Jump to content
Annons

nurfen

Medlem
  • Antal inlägg

    632
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om nurfen

  • Födelsedag 1984-05-22

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm

Socialt

  • Skype
    lanximus@hotmail.com
  1. Jag tror ärligt talat det är omöjligt att börja i "rätt ände" när det gäller filmmusik, primärt för att många håller varandra om ryggen. Ta den moderna vägen in och licensiera själv ut dina låtar hos t.ex. The Music Bed eller Audio Jungle. Då kan du snabbt skapa ett namn för dig själv samt få en stabil inkomst. Du väljer själv vad licensiering ska kosta för indie, feature, reklam och icke-kommersiellt bruk. Lyssna t.ex. På Tony Anderson, Rhian Sheehan samt Adam Taylor - de har lyckats på ett modern sätt, eller vad man ska säg.
  2. CM3 låter väldigt "okej", men som sagt, du kommer vilja köra EQ på den. Det vill jag nog på det mesta jag spelar in, dock. Den enda mick jag har som jag inte vill köra EQ på är en handgjord Pearlman TM-1 från USA ☺️
  3. När jag spelar akustisk gitarr håller jag med tumme + långfinger, eftersom jag tycker att ljudet blir mycket mjukare och skönare 🙂 Spelar jag elgitarr blir det tumme + pekfinger.
  4. Måste man alltså göra om alla klipp till Apple Loops för att kunna stretcha ut dem? Jag håller på med en remix av en låt och där skiljer BPM:en mellan vers och refräng. Måste jag klippa ut och konvertera?
  5. Som sagt.. Masseys Tape Head är kanon, men ett företag som verkligen gör bra saker är Camel Audio. Otroligt innovativa plugins!
  6. Nej, det medföljer inga EXS-ljud i Logic Express, tyvärr.
  7. nurfen

    Thomann

    De gånger jag beställt under 1000 EUR så har de använt Posten, men när jag beställt för mer än det så har det varit UPS.
  8. Att det är konflikt... Mellan olika hårdvara...? Det är väldigt vanligt i Windows-miljö, och är den allra främsta orsaken till bluescreen. Drivrutiner som krockar med varandra, osv.
  9. Inte så konstigt att det flödar kopior, när seriösa butiker lurar folk att köpa dem - Jam har ju t ex börjat sälja den här:
  10. nurfen

    Micpre

    Sök lite på Gearslutz.com, där talar de väldigt ofta varmt om just den preampen
  11. Tack för alla tips! Det blev till slut ett M-Audio Axiom 61, som fungerar jättebra både för mig och riktiga pianister som testat det. Köpte dessutom en sustainpedal från Fatar som fungerar ypperligt 😆
  12. Hej, jag heter Fredrik och missuppfattade artikeln helt och hållet. Visst stod det windscreen och inte pop filter 🥰
  13. (Svar efter två år, men vad fan! 🥰) Problemet med traditionella nylonpopfilter är att de 1-2 år efter tillverkning börjar gå sönder, utan att man märker det. När du sjunger in i det så lossnar det massa små "luddpartiklar", som sedan flyger rakt in i mikrofonen, där du har ett aktivt laddat membran som drar åt sig alla partiklar. Eftersom det är 1-2 år efter tillverkning så kan det vara i farozonen redan när man får hem det, i och med att det kan ha legat på ett lager väldigt länge innan man köpt det. Därför är det mer populärt med metall-popfilter - de sabbar inte mikrofonerna. 🙂
  14. Det händer väldigt sällan att jag gråter av musik, men igår hände det - när jag lyssnade igenom Melissa Horns album. Låten "Hanna" är helt sjukt naken, ärlig och mörk. Den tog hårt på mig. Hon är en väldigt bra textförfattare och sångerska, endast 21 år gammal. Otroligt!
  15. Jag förstår inte att inte fler har kommenterat här. Albumet är otroligt bra! Väldigt välskrivet, sköna melodier och bra atmosfär. Full pott, och en given plats i spellistan i iTunes och i iPoden! Tack! ☺️
×
×
  • Skapa ny...