Jump to content
Annons

Jarviguy

Medlem
  • Antal inlägg

    92
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Uppsala
  1. Misstänkte det. Stort tack för svaret! Usch, gillar inte att leka doktor. Får inte plats med någon tång där inne, så får komma på något smart att dra ut den med.
  2. Jarviguy

    Juno 60 backup

    Hej! Jag har lyckats spara ner alla banker från min synt till min dator. Däremot stötte jag på problem när jag skulle ladda över banker från datorn till synten. Mitt problem är att jag har som en "pinne" som sitter mitt i load-ingången på synten. Jag kan alltså inte få in en vanlig telekabel. Ska jag ha en speciell kabel eller kan det vara en trasig kabeldel som sitter kvar i load-ingången?
  3. inga idéer? Jag vill ha sunk!
  4. ah, grymt! tack för så fina svar och idéer! det kanske är en fiol som ni säger. tycker bara att den låter så stor i klangen, men jag kanske skulle prova att dra med haspen på min fiol och se vad som händer :-)
  5. Jarviguy

    Spännande ljud

    Vad är det för instrument? Vad är det han spelar med? Låter som någon vibrator eller visp som slår emot strängar, men de ger inget ljud ifrån sig. Vore mycket tacksam för förslag! http://open.spotify.com/track/0375rRLuWeH5JfAKFqMe2Q
  6. Jarviguy

    Sunkig effekt

    Är det någon som har något bra förslag på effekt/effekter som skulle kunna efterlikna det skönt svajiga och knackiga soundet i den här låten? http://open.spotify.com/track/4UZah3SAP8ONCwfPAEDoTd Lyssna särskilt runt 2:04 in i låten. Sjukt fint!
  7. När jag spelar in i Cubase brukar jag ibland spela in en massa olika tagningar i lager ovanpå varandra. Tidigare har det inte varit några problem med detta, men på sistone så har jag upptäckt att det inte alltid är det ljudklippet som ligger längst fram som spelas (oerhört irriterande!!!), utan istället är det det ljudklipp som börjar längst till vänster. Vad jag vet så har jag inte ändrat på några inställningar. Kan någon hjälpa mig!? Snälla! Börjar bli riktigt jobbigt!
  8. Om du har någon pitch shift-plugg kan du ju prova att automatisera den. Tyvärr är jag för slö för göra sådant, så det var därför jag startade den här tråden...
  9. Stämningsfullt pianospel! Svajet ger en snygg touch, men det skulle låta bättre om du minskade mängden svaj bara lite lite... Så att det blir en nyans/detalj och inte jättetydligt. 😛 Rätt så svaga Mellotron-stråkar i bakgrunden skulle passa till det där "ljudlandskapet". Ska det svajas ska det svajas ordentligt 😎 Jo, egentligen är det nog finast om man knappt kan ana svajet. Ville överdriva så att ingen skulle undgå att höra...
  10. Du måste av någon konstig anledning installera pluggen som Direct X för att få tillgång till Warp-funktionen. Jag satt och provade runt i Waves-paketet och upptäckte då många fina pluggar. Bl.a. en som heter Mondomod. Där kan du finlira mycket bättre när det gäller svaj. Så om du har Waves, testa den pluggen!
  11. Så där! Nu har jag provat vinyl-pluggen. Diggar den! Om ni vill höra hur den kan låta så har jag laddat upp en några pianotoner här på forumet under filmmusik: https://www.studio.se/index.php?autocom=d...p;showfile=3241 Tack än en gång för tips!
  12. Tack för alla svar! Och förlåt! Jag var lite otydlig i min formulering inser jag. Det svaj jag tänker på är nog mer tonhöjd än dynamik. Båda bidrar iofs till att skapa ett ostadigt sound, så en kombination av dem båda vore kanske det bästa. Jag tror inte att ett piano kan spela svajjigt i verkligheten, utan det är antagligen filmrullarna som gör att det låter så där... Ska absolut prova vinyl-effekten. Det kan vara det jag söker! Well, nu ska jag iväg på bio. Får se om jag kan få klarhet i vad det verkligen är jag söker 🙂
  13. Ingen som har något förslag på någon plugg eller annat roligt som kan göra ljudet ostadigt/svajjigt!? Får försöka hitta något filmklipp om ni inte förstår vad jag menar.
  14. Det har hänt mig många gånger nu att jag suttit i biosalongen (går ju varje tisdag...) och verkligen förundrats över hur skört och fint viss musik låter. Det är ofta piano eller stråk som låter så där skönt svajjigt. Väldigt diskret. Vet inte om ni tänkt på det. Och jag vet inte om musiken låter svajjigt på grund av filmrullarna eller om det är effekter lagda. Jag skulle i vilket fall vilja försöka återskapa det soundet hemma i min dator. Någon som har något bra förslag på hur att göra detta?
  15. Jag har inte haft Frost i tankarna då jag trott att man inte ska få så mycket för pengarna. Men jag har kikat på budgetmodellen och fann den väldigt intressant tills jag upptäckte att det inte finns nån fire-wire port på den. Och Frost modifierar inte den modellen tyvärr, det enda de gör är att lägga i mer minne. Så jag vet inte om jag vågar sätta i Fire-wirekort själv eftersom garantin försvinner då. Segt! Annars skulle jag nog köpa den.
×
×
  • Skapa ny...