Jump to content
Annons

Analog

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Analog

  1. Bra pris på vad som verkar vara en bra mik..! Det var bara att slå till. 🙂
  2. Kolla in den här artikeln om SAW, jag misstänker att det finns mycket matnyttigt där. Känns som att Gadd och Klas Wikberg (liksom de flesta!) tog lite notes från dessa grabbar; http://web.archive.org/web/20070105135301/stockaitkenwaterman.com/interv/saw06.htm Live gjordes ljuden på de senare turnéerna på en Motif ES (med en massa samplingar säkert), Nord Lead och Electro om jag inte minns fel. Motiven tycker jag är väldigt bra på 80-90-talssoundet.
  3. Nja, bara att ett leslie inte är stereo. Signalen både in och ut är ju mono. Hornet är ju pluggat åt ena hållet, och trumman har en öppning. Sen låter det annorlunda beroende på rummet och lyssnarens position i rummet, men ett leslie är mono, om du inte står med huvudet 1 cm bort o hör hornet passera. Snabbpanorerande mono, kanske man kunde kalla det. 😉 Angående både inspelning och spelningar så tycker jag att en mik uppe o en nere ofta är bra. Jag har fått jättebra resultat med en enda mik som distansmikning i studion, allt beror ju på idealet. Om jag spelar in nåt gospligt vill jag gärna ha 2 topprotormikar 180 grader med full panorering, en på basrotorn och orgeln lagd i mitten av ljudbilden, är det gubbrock o man ska panorera åt nåt håll föredrar jag mono med en mik puppe o en nere. Det blir mindre att ta hänsyn till och mindre risk för fasproblem vid mixning... Spelar man live o har en monitor kan bred stereomikning vara svår att få till i lyssningen (enligt min erfarenhet), däremot låter 1 basmik o 2 topprotormikar i c:a 45 graders vinkel mkt bra. Jag körde 30 gigs i december med inear och den mikningen, har även sett att t ex Mando Diao verkar köra så. Däremot är det inget jag diggar vid inspelning.
  4. Nix, mono in och stereo ut - men ett riktigt leslie är ju mono in och ut! :-)
  5. Om du frågar mig låter hammondarna tonmässigt över lag bättre än Clavia, men har haft sämre lesliesimulation. Tills nu! 🙂
  6. Hej! Jag ser att detta är en gammal post, men hammondljud är ju alltid aktuellt. Jag testade SK1:an på svenska hammond i veckan, jag var där i annat ärende. Den är HELT GRYM. Fantastiskt bra grundljud (samma som i min XK3c) med ännu bättre Lesliesimuation. Det enda man kan sakna (om man inte behöver alla midi- och masterkeyboardfunktioner i XK3c) är två uppsättningar drawbars, plus att jag är väldigt van vid presettangenterna. Jag testade bara Hammond o akustiskt piano, pianot kändes väldigt gigvänligt, typ som ett bra workstationpiano, och orgeldelen var som sagt extremt bra. Jag tycker den spöar Nord Electro 3 med hästlängder..! Själv kör jag min XK3c genom en Ventilator, och det är väl det närmaste en stor orgel jag spelat på, men hade jag inte redan min rigg så hade jag övervägt SK1 ordentligt. Och ja, jag har både en B3 och en RT3 med rörleslie, så jag vet hur det "ska" kännas. :-)
  7. Jag tycker det kan vara skönt att slippa samplingar live. Har varit om mer än en gång att strömmen går snart innan gig o man måste ladda om eventuella samplingar... 😮 Ett aber med PC3:an, som kan vara åtgärdat i os 1.3; man kan inte ställa key ranges i performances för ljud som triggas av en extern klaviatur, utan det måste göras i den externa klaviaturen eller i patchläget på Kurzen. Det är väl det enda. Har man en PC3:a kan en P'08-modul vara ett bra komplement. Eller en Radias. 🙂
