Jump to content
Annons

Nossloh

Medlem
  • Antal inlägg

    167
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Den andra låten heter "The Riddle"
  2. MIDI-trummorna ska ligga på kanal 10 innan midi-export. Resten vet jag inte hur de ska ligga. Använder du VST-pluggar (eller använder du ljudkortets inbyggda synt)? De övriga instrumenten kopplas denom att ange de på varsin övrig kanal (chn: heter det i Cubase3), och program enligt GM-standard (prg:) http://www.midistudio.com/Help/GMSpecs_Patches.htm - General MIDI Instrument Patch Map (Förteckning över program) Musiken kommer att låta olika på olika datorer, men kommer förhoppningsvis att låta bättre.
  3. Gitarren ser ut som en Hagström. Om det är en kopia eller original samt värdet kan jag tyvärr inte svara på. Däremot ser den fin ut på bilden.
  4. Glöm inte att skaffa dig ett bra nätagg till datorn. Annars kan det hända sig att datorn fungerar dålig när du kopplar in många enheter till den. Raptorn tror jag kan dra ganska mycket ström. http://www.tomshardware.se/lagring/harddis...tiv_jamforelse/ - Sida med tabeller över prestanda på olika produkter bla hårddiskar http://www.digit-life.com/articles2/storage/hddpower.html - Ett exempel på statistik på strömförbrukning av olika hårddiskar
  5. sökte lite på google med orden "minska nervositet". Hittade en hel del intressant. Förutom det som jag hittade där kan jag även berätta om att det är helt naturligt att vara lite nervös, det som däremot kan vara bra att tänka på är att se till att man har övat ordentligt på låtarna, och inte vara rädd för att det inte ska fungera och sitta och oroa sig, utan det får bli som det blir. Det finns även lugnande mediciner men det rekommenderas inte, eftersom de kan vara beroendeframkallande och de ska absolut inte blandas med alkohol eftersom de då oftast får motsatt effekt.
  6. Enda fördelen med VMWARE är att datornmiljön (som emuleras) ligger på en imagefil och att datorn inte behöver bootas om. Kan vara exempelvis vara bra att använda om man vill köra något gammalt program som inte fungerar, eller vill köra ett annat operativsystem samtidigt. Datorn känns dock 5 år äldre i den emulerade miljön.
  7. När det gäller 64-bitars xp, ska det nog fungera bra. Kolla bara så att programmen fungerar och framförallt drivrutinerna fungerar. Det är inte samma drivrutiner till 64-bitars som till 32-bitars. Kolla XP64-tråden och läs lite om du vill veta mera. //forum.studio.se/lofiversion/index.php/t42094.html
  8. Jag har också lagt märke till samma fenomen. Det man kan göra är att lägga in en delay på det som inte är försenat. (Lägg spåren som inte laggar på en egen kanal i mixern, delayen ska vara 100% wet)
  9. Nossloh

    vad tycks

    lite klen bas, annars hyfsat okej.
  10. Tänk på att du bara kan spela in två kanaler samtidigt med BR-600, med andra ord om du måste ha exempelvis sång, trummor, bas och elgitarr inspelade live, så går de inte att på smidigt sätt att var för sig redigeras i efterhand. Har inte provat den själv utan har bara läst specen. http://www.roland.com/products/en/BR-600/specs.html - specifikationer över BR-600
  11. EDIT: Länk med musik som ska låta som "Progg-trance" http://www.speedyshare.com/466264710.html
  12. Nu kan jag inte så mycket om gitarrförstärkare, men jag tycker att 12 000 kr är enormt mycket om den bara ska används för demoinspelning. Förstärkaren är säkert jättebra, men är mer lämpligt att spela live på scen med i en stor lokal än demoinspelning. Har däremot ingen aning om hur de fungerar tillsammans med "skitgrejer". EDIT: Däremot kan jag tänka mig att det både ser och känns mer proffsigt att koppla in en gitarr till en riktig gitarrigg, jämfört med en pod eller en enklare gitarrförstärkare. Har ingen aning om vilka elgitarrer banden brukar spela med, så utgick ifrån att det var enklare gitarrer som brukar ingå i många gitarrpaket där en enklare förstärkare ingår.
  13. Genom att använda Virtual MIDI Keyboard och MIDI YOKE kan man använda datorns tangentbord som ett midikeyboard. Man installerar Midi-yoke startar om datorn och kopplar midi-utgången i VMK till midiyoke. I Cubase väljer man sedan midiyoke som keyboard. Sen växlar man med alt+tab tills VMK dyker upp och sen är det bara att börja spela på tangenterna.
  14. Nossloh

    Hur gör han?

    Jag tror att han kvantiserar om låten med 1/8 och ungefär 50-70 % swing. Det är med andra ord ett taktbyte. Hur man gör det i FL har jag däremot ingen aning om.
  15. Kolla bara så att spelporten har MIDI (kallas även för MPU-401). Alla USB-spelportar har nämligen inte det. Jag gissar på att spänningen till midi-keyboarden antagligen kommer via spelportssladden eller midikabeln och många MIDI-interface har ingen strömmatning utan skickar bara midi-signaler.
×
×
  • Skapa ny...