Jump to content
Annons

mbn65

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mbn65

  • Födelsedag 1965-04-13

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Trelleborg
  1. Om man tuggar i sig en lort man hittar på gatan och sedan pluttar ut den igen, blir den då godare? Avgör själva, värre blir det i alla fall knappast: Originalet
  2. mbn65

    Spotify

    Ang. ersätningen till artister så ser jag på det så här: Fritt spekulerat och utan en massa störande fakta. Jag ser Spotify som ett slags radio, modern radio. Inget sparas, man måste vara i ”etern” för att kunna lyssna. Precis som ”ring in och önska radio”, fast alla får önska! Ang. ersättningen så får artisten betalt per lyssnare och tillfälle av Spotify medan han/hon får ersättning per sändningstillfälle i radio, hur mycket blir det per lyssnare? Om artisten får 10kr per sändningstillfälle (får man så mycket?) och det finns 1.000.000 radiolyssnare så blir det 1/100.000 krona per radiolyssnare eller 0.01 öre. I jämförelse med det så är väl betalningen ganska bra från Spotify.
  3. Samma här. Varje gång jag växlar mellan: Hemma - Jobbet Trådlöst - Fast Med VPN - Utan VPN Alltså, varje gång jag byter IP-adress, känns lite överdrivet strängt, det handlar ