Jump to content
Annons

jon71

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om jon71

  • Födelsedag 1971-12-18

Om mig

  1. Ett tips är att du kopierar sångspåret till 3 st sångspår. tag spår 1 och komprimera osv, spår2 pitchar du + 6 cent och bara mellan 100-1500 HZ och lägger helt utan effekter i vänster kanal, spår3 pitchar du - 6 cent och bara mellan 100-1500 HZ lägger helt utan effekter i Höger kanal. draupp spår 1 tills du hör sången tydligt, sedan drar du upp spår 2 och 3 tills du hör dom , backa av lite.. Detta blir som ett kvalite filter. Använder jag ofta på sång, kan användas på andra instrument också.. testa ps. använd aldrig reverb på sång, använd ett kort delay i stället.
  2. Håller med, defintivt INTE en Hagström. Varken Hohner, Höfner, eller Hopf, MEN däremot en ÖSTTYSK KOPIA av Höfner eller Hopf. Snarare Hopf. Ser rätt så kass ut faktiskt med de stämskruvarna. Titta in genom f-hålen på locket om du ser någon etikett överhuvudtaget. Östtyska kopior var typiska no-name, och gjorda av pressad papp och spånplatta. De kunde vara bra faktiskt ändå. De lackade och färgade dem så att man inte kunde se att det var fake. Nu skulle jag vilja se en bild INIFRÅN gitarren för att avgöra vilket träslag det är, men det går ju inte. Och lite bättre och tydligare bilder vill vi ha om vi skall kunna avgöra något alls. Om du håller upp locket snett mot något ljus, eller tittar med en UV-lampa över locket så kan du se var märket Hopf har suttit någonstans förr. De bara satte klistermärke på locket som slets av efter ett tag. Har den blivit omlackad eller välpolerad så är det bara att glömma. Tack för tipset. jag ska kolla vilket matrial. (har snickar kompis). Om det är en gammal östtysk så är det ju colt som fan.. Men kanske inge värde i gitarren.
  3. Ni har rätt, lack ideerna är inte aktuella längre.. Den låter så där, har inget bra att jämföra med. Koppla in den i en Dynacord eko king och den funka ok. men jag är van med telecaster.
  4. Jo jag misstänkte det , i så fall blir den om målad och till fixad som jag vill ha den, så har ju jag en billig rolig gurra. men det är ju synd och sabba den om den har något värde. Har redan en tele + en strata + en ak ibanez. STOPP!! måla för guds skull inte om den!!!! om du i framtiden skulle vilja ha mer än ett par hundringar så ska du absolut inte göra om den mer än den redan är. vill du få valuta för pengarna och få gitarren uppfräschad så skicka mig ett PM (se min signatur!) Skrev lite fel, menade slipa & lacka den. men det är ju inte så viktigt. funktionen är ju ok. Rak hals osv. ljudet sådär. skulle ju må bra av nya mickar..
  5. Stränghållaren vet jag att den är bytt, han jag fick den av har gjort det... men han viste inget om själva guran för övrigt.
  6. Jo jag misstänkte det , i så fall blir den om målad och till fixad som jag vill ha den, så har ju jag en billig rolig gurra. men det är ju synd och sabba den om den har något värde. Har redan en tele + en strata + en ak ibanez.
  7. mer bilder på gitarren Här kan ni kolla på mer bilder.. Kan det ev vara en Hopf med höfner hals?
  8. tackar för alla ledtrådar ..ska kolla om jag kan se någon lapp inne i gitarren.. ska kolla upp era ledtrådar.. om det är en kopia en no name.. vad kan den då ha för värde? någon som vet?
  9. Tack!! Nu tror jag att det kan vara en höfner hals men en annan kropp.. När man tittar noga ser man att halsen är ev utbytt.. vad kan det vara för mickar. försöker spåra så gott det går. Hittar ingen höfner som ser exakt ut som min, men den kan ju vara ombyggd.. Tack
  10. Gitarren ser ut som en Hagström. Om det är en kopia eller original samt värdet kan jag tyvärr inte svara på. Däremot ser den fin ut på bilden. Jo jag hadde Hagström i tanken ja med.. men då borde det stått hagström & serienr på den..Har haft en hagström gitarr förut..men dom kanske har gjort no name gurror också..tack för ditt svar ..hoppas på fler.
  11. jon71

    Vad är det för gura

    Hej! Jag undrar om någon vet vad det här är för gura.. fick den av en släckting..den låter ok, men är lite sprucken och lagad här & där.. Tänkte lacka om den & ev byta mickar..men vill inte röra den fråns jag vet vad det är för gura & om den har något värde. Det står inget namn på den eller serie nr.. Fler bilder på guran
×
×
  • Skapa ny...