Jump to content
Annons

cub

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Äsch då, underskatta inte hemma-inspelningar. Med rätt attityd och enkelhet kan man åstadkomma underverk! Och snubblar du över en mic från 60-talet så skeppa gärna den åt mitt håll. 😉 Ser fram emot att höra mera framöver!
  2. cub

    Ljudkort för Linux

    När jag skulle köpa kort så var det många som rekommenderade Edirol UA-25EX ihop med Ubuntu. Det funkade direkt ihop med min Ubuntu Studio 9.10 på en Toshiba laptop. Det beror förståss på hur många kanaler du vill spela in samtidigt. Eftersom jag spelar in allt själv så räcker två kanaler för mig. (tyvärr köpte jag en ny Sony Vaio istället och har nu lite trassel med USB-kortet men det anser jag är mer Sonys fel än Ubuntu eller Edirol)
  3. Fast om jag inte missminner mig så står det sedan "Text & musik: Jocke Berg" på alla låtar med några undantag.
  4. Jag har alltid blandat alla varianter ovan. Någon kan ha en idé och ett par riff/slingor, någon annan har något annat som passar ihop med och vips har man nästan en hel låt. Ibland jammar vi och vi måste väl haft tur då eftersom vi (i vårt tycke) har fått fram mycket bra grejer ur det. Ibland kan någon komma med en helt färdig låt. Oavsett så brukar det alltid bli lite ändringar när man spelar igenom låtarna. Lite musikalisk frihet för alla och nya idéer som petas in. Min egen erfarenhet är att låtarna blir bättre om fler är inblandade i processen. För min egen del så kan jag lätt hamna i samma mönster på låtarna annars och då är det bra med andras delar. Jag föredrar även att respektive instrument tar fram det de själva ska spela. Ex kan man ha en låt med lite idéer om "ja så går refrängen så här och du sjunger nåt i stil med...." men sen får sångaren skriva en text som betyder nåt för honom/henne, basisten spelar sitt, trummisen tar fram ett shysst komp osv. Att i ett band blir reducerad till att vara kompmusiker bakom någon som anser sig vara expert på ALLA instrument och därför vet vad som blir bäst på ALLA instrument är inget för mig.
  5. alle lydkilder i verden er jo egentlig mono, at den er mikset i mono betyr ikke at resultatet på cd er presentert i mono Vad betyder det att något är mixat i mono? Jag kan förstå att en gitarr inspelad på en kanal är mono. Men två gitarrer på varsin kanal som panoreras till vänster och höger blir välan stereo? Är det då mixat i mono till stereo? För att återgå till ämnet så vill jag ta upp Bruce Springsteens skiva Nebraska.
  6. Mitt val fattades eftersom jag spelar in på en Korg D12. Men eftersom jag sedan gör mastring på datorn så fick det bli pc med linux där.
  7. Får ni till ljudet ni vill ha i replokalen, dvs med den utrustning i form av instrument, förstärkare osv? Vad använder ni för prylar? Vill man få samma sound så är en bra början att ha ex Fender Twin eller Vox förstärkare av äldre modell. Har man inte det får man börja trolla med annat och det blir krångligare. Själv tycker jag att man kan ratta till rätt hyggligt skitigt ljud med Vox Valvetronix-serien (men det är kanske bara jag som tycker det). Kinks ryktas det om att de skar/stack hål i högtalarna på Vox AC30 för att få deras sound. Lite dyrt att efterlikna exakt. Men jag sålde precis en 60-tals Vox Tone Bender pedal och den kunde få det där ljudet utan problem. http://guitargeek.com/rigview/439/
  8. Många verkar göra just så att en lägger allt. Fast du skrev att ni var ett band och i min värld så spelar alla i bandet sina delar. Annars är man väl soloartist och studiomusiker? 😄
  9. Jag har lagt till min 25-öring PrataBas.. 😄
  10. Jag kör precis samma setup hemma med AD30VT direkt in i min digitalporta. Både bas och gitarr blir riktigt bra.
×
×
  • Skapa ny...