Jump to content

Rabieshund

Medlem
 • Content Count

  1,877
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Rabieshund last won the day on August 14 2011

Rabieshund had the most liked content!

Community Reputation

92 Utmärkt

3 Followers

About Rabieshund

 • Rank
  Veteran

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Recent Profile Visitors

22,874 profile views
 1. Tjena allihopa! Jag är på jakt efter tips om musikstudios som ligger antingen ute på landet eller i natursköna områden. Syftet är studiosessions där folk från olika länder strålar samman och gör musik, hänger, badar etc. Tänk sommarkollo för musikproducenter och låtskrivare! Stugor och mys. Siktet är inställt på Sverige men funkar också i något annat skandinaviskt land. Finns något sådant? Alla tips uppskattas!
 2. Robert: Du har absolut en poäng med batteriet. Planen är att, när vi har budget till det, ha två identiska synkade datorer med en output-switch som automatiskt slår över om något händer med den ena datorn. Det är så tex Robyn har när hon kör live och det funkar sjukt bra. Samtidigt vill vi helst undvika laptops på scen och istället ha allt sånt i en låda av estetiska skäl. Tills vidare kör vi nog backup med en iPad om något skulle hända. 🙂
 3. Hej och tack för svar! Som sagt så körde vi på en MacBook Pro 2012 med i5, 8gb ram och SSD och det ju tyvärr höll inte. Tre låtar in hackade Ableton sönder. Detta sker bara när man routar ut till olika outputs. Det är därför vi vill mosa på lite och komma långt ifrån risken för lagg. Att rackchassin oftast är jävligt djupa har vi märkt och vi ska mäta vår racklåda för att se exakt vilka mått som funkar. Cathrine: Tack! Vi har spanat på ungefär de där komponenterna själva och satt ihop en lista men ville kolla här och se vad folk har för tankar också. Vi har tidigare även diskuterat att ma
 4. Tja! Ska bygga en rackmonterad PC som endast ska användas live. Den ska genom Ableton Live spela upp tracks men ska även styra mjukvarusynthar. Vi kommer ur ett externt ljudkort trycka ut 3 synthar samt 5 audiospår till 8 separata kanaler. Trummis styr uppspelning med en USB-kontroller. Datorn kommer alltså inte användas till att spela in något utan vara en dedikerad liveburk. Datorn bör ta upp 3U eller 4U och kommer sitta i en sån här: http://www.thomann.de/se/thomann_rack_case_10u.htm Tidigare testade vi att köra med en MacBook Pro från 2012 med Intel i5 dual core, 8gb ram och 1tb ssd
 5. Har kört Record Union några gånger. Billigt och tar runt 4 dagar att hamna på Spotify.
 6. Hej alla! Som gammal forumräv kände jag mig tvungen att skapa en liten tråd här. Jag och min gode vän Carl-Johan Sevedag har tillsammans precis dragit skynket av vårt projekt Cape Lion som vi jobbat på i ett år. Första släppet är låten 'You Kept Dreaming' och stilen är dundrande elektronisk pop med 80-talsvibbar. Det skulle vara jättekul om ni ville kolla in den! Spotify: Cape Lion – You Kept Dreaming Youtube: In och gilla oss på Facebook också vetja! http://www.facebook.com/pages/Cape-Lion/374488582619878 Ha det bra!
 7. Som Linus säger gäller det att lyssna. Jämför med nån annan låt för att se hur du ligger till om det är svårt att avgöra. Dock så brukar jag i princip alltid runda av toppen av white noise med en high-shelf. Sänka några dB ovanför 12000Hz för att ge det ett lite mjukare ljud.
 8. Jobbar numera som kompositör och ljudläggare på musikproduktionshuset Plan8 där vi gör beställningsmusik inom reklambranschen. Det är väldigt roligt och det 1½ åren jag varit där har jag utvecklats enormt på alla hörn och har en grym studio där jag kan göra egen musik på fritiden! Jobbar nu på två skivprojekt samtidigt varav ett ska släppas hyffsat snart.
 9. REVerence som följer med Cubase. Det är inte så jätteroliga impulser i den från början men hittar man andra bra så funkar det fint. Googla fram lite mysiga Lexicon-impulser and you're all set!
 10. Kan inte säga nåt om ljudmixen då jag lyssnade med vanliga TV-högtalarna men ljudläggningen och soundtracket i Cloud Atlas var fan riktigt jävla bra. Den har inte gått på bio i Sverige än men ska gå och se om den när den kommer för att få lite mer fläsk.
 11. Kan inga loopar men det flyter på internet runt en gammal Rar-fil som heter "Drum machines" där någon lagt ihop samplingar från i princip alla gamla trummaskiner. Går kanske att googla fram. Hittar du den så har du allt du behöver. Är ingen expert på gamla trumljud men Roland DR-660 har många bra för det soundet.
×
×
 • Create New...