library - Application Support - Logic - Plug-In Settings - Space Designer Ljuden (sdir/aif/wav & etc) = Library - Audio - Impulses Response
×
×
  • Skapa ny...