Jump to content
Annons

misterolof

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har en Peavey Bandit 112 som jag tänkte koppla via den sk "speaker simulated direct output" (med signal-knob) till mitt ljudkort. Gitarren kopplar jag till förstärkaren som vanligt, och kopplar en telekabel mellan direct output och ljudkortet. Saker är den att det blir en jättesvag signal. Eftersom denna direct output ersatt headphones-uttaget som jag annars skulle ha använt, så mutas inte ljudet från förstärkaren när den är kopplad till ljudkortet. Och jag måste skruva upp volymen skitmycket för att signalen ska bli av vettig styrka. Så ska det väl inte vara? Jag vill få en bra signal med normal ljudvolym. Jag har justerat signalratten på ljudkortet också, men trots det blir signalen alldeles alldeles för låg. Om det nu vore så väl att peavey tänkt på att muta förstärkaren när man kopplade den till ljudkortet vore problemet löst... Om jag bara kopplar gitarren helt cleant till ljudkortet utan förstärkare emellan blir signalen mycket högre. Varför sänks signalen i ampen? Hjälp mig!
  2. Jag vet att det låter konstigt, men jag vet fasen inte vad jag ska göra. Någon som kan hjälpa till? Vore oändligt tacksam.
  3. Hallå! Jag har haft det här problemet i fl studio i nästan ett år nu, har aldrig fattat vad felet är. Det handlar om att jag inte kan höra på audio clips när jag trycker på play-knappen. Jag misstänker att något är fel med programmet på min dator. Så här ligger det till: Jag drar en ljudfil, tex en mp3, till step sequencern. Den hamnar som ett audio clip. Jag markerar antingen pattern/song mode (har testat båda) och trycker play. I pattern mode loopas bara tystnad. I song mode loopas också bara tystnad, eftersom ljudfilen inte går att lägga till som ett pattern/audio clip i playlisten. Inte heller om jag spelar in ljudfilen med mikrofonen kan jag höra något ljud i playback. Då blir visserligen ett audio clip synligt i playlisten, men om man spelar upp i song mode så hörs inte ett ljud. Vad är felet??? Jag blir GALEN. EDIT: Någon...? .....
  4. Ska kolla in denna också! Tack för tipset!
  5. misterolof

    Datorkomponenter

    Eftersom min dator gick sönder nu när jag nyss skaffat mig ljudkort och mikrofon, tänkte jag fixa en ny. Den gamla var gammal, väldigt gammal, så prestandan på den var urusel. Jag hade tänkt köpa komponenter och bygga ihop den nya datorn själv, eftersom jag då kan välja vad jag vill, plus att jag har hört att det blir billigare. Cubase fungerade på min 5 år gamla dator (512 mb ram, gammal 1,84 ghz processor). Men inte mer än så. Det laggade rejält när man använde några effekter. Men eftersom tekniken gått framåt så mycket tänkte jag att jag borde kunna fixa en dator som kan hantera det hela bra för några tusen. Det handlar alltså om VSTi:s, Addictive Drums, Guitar Rig och eventuellt övriga effekter som ska användas. En hel del Audio-tracks kommer det bli också. Jag har hört tidigare att en bra processor och mycket ram är det bästa man ska satsa på. En tyst dator vill man ju också ha; jag behöver inget extremt, men någon bra standardutrustning som minskar ljudet vore ju bra. Hur är det med grafikkort och moderkort? Vad för roll spelar de i det hela? Alla tips är uppskattade. Tack / Olof
  6. 1 gb ram fungerar säkert, men det kan bli tröttsamt att sitta och vänta på att datorn ska ladda program och pluggar som ezdrummer. det tar nog 1-2 min för datorn att ladda ljuden till ezdrummer, det gjorde det för mig. det hela beror på hur mycket effekter och annat du tänkte lägga på, till exempel VSTi:s, guitar rig och dylikt. jag tror inte att bara audio-vågor från en mic drar så mycket av datorn om inte massa effekter läggs på. Om du tänkte köpa en ny/begagnad dator skulle jag nog råda dig att satsa på lite mer än 1 gig ram. I alla fall 2. Men om du redan har en dator med 1 gig ram, så testa den.
  7. Gitarren är pluggad till en XLR ingång, men genom själva telekabeln, ingången funkar för båda delarna. Tack för svaren! Jag kom just på vad det var för fel, kanske lite klantigt att jag inte såg det innan, men lite otippat: min VST-synt hade inte reglerbar volym. Hur man än vred på volymen, även om man tog den till off, så var ljudet lika högt. Jag trodde det var gitarrsignalen som var för låg. Någon som hört om detta fenomen förut?
  8. Hmm.. jag sänkte syntarna till 1, för att höra något alls, men de dominerar ändå över gitarren konstigt nog. Och gitarren är det inget fel på, det är en fender. Jag pluggar ju in den direkt, alltså ingen förstärkare mellan, men ljudkortet ska ju ha helt ok preamps. hur som helst använder jag guitar rig 3 också, det kan ju vara att jag måste höja volymen där. Får checka det.
  9. Kan du inte bara lägga en Maximizer på gitarr-kanalen? Alternativt en Limiter som du skruvar upp volymen med? Vad är maximizer och limiter? jag är helt ny med cubase och har ingen aning. brukar man använda dem, eller borde gitarrsignalen vara tillräckligt stark ändå? tack för svaret.
  10. Då har du två xlr/tele -jack eller liknande? Alltså gitarren i en och mikrofonen i den andra. Jag är inte sådär värst bra , jag är nybörjare själv, men borde du inte ändra input/output i rutan till vänster så att den är tex left/left för den vänsta mick-ingånger och right/right för den högra. alltså att man i input/output måste markera om man tar in ljudet från höger eller vänster mickuttag på ljudkortet. det har fungerat för mig i alla fall. lycka till!
  11. ...och zoomar in/ut gör du med + och - som jag har markerat med röda ringar på din bild 🙂 : Vill du ha längre och alltså mer hanterbara trum-"toner", så kan du också göra Quantize Length i Midimenyn, efter att ha markerat de du vill ändra. Fint! vad bra med svar!
  12. Detta har jag också undrat. Om jag själv använder en drum map så blir det alltid stora symboler. Hoppas någon har ett svar på detta.
  13. Okej, jag är väldigt ny med all typ av studiohantering. I början är det många små problem som hindrar en från att komma igång. Ett av dem är detta: Jag kan inte få en balanserad volym mellan mina VST-syntar och elgitarren som jag kör in i ljudkortet. Signalratten på ljudkortet för elgitarren är så hög som möjligt utan att den lyser röd. Jag har testat att dra ner volymen till minimum för syntarna i mixern och i spalten till vänster (där vid panoreringen) och dra upp elgitarren så högt som möjligt. Fortfarande låter synten mycket mer. Hur ska jag balansera volymen mellan Audio/Midi-kanalerna? Som det är nu funkar det inte att jobba. Tack på förhand. /Olof EDIT: Plz, mitt liv faller samman. någon? Detta borde vara så basic. EDIR2: Glömde att säga att det gäller Cubase SX3. Och mitt ljudkort är Edirol Ua-25 ex om det spelar någon roll.
  14. Quantize låter bekant. Har testat lite nu och det fungerar rätt bra. Tack för hjälpen!
×
×
  • Skapa ny...