Jump to content
Annons

senor fantasto

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    sthlm
  1. Han kanske vill heta som företaget som tillverkar externa hårddiskar?
  2. Han är ju violinist, så ljudet är säkerligen frambringat på en sådan på något sätt. Men hur han gått tillväga vet jag inte. Kanske använder han fingrarna.
  3. Köp mitt! https://www.studio.se/index.php?showtopic=74501&hl=i88x
  4. En Sennheiser MD421 är väl ett bra substitut? (Om än varken nyskapande eller revolutionerande.) 🙂
  5. Jag är ganska säker på att MT-47 är en av de få rörmikar som faktiskt behöver fantomkraft, utöver sitt medföljande aggregat.
  6. Coolt, det skulle ju lösa mitt minst ett år gamla irritationsmoment! Tack för hjälpen, kokanin och förlåt, Bjornandersson för att jag snodde tråden... 😕
  7. Jag har haft samma problem med Liquid Mix och PC och aldrig lyckats installera. Nu kör jag bara Liquid Mix tillsammans med min MacBook. Men den här upplysningen kanske ställer saken i ny dager! Kokanin - när jag pluggar in LM i PC-firewireanslutningen så blinkar den på sin vanliga julgransvis. Så den är ju liksom bevisligen igång. Men du menar att man ändå måste ansluta adaptern?
  8. Jag vet att folk på gearslutz.com (och på andra forum har jag för mig) gnällt om i88x's drivrutiner, men själv laddade jag hem dem från yamahas webplats till min mac book, och de funkar 2 år senare klockrent fortfarande. Alltså, det är ju samma problem med beg ljudkort som med vad som helst annat begagnat - grejer kan gå sönder snabbt, går något sönder så finns ingen garanti, man kan inte alltid få support, eller man kan råka ut för lurendrejare. (Själv köpte jag mitt kort begagnat för 4000:-, och säljaren lovade att skicka en medföljande cd med lite pluggar och drivrutiner i efterhand. Den kom aldrig. Inte jättebesvärligt, men det sänker ju andrahandsvärdet i min tur.) Apropå det. Du kanske vill köpa mitt i88x för 3000 kr? 🥰
  9. Har inte prövat något annat kort än i88x, men min synpunkt är att iallafall det kortet är bra, med två fina preamps. (Vill du spela in 7 analoga pers samtidigt måste du alltså förförstärka 5 kanaler på annat vis än genom kortet. Kanske bra att veta.) Det går att "seriekoppla" med fler kort, åtminstone med sådana som använder Yamahas mlan-lösning. Tror det säkert går att expandera på andra sätt också, men har inte kollat upp. Men som du skriver; det har ju några år på nacken, så kanske är det smidigare att köpa ett mer modernt. Om inte annat så för garantier och drivrutiners skull.
  10. Jag brukar med gott resultat använda bandmik (billig JJLabs HRM-4) till tamburininspelning.
  11. Jag spelar trummor i dessa tre videos: http://www.youtube.com/watch?v=9JqBGkDJwF4
  12. Tycker mig ha sett någon som säljer ut ganska många prylar, bland annat en begagnad Röde-mik för 1000 kr, på "säljes"-avdelningen.
  13. Så otroligt nyttiga svar på så väldigt kort tid! Tackar och bockar för hjälpen, allesamman. 😄
  14. Har sett att M-Audio gör en M-Tron som säkert är rågrym, men för mig som hobbyutövare känns ett par tusen för en plugg (som jag dessutom bara kommer använda sparsamt) lite i överkant. Vet någon om någon entusiastisk eldsjäl som kanske programmerat en egen gratisvariant eller så? Att ljudet möjligen inte är en klockren kopia av originalen är inget problem! 😏 Jag använder Logic 7 på en MacBook.
×
×
  • Skapa ny...