Jump to content
Annons

Hasse Nilsson

Medlem
  • Antal inlägg

    57
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    5

Allt postat av Hasse Nilsson

  1. Orkestrala klanger är vägen att gå när du vill slå på stort och skapa riktigt mäktig musik. De symfoniska instrumenten kan även fås att låta försiktigt stämningsfulla om du känner för det. Vi har samlat marknadens bästa orkesterpluggar.
  2. Alla musikprogram har en inbyggd samplare som fungerar som avsett. Men det finns olika produktkoncept och kreativa möjligheter som kompletterar den samplare du redan har – från gigantiska ljudbibliotek till snabbsampling.
  3. Hej, Mixtur! Jag har två olika elektroniska trumkit och har inte upplevt några större problem med Kontakt, men en dedikerad plugg eller ett fristående program har ju klara fördelar i att de "bara" ska klara en sak. Eftersom så många som gör musik idag endast använder dator och kontrollenhet så blir en sån här lista av nöden rätt bred. Det där med Slate måste jag kolla upp till nästa uppdatering. Hans namn används fortfarande i pressmateriel och sådant. Tack för tipsen!
  4. Intressant! Har inte kollat/lyssnat in. Klar kandidat till nästa års lista. En annan sådan är https://fineclassicsplugins.com/products/dead-drums-vol-1 som gått rätt varmt härhemma i år.
  5. "Drumkit from hell" är korrekt. Mitt minne är bra, men fragmenterat 🙂 Ändrar.
  6. Studio har samlat ihop de 10 bästa trumpluggarna – det är samplade akustiska trumljud som gör sitt bästa för att lyfta din musikproduktion.
  7. Om du vill använda arpeggion, auto-ackord, sekvenser och till och med AI när du skapar din musik, finns det en mängd spännande verktyg till hands. Vi har samlat marknadens bästa produkter i kategorin midi-pluggar.
  8. Multisamplade basgitarrer som kan styras av midi-mönster, tonintervaller och uttryckskontroller låter dig spela tunggung på midi-klaviatur som vore du en legitimerad basfantom. Vi har samlat bästa produkterna i kategorin elbaspluggar.
  9. Många musikstilar utgår helt från ljud och rytmer från maskinella trummor. För att det ska kännas rätt bör trumkompet skapas med stegsekvenser. Om du inte vill punga ut för analoga prylar, är det till tillverkarna av pluggar du ska vända dig.
  10. Det är alltid attraktivt att utöka arsenalen med fler ljudmässiga attraktioner, även om du säkert redan har utmärkta virtuella syntar. Vi har samlat marknadens bästa pluggar i kategorin gratissyntar.
  11. Multisamplade gitarrer som styrs av midi-mönster, tonintervaller och uttryckskontroller låter dig spela ackord, komp och noter på midiklaviatur som vore du en legitimerad gitarrhjälte. Vi har samlat bästa produkterna i kategorin gitarrpluggar.
  12. I ditt musikprogram har du nog redan bra pianoljud. Men om det är mer naturtrogen spelkänsla, eller särskilda sound du är ute efter får du vända dig till tredjepartsleverantörerna. Vi har samlat marknadens bästa produkter i kategorin pianopluggar.
  13. När du vill skapa en serie av ekon eller ljudstudsar i din musik är delay den effekt du ska titta på. Vi har samlat marknadens bästa pluggar till ditt musikprogram så att du kan välja det som passar dig bäst.
  14. När du vill få till mer karaktär in din musikproduktion finns fantastiska syntpluggar att använda sig av. Och de behöver inte kosta många hundralappar. Vi har vaskat fram guldkornen.
  15. I ditt musikprogram har du minst en effekt som adderar rumsligt ljud och efterklang. Eller reverb, som det heter på engelska. Men när det gäller reverb med karaktär och speciellt sound är det till de fristående tillverkarna du ofta får vända dig.
  16. Förutom de effekter du har i ditt musikprogram, så är det alltid uppfriskande att utöka paletten med fler ljudmässiga möjligheter. Om pluggarna dessutom är kostnadsfria är det bara att göra slag i saken. Vi har samlat marknadens bästa gratiseffekter.
  17. Behöver du välja musikprogram/inspelningsprogram/DAW till din musikproduktion? Vi har här uppdaterat vår guide över de viktigaste på marknaden. För både Windows, Mac, Linux och iOS/Android. Och några helt webbaserade.
  18. Hej! Ett bra ställe att börja leta på är https://www.tracklib.com/ Där kan du även "klarera" samplingar för laglig användning med licens och allt. För en massa tips rekommenderas en googling på: crate digging online /Mvh/Hasse
  19. Det kan ibland sitta fint med elektroniska effekter som adderar körstämmor, korrigera sura tagningar, eller bara bjuda på inspiration i form av annorlunda sound med vokalisten i fokus. Här är de bästa pluggarna i kategorin sångeffektekter.
  20. Behöver du en trummis? Om du är låtskrivare, producent eller soloartist bör du kolla in det senaste inom modern, tidsbesparande och kreativ rytmproduktion.
  21. Ett bra beat kan vara grunden till allt. Eller en instrumentinsats. Vi har vaskat fram de bästa butikerna för beats, trumloopar, samplingar, sångfraser och you name it. En sida att bokmärka.
  22. Medhåll. Det är faktiskt närmast stört vilken skillnad det gör. Och för mig som endast har ett par ordentligt stora monitorer i ena studiorummet, och ett par pyttesmå i den andra, så är simuleringsfunktionen så värd.
  23. Idag är spelbranschen större än musik- och filmindustrin tillsammans. Även om många arbetstillfällen redan innan coronakrisen tyvärr försvunnit från musikbranschen, så öppnas några dörrar när andra stängs.
  24. Det har gått nio år sedan Izotope introducerade multiverktyget Stutter Edit som främst är avsett för att bearbeta beats med rytmiska effekter. Nu har uppföljaren kommit. Häng med och se hur du drar nytta av nyheterna.
  25. Kan i sammanhanget tipsa om att Novations serie Launchpads är kompatibla* med Live Loops i nya Logic. Ha Logic öppet och koppla in Launchpad. Då kommer Logics "Control Surface Setup"-fönster att öppnas och det är bara att godkänna kontrollen. Sedan är det bara att åka. Eller, du måste vrida Launchpad 90 grader eftersom Live Loops har en annan layout än Ableton Live. Men funkar, det gör det. 💥 *Launchpad Pro Mk III är tydligen inte kompatibel i nuläget, men Novation jobbar på en fix.
×
×
  • Skapa ny...