Jump to content

Herminator

Medlem
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Herminator

 • Rank
  Medlem
 1. Jag gillar hur du tänker. Ska ta med detta i beräkningarna!
 2. Att exportera midi kommer självklart att vara en funktion.
 3. På det här sättet ska du självklart också kunna använda appen. Skönt att höra idéer!
 4. Det är här det krångliga kommer in; det är svårt att nynna/vissla ackord och många av de som kommer att använda appen kanske inte vet hur ackord fungerar. Det finns självklart flera sätt att komma runt detta. 1. Appen kommer att kunna ge dig ackord- och kompförslag för ett enkelt och snabbt resultat. 2. Du väljer ackorden själv i en lista. 3. Du sjunger själv in ackorden, ton efter ton. 4. Du trycker in ackorden själv i pianorollen. Är tacksam för tips, detta är trots allt en app för er!
 5. Tanken är att göra en app först. Om intresset finns har jag även idéer om hur det ska göras på datorn också. Det självklart vara lätt att jobba på samma projekt på flera olika enheter.
 6. Det enda som kommer vara likadant som imitone är sound-to-midi. Imitone är ju bara ett plugin, så att spela in med endast imitone är ju omöjligt, du behöver en daw eller liknande för att få ner idéerna. Min idé är att göra en app där du kan få ut en komplett produkt utifrån din idé, utan att behöva lämna appen eller använda någon annan app. Den ska vara för musiker, du behöver inte ha en fin röst för att kunna träffa rätt toner. En pianoroll ska självklart finnas där du kan pilla rätt på tonerna sedan också. Du ska kunna välja att ha "autotune" eller ej när du spelar in också, så att tonerna "snapar" till den exakta pitchen där de ska vara.
 7. Tack för många svar. Ser ut som många frågor har väckts, ska försöka förklara så bra jag kan! Tanken är helt enkelt att göra en enkel-att-använda app med voice --> midi. Det ska även vara en DAW så att du kan få dina idéer att låta bra på endast några minuter. Självklart ska du också kunna gå in djupare i produceringen och göra det till något mer personligt. Vill inte avslöja för mycket än så länge, men håll gärna utkik!
 8. Jag brukar spela in mig själv på mobilen när jag nynnar på låtidéer. Det borde finnas en app som gör dessa idéer till en låt. Jag har pratat med några andra musiker om detta, och de älskar idén. Jag vill göra appen till verklighet, så nu behöver jag bara veta om andra delar samma problem. Så snälla svara på min enkät, det tar bara 2 minuter, och visar ni intresse kommer jag definitivt göra detta till verklighet. Tack på förhand! https://musician-i-n...m.com/to/mhWJIZ
 9. Jag använder många olika ljud när jag spelar live och vill kunna byta snabbt. Går det kontrollera mitt Electro 4d med Mainstage, inte tvärtom?
 10. Jag har själv ett Nord Stage 2. Om du gillar ditt electro fast vill ha ett som är bättre och med vägda tangenter, skaffa stagetvåan. När du väl lär dig hur det fungerar är det riktigt bra, men ja, det är lite krångligt upplagt.
 11. Tjena! Behöver komplettera mitt Nord Stage 2 med något som man kan ha i replokalen och ta med sig. Så söker efter ett Nord Electro 3 61! Hör av dig om du har ett som du vill bli av med! EDIT: Fått tag i ett.
 12. Jag förstår självklart att du länkar till din egen sida. Dock överstiger de 2 tillsammans min budget med hästlängder. Det finns inget billigare alternativ på t.ex. thomann som är ungefär lika bra?
 13. Tack för svaret! Kan du länka lite bra produkter som skulle passa mitt rum i min prisklass?
 14. Inspelningarna blir okej. Men ljudet för övrigt i rummet är som sagt väldigt irriterande, när jag spelar instrument osv. Kan tillägga att det är betongväggar också. Jag har inget som dämpar förutom instrument, och skrivbord (alltså nästan ingen dämpning). Jag vet att jag behöver dämpning, behöver bara hjälp med vad jag ska köpa!
×
×
 • Create New...