Jump to content
Annons

mq4

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag använder alltid Sony SoundForge till mastering av den exporterade mixen. Jag har ett par mastering-mallar till Waves-pluggarna, som gör att de flesta låtar jag mastrar låter likadant.
  2. Tack, SilvR - men jag just den sidan upptäckte jag länge sedan 😉
  3. Jag ägde en DX-7 länge sedan, och jag minns att jag lärde mig att programmera den, men jag tror inte att jag skulle klara det i dag. Det jag är ute efter är helt enkelt klassiska presets från 80-talssyntar, som kan skapa det klassiska 80-talssoundet. Till exempel hittade jag en refill med Roland D-50-presets. Vad är det om DX-7 som behandlas i senaste Studio?
  4. Hallå! Jag letar efter gratis Reason-refills, som är exakta kopior av patchar från klassiska 80-talssyntar, till exempel Korg M1, Yamaha DX7, Roland D-50, osv.
  5. Hallå! När man editerar noter i sequencern, brukar det finnas ett rutnät, så att man vet var noterna ska platsa. Nu har det dock försvunnit, och det enda som finns kvar är horisontella linjer. Vad kan man göra åt detta?
  6. Hallå! Jag har problem med att förstå mig på Thor. Just nu vill jag göra detta: jag har en preset, som heter "Female Choir". I den preseten är MOD-hjulet programmerat till att göra någonting med filtret, eller ingenting alls (jag minns inte riktigt). Jag vill dock att MOD-hjulet ska ge den klassiska vibrato-effekten. Hur programmerar jag detta? Hjälp uppskattas!
  7. mq4

    80-tals toms

    Hej, jag letar efter 80-tals toms, alltså synth-trummor som används i fills, osv. Ni vet säkert vad det handlar om. Tack på förhand!
  8. Är det inte dags att uppdatera listan litegrann? Nästan ingen av länkarna fungerar längre.
  9. mq4

    Reason-tutorials

    Tack för svaren. Jag har inte köpt programmet än, jag vill först titta i en guide och se efter om det verkligen är vad jag är ute efter.
  10. mq4

    Reason-tutorials

    Jag söker efter någon bra, utförlig tutorial/guide till Reason 3.0. Jag har aldrig tidigare använt Reason.
  11. Detta är jag också intresserad av. Det borde väl bara vara att välja den kanal synten (med en tele in i ljudkortet) ligger på, för att höra den. Får du alls någon signal? Edit: Ah, nu förstår jag, du vill ha ljudinput, men också MIDI... Det jag kommer på är bara att spela in ljudet.
  12. mq4

    Studiotricks!

    Åh, coolt! Det måste jag testa snarast. Vet du varför det blir så? Man sänder ju ingenting...
  13. Då är någonting fel på keyboarden.
  14. Nu har jag tittat runt lite på nätet, och pillrat lite med min Casio. Jag har hittat en del fina bends, och det blir till att installera knappar och reglage för dessa denna vecka. Så länge - ett smakprov på vad det kan låta som.
  15. Åh, så vacker! Av ren nyfikenhet - vad skulle krävas för att lägga vantarna på en sådan?
×
×
  • Skapa ny...