Jump to content
Annons

Cellen

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om Cellen

  • Födelsedag 1982-09-28

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Gretsch kiten låter bra för sitt pris. Jag har själv klämt lite på ett Rock-kit på slagverket när de hade ett uppställt för provning. Men åter igen, kolla begagnat.
  2. De där Zildjisarna står det ju inte mycket info om, lite grisen i säcken. Mapex vet jag inte så mycket om men ett Pearl Export är en beprövad slithäst. http://www.blocket.se/alvsborg/Pearl_Export__komplett_med_tillbehor__39947771.htm?ca=11&w=3 Cymbaler är svårt. Men Sabian XS20 ska vara prisvärda. http://www.blocket.se/varmland/Sabian_40246042.htm?ca=11&w=3
  3. Vad gäller bästa trumljudet ever så är det ju lite genrebundet, men TS:s youtubeinbäddning var vackert må jag säga! 🙂 Själv blev jag knäckt av Johan Örjanssons Lock And Load. Hela ljudbilden är iofs snygg men trummorna låter niiiice. Hur fan får man till ett schysst virvelljud egentligen? Lite "kul" kuriosa om den här låten, och plattan, är att den är inspelad i Krister Classons (ena halvan av Stefan och Krister) studio.
  4. Intressant! Jag diskuterade just den här frågan med en bandmedlen häromdagen. Jag har problem med extremt dynamisk sång vid inspelning och går i tankarna att investera i en extern kompressor, typ RNC. Men vad är då skillnaden om jag bara sänker styrkan på insignalen och lägger en mjukvarukompressor vid tracking? Brusnivåer eller?
  5. Nya skinn är trevligt att spela på men kolla upp lite på nätet först om hur man stämmer och testa dig fram till vad du gillar, högt eller lågt. Sabian xs20 som säljs med Forum-kitet ska vara helt okej budgetcymbaler har jag läst, har aldrig provat själv. Jag skulle nog påstå att du klarar dig ett bra tag med den uppsättningen och byta ut cymbaler en och en efter hand som du utvecklas och blir mer kräsen med ljudet.
  6. Missade att du hade länkat i ditt första inlägg. Det ser också bra ut, en massa cymbaler som medföljer. 🙂
  7. Okej, bra att veta när man tipsar. 🙂 Jag skulle då ta en titt på det här kitet http://www.blocket.se/dalarna/Komplett_Pearl_trumset_4000___39049531.htm?ca=6&w=1 . Då har du en tusing kvar att köpa en cymbal till.
  8. Efter en snabb sökning på blocket så ser jag att det ligger två Pearl Export ute fr 4000 resp 5000 i dalarna. Världens mest sålda trumset och som gör jobbet. Jag skulle definitivt rekommendera att köpa ett beggat kit och lära dig att stämma och experimentera med olika typer av skinn. Är cymbaler inräknat i din budget?
  9. Menar du den här tråden? //forum.studio.se/index.php/topic/91391-hur-ska-ett-rum-se-ut-nar-man-spelar-in-trummor/page__hl__trummor__fromsearch__1 Har för mig att den har hetat något annat dock.
  10. Det funkar alldeles utmärkt. Bara allt är inspelat till klick eller trumloopar så kan man lägga tighta trummor sist av allt. Så har jag jobbat på en hel skivinspelning, på distans så att säga. Låtarna var i stort sett klara när jag fick förfrågan om att lägga trummor på en låt och sen rullade det på med fler. Mina trumspår skickade jag via sprend till låtskrivaren och så fick han mixa det hela som han ville och slutresultatet blev riktigt bra faktiskt. Testa vetja! 🙂
  11. Jag är lite i samma sits som du, Herminator. Jag är på gång att behandla mitt trumrum. Jag tänker så här att jag köper mig ett packe sådana http://www.thomann.de/se/auralex_acoustics_2_studiofoam_wedges_charcoal.htm efter att ha läst allt ifrån Claes Wiki till att ha plöjt youtube i ämnet (akustik är ett stort och svårt kapitel). Sedan kör jag trial & error och det är ett arbetssätt som fungerar för Mig. Så tipset här är egentligen läs på så mycket som du orkar och våga sen prova dig fram. Ps. Jag kom på mig själv med att vara ytterst passiv med inlägg här på forumet iom att jag hittar så många svar genom sökmotorn och bläddrande bland trådar här. Ni är grymma people! 🙂
  12. Tjena BjornA! I mina ögon verkar det vara ett grymt upplägg för siten. Var inne och kikade lite. Hur tjänar du pengar på det? Tar du en procent av transaktionerna mellan aktörerna eller?
  13. Cellen

    Trumset ca 8000

    Jag köpte mitt Tama Superstar med hyperdrive-pukor begagnat för 7000 och är grymt nöjd. Andra fina kit i nämnda prisklass som jag själv klämt och piskat på är Pearl Vision, Gretsch Catalina. Kolla runt på blocket och vend. Vad gäller cajon så tycker jag definitivt att du ska skaffa en. Finns en billig på jam för typ 1200 som jag själv kör med på mindre gig. Låter riktigt fett både omickat och med bara en sm57 i ljudhålet.
×
×
  • Skapa ny...