Jump to content
Annons

Spotlight

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Spotlight

    Hur repar ni?

    Vårat band har precis införskaffat en PA-anläggning, efter att under en lång tid spelat med in-ear-system, och då har jag börjat fundera över hur vi ska få bästa möjliga ljud under rep. Banduppsättning är: trummor, bassist, 2st gitarrer och sång. Nu kör vi allt uppmickat och har ljud från gitarr- och bashögtalarna, PA-högtalarna och även en del i in-ear-systemet. Det som jag tycker är lite problematiskt är att jag kör på en Marshall JCM800 50-wattare och behöver dra ner volymen en hel del för att kunna dra ut det i PA:t och få stereoljud. Jag har en attenuator (Hot Plate) men det finns en gräns hur mycket man kan strypa ljudet med den och att det fortfarande låter bra. Så därför undrar jag hur ni repar för att vara tillfredsställda med ljudet? Ska man skippa att micka upp eller kanske bygga en isobox? Hur gör ni?
  2. Jo, det har jag tänkt på men sköter man den så borde den inte bli alltför skitig.
  3. Tänkte införskaffa molton-backdrop till bandet och funderar på att köpa vitt tyg istället för det mer traditionella i svart. Problemet är att jag, vad jag kan minnas, inte sett något band med vit drop, vilket gör det svårt att visualisera hur det kommer se ut. Vad är fördelarna kontra nackdelarna med vitt tyg? Vi i bandet kommer vara klädda i mörka kläder så där finns det väl en fördel med vitt så att vi syns bättre. Har ni någon åsikt?
  4. Problemet är att om man söker på "nattklubb och barer" får man upp flera hundra alternativ. Utav de är det mindre än hälften som har scen och av de som har uppträdande är det ett fåtal som vill ha coverband som spelar hårdrock. Är betydligt smidigare om de som har erfarenheter av olika ställen skriver det här. Som sagt tror jag det kan vara till hjälp för fler.
  5. Hej! Vårat coverband söker ställen att spela på i Göteborg och i närheten av Göteborg, tex Borås, Uddevalla. Vi lirar mest rock och hårdrock som Van Halen, Ozzy, Kiss, Foo Fighters, Priestess mfl. Har sökt efter en lista över spelställen men hittar inga. Borde vara fler här som har nytta av det?
  6. Tack för responsen! Det är sant att man kanske ska lägga några hundringar till för att utöka minnet. Har tänkt att det räcker och blir över med 2GB eftersom jag inte använder särskilt många pluggar. Men kanske bra att ha extra.. Angående grafikkortet blev jag nu osäker på vad jag ska leta efter. Trodde att kortet jag valt: https://www.datorbutiken.com/office/default...Product=ASN85GT var det tystaste man kunde få. Det är väl ingen fläkt på den? Alltså är det passivt? Om jag är ute och cyklar skulle jag vara tacksam om ni har förslag på ett kort som skulle passa mej? Jag ska knappt spela nånting på den utan bara köra musik.
  7. Nu måste jag skaffa en ny dator och så här tänkte jag att den skulle se ut: Processor: Intel Core 2 Duo E6750 Moderkort: Gigabyte P35-DS4 Minne: Corsair XMS2-6400 2X1024MB 800MHz with Heatzink Grafik: Asus Extreme Geforce 8500GT 256MB Diskar: 2X Seagate Barracuda 320GB Chassi: Antec P182 Aggregat: Zalman ZM600-HP Kylning: Zalman CNPS9500 CD/DVD: Samsung SH-S182D OS: Windows XP Home Pris: 10500kr Är det någonting som jag bör ändra på eller är det bara att tuta och köra?
  8. Verkar vara mer vanligt förekommande att man köper två hårddiskar istället för en har jag märkt efter kollat runt här på forumet. Vad beror det på och vad är fördelarna respektive nackdelarna med det? Om jag nu ska ha total lagrningsplats på 750GB ska jag då köpa en hårddisk på 500GB och en på 250GB eller en enda på 750GB? Är det främst musiker som gör så för att lagra audio-filer eller är det lika vanligt bland gamers?
  9. Jag är på god väg att beställa en dator (eller rättare sagt datordelar) men jag har inte hittat nåt ställe som har alla komponeter jag söker. Har ingen lust att plocka från olika försäljare utan det känns tryggast att beställa från samma. Så här har jag tänkt att datorn skulle se ut: Processor: Intel Core 2 Duo E6600 Moderkort: Asus P5W DH Deluxe Minne: Corsair XMS2-6400 2048mb Grafik: Asus Geforce 7300GT Hårddiskar: 2st Seagate Barracuda 250GB Sata Aggregat: Zalman ZM600-HP Chassi: Antec P180 CD/DVD: Samsung SH-S182D För det första, ser det ut att vara en dator som fungerar bra till musik? För det andra, finns det nån som har alla ovan nämnda delar? Tycker det är störande att man inte kan jämföra priserna för de olika säljarna som tex Inet, Komplett; Datorbutiken mfl just pga att de inte har samma utbud.
×
×
  • Skapa ny...