Jump to content
Annons

imaster

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Trådlyft! Jag sitter i samma sits här. Hade det varit min pryl hade jag bara kopplat ur högtalaren och provat men nu har jag lånat stärkaren så jag vågar mig inte på såna stunts. Det finns ingen mastervolym utan för att få vettig inspelningsvolym (på distkanalen) måste man dra upp både pre- och post gain till den nivå man annars skulle haft och helt ärligt så vill jag inte ha det så. Att koppla nåt till external speaker funkar inte heller, den interna kopplas inte förbi utan den spelar på båda i så fall. Jag har egentligen ingen möjlighet att spela nåt över hörlursvolym så det hade varit bra om det gick att lösa. Några tankar, tips, funderingar?
  2. För att återkoppla till ursprungsfrågan så tror jag det beror mycket på vilken typ av bolag man är ute efter också. Vi spelar en lite avig gren metal som hade platsat kalas på t.ex. Napalm Records. När vi bröt kontraktet med vårt tidigare skivbolag stod vi då inför valet att börja jaga igen eller släppa själv. De tre fördelarna vi såg med att bli signade på ett bolag var: 1, de har kontakterna för oss att hitta spelningar, lirka in oss på festivaler och fixa förbandsturnéer med deras större band; 2, de har enorm marknadsföringspotential; och 3, de står för den ekonomiska risken. Vi beslutade oss för att släppa själva och nu är det bara att hoppas på det bästa och att man kanske får tillbaka pengarna vi skjutit in i det här projektet. Som svar på frågan då: skivbolag är definitivt nåt som kommer behövas, även i framtiden. Alla band/artister sitter verkligen inte inne på den kunskap och det engagemang som behövs för att nå ut till sin publik på rätt sätt och, som någon sa ovan, det kommer alltid finnas nån som tar betalt för att täcka andras brister.
  3. Fast om artisten måste betala lokalhyra, ljudtekniker och scenutrustning samma kväll och ingen har råd att betala de där 10 000 SEK då? Säg att det skulle behövas tio stycken fullpris för att det skulle gå runt. Det kommer tio pers men ingen av dem har råd att betala mer än 1000 SEK, spelar det roll då om artisten går back 90 000 eller 100 000? Hellre då att det kommer två och betalar fullpris. Jag förstår ditt resonemang men jag tycker inte det går att jämföra med skivförsäljning. En skiva kan du spela in och distribuera nästan gratis (enbart digital distro t.ex. och inspelning på fritiden hemma) men det är väldigt sällan du kan arrangera en konsert gratis.
  4. Jag tror inte riktigt vi pratar om samma sak, trots allt. Jag håller med om att om man ska ha musiken som huvudnummer måste man hålla sig uppdaterad. Det är inget problem för mig, musik är mitt absolut största intresse. Däremot spelas det live på så många andra ställen än de som just fokuserar på musik. I mars ska jag vara med och jobba på en av världens största utställningar/konferenser för vattenindustrin (Ozwater '10) här i Brisbane och jag lovar dig att de fem som arrangerar inte har ett ögonblick över att surfa myspace. Men å andra sidan bryr sig målgruppen inte jättemycket om vilka band som spelar heller men det ska vara tre liveband. Ett på invigningen, ett under galamiddagen och ett under nedstängningen. Det finns hundratals potentiella band som dessutom passar budgeten och som publiken inte skulle ha nåt emot att se, ska man försöka leta upp alla dessa på tröga och tidsödande sidor som myspace eller tuben då? Hellre ha en sida där de står listade efter genre med en låt eller två uppe som man kan lyssna på lite kvickt och bilda sig en uppfattning. Samma sak om bandet avbokar fyra dagar innan, då finns det knappt möjlighet att sätta sig vid en dator, än mindre försöka ge sig på sidor fyllda med så mycket skit som just där alla band råkar finnas.
  5. Mest för musiker faktiskt, som arrangör finns det alltid tio andra band man kan välja. För stora musikhändelser är det klart att man får se till att göra lite research men när man vill ha lite lagom underhållning på en middag, invigning, utställning eller nåt liknande så är det enormt mycket lättare att ha en sida som Artistplatsen för ibland går det så långt att man hellre skippar musiken än att behöva leta sig fram till nåt vettigt via t.ex. myspace eller youtube.
  6. Det är annars klockrent för oss (soon-to-be) Event Managers som vill slippa browsa runt på tuben och myspace. Det är ju dock en förutsättning att fler än jag kollar där efter band att hyra. Eftersom jag inte kommer arrangera en enda spelning i Sverige i år...
  7. Jag har sett ett band med vit backdrop, som jag kan minnas, och det var Deranged. De hade ett stort, vitt lakan som de hade stänkt röd färg på så det såg ut som blodsplatter. Det största problemet är att eftersom majoriteten av alla ställen jag har varit på har svart scen och svart bakom scenen så skulle nog en vit backdrop stå ut lite udda, den blir som en vit fyrkant bakom er bara.
  8. För fem år sen ungefär cirkulerade det en video på en kille som gjort likadant. Han använde nån form av mineralolja och lade givetvis till färg i den samt belysning. Såg riktigt coolt ut. Dock kylde det ganska dåligt eftersom oljan cirkulerade så långsamt, pga trögheten. Fast å andra sidan kanske processorerna var varmare då, det var en AMD Athlon 64 med Winchester- eller Newcastlekärna. Länge sen alltså.
  9. 😆 Den ska definitivt brukas i framtiden. Jag är alldeles för snäll för att komma på sånt själv... 😲
  10. Trådlöst nätverk är inte ett alternativ eller? Hos oss funkar det kalas, vi har en PC med WinXP, en med Win7 och en Mac med Snow Leopard och så länge alla är i samma arbetsgrupp så funkar det som flyttbara diskar.
  11. Nåt som annars lockar skivbolag är det faktum att du är hemmaproducent och på så vis 'betalar' för dina egna inspelningar. De kan slippa ligga ute med kosing för studiotid och slipper därmed en del av den ekonomiska risk som finns med att signa artister. Kolla upp ett gäng bolag du skulle kunna tänka dig att ligga på och se till att du fixar ett namn på varje bolag som du kan skicka till. Anonyma eller 'To whom it may concern'-brev hamnar med stor sannolikhet direkt i soporna. Och gör nåt kul; se till att din skiva ser proffsig ut och att skicka med nåt idiotiskt, som ovan nämnda sågklinga, är ett säkert kort för att dra uppmärksamhet till dig - det vill du.
  12. Jag spelar Diablo 2, det funkar för mig. Som DieHard säger måste man sluta med musiken en bra stund innan man går och lägger sig, annars ligger man där... EDIT: Just den här perioden ska tilläggas. Jag är stenhård periodare så snart tröttnar jag väl på Diablo och hittar nån dålig tv-serie på bra tid istället... 🙂
  13. Men det kanske inte gör nåt... 🙁 Gustaf heter jag och bor för närvarande i Brisbane, Australien. Jag spelar bas i bandet Yggdrasil (http://www.yggdrasil-sweden.com) och har alltid varit intresserad av ljud och musik och har kört små livespelningar som mest i teknikerstolen. För ett par år sen fanns planer på att bygga studio men ändrade levnadsförhållanden (eller kanske snarare -platser) har satt käppar i hjulen nästan hela tiden och sen hamnade jag här. Jag pluggar Event Management på Martin College i stan här och beräknas vara färdig i augusti då jag och min fru åker hem igen och troligen bosätter oss i Skåne. Nu har jag dock fått tummen ur och börjat spela in saker med hjälp av min fantastiska PocketPod och Garageband. Kvalitetsmässigt låter det väl sådär men det är roligt som tusan och jag ser verkligen fram emot att komma hem och få ha en egen hörna med lite mer riktiga prylar. Det är lite klurigt här eftersom vi delar lägenheten med fyra andra så man kan inte bara sitta och plinka hela nätterna utan får ta lite hänsyn också. Jobbigt ord tycker jag. Hursomhelst så tycker jag det är ett grymt trevligt forum men lika delar intressanta diskussioner som infekterade frågor - som det ska vara 🙁 - och jag hoppas att mina nybörjarfrågor får ha plats också.
  14. Börja med att installera alla tre filerna. Sen skapar du en ny Software Instrument-kanal i Garageband, trycker fram Track Info (det lilla i:et nere till höger) och tryck på Edit-fliken. Som 'Sound Generator' väljer du sedan Play och klickar sedan på bilden för att få upp själva pluggen. Däri trycker du sedan på Browser i högra hörnet för att välja vilket instrument du vill ha, bläddra fram det (om du inte ändrat katalog ligger den på HD/Play Libraries/EWQL Orchestra Free Library/Instruments). Välj ett instrument (dubbelklicka) och tryck på Player där Browser-knappen satt, sen är det bara att köra! ☺️
  15. Funkar kanon att köra i Garageband. 😏 Stort tack för länken, grymt!
×
×
  • Skapa ny...