  8. Jag har båda. De är både lika och olika. Korgen är mer... 'omedelbar'. Snabbjobbad direkt och med mängder av användbara funktioner. M3 Xpanded är ett GRYMT tillskott med mängder av bra samplingar. Touchscreen, Karma, sampler och Radias-möjlighet. Kurzen är lite lurigare att komma underfund med, men går mycket djupare. Alla controllers är assignbara per performance, och du kan sänds midi via USB som en separat del. Det går alltså att sända på t ex kanal 2 som midi och usb och ha en separat intern zon. Kurzens pianon, elpianon, stråkar och orkesterbibliotek är helt enormt bra, men Radias låter grymt oxå. Korgens konstruktion är lite konstig med öppningar undertill i chassit medan Kurzen känns väldigt solid. Om du måste ha sampling, köp Korgen. Om du vill programmera mer än sampla, Kurzen. KB3-läget har fått en rejäl ansiktslyftning och låter faktiskt riktigt bra (jag har Hammond + Leslie i studion och en Nord C1:a att jämföra med), och VAST-arkitekturen är minst sagt mäktig. Det som får avgöra är väl behovet av sampler som ju inte Kurzen har, annars får jag säga att jag tycker den gör allt annat snäppet vassare än Korgen. Otroligt kompetent maskin som låter fantastiskt - både i studion och live!
  9. Fruktansvärt... Jag träffade honom genom en bekant 1992 när jag precis hade börjat spela, vi pratade lite om lektioner men han hade redan då ganska fullt upp... 😉 Han gav mig lite tips och berättade en massa om giggande. Jag såg EST på Fasching 1993 tror jag, de hade då stängt av balkongen eftersom det var så pass lite folk där. Något som knappast gällde bara ett par år senare! Såg honom även med Jazz Furniture (i princip EST med gäster!) och naturligtvis med Lina Nyberg och Rebecka Törnqvist. Det första solo jag plankade var det han spelade på Rebecka Törnqvists "Madrid", otroligt lyriskt spelat. Jag minns även Jazztältet på Vattenfestivalen(!), där alla möjliga spelade - Nisse Landgren, EST, de flesta i den unga jazzgenerationen. Detta gjorde ett ENORMT intryck på mig som då var i 17-18-års-åldern, och jag kan lugnt säga att jag förmodligen inte hade musicerat idag om det inte varit för Esbjörn. Han var som en naturkraft på piano och Rhodes, och jag såg ett antal konserter där han hade med en D-50 och senare en Nord Lead. Ett av mina favotirgigs var på Wayne's Coffe på Kungsgatan - de fick in trion bredvid bardisken på nåt sätt och eldade på ordentligt..! Det måste ha varit 1996, jag vill minnas att de spelade material från Monk-plattan. Han och EST gjorde den kanske största insatsen för jazzen nån gjorde under 1990-2000-talet genom att spela på otippade ställen och med oväntad repertoar - EST var det som band ihop rock och pop med jazz för mig, de visade att allt var musik, att det inte fanns vattentäta skott utan att allt hör ihop. Jag minns hur de ibland avslutade jammiga låtar med Deep Purple-riff och tunga bassolon med stråke, dist och delay... Minst sagt en gränsöverskridande och banbrytande trio och en oerhörd förlust för musik-Sverige. Jag tänker på hans fru och barn, trion och alla andra han spelat med.
  10. Smproaudio är ju helt klart intressanta grejer. Inte minst att V-rack har fler utgångar än Receptorn, sen får man själv bedöma om XLR är att föredra eller inte. Undrar om den är 8 parters multitimbral eller om det är ett masterpar och 6 fristående... V-box blir ju helt klart intressant om de klarar Arturias pluggar, nåt Receptorn inte gör. Kul att fler tillverkare hänger på, jag tror det är ett bra sätt att spela pluggar. 😛
  11. Jag har en Receptor. Den gör precis det; kör VST utan en dator. Den har en ganska omfattande midimatris och du kan lägga upp programmen precis som vilken midisynt som helst och byta ljud via program change. Vissa gillar dem inte, jag gillar den. Jag kör bl a Ivory och Kontakt 2 live i stort sett utan problem, och div andra mjukvarusyntar. Om man vill kan man köra SampleTank och ha den som jätte-rompler plus mjukvarusyntar. Jag använder den inte som helhetslösning, utan som komplement, än så länge mestadels till Ivory o Scarbees elpianon, men i förlängningen kommer den även bli B3-klon med Soundfonts VB-3.
×
×
  • Skapa ny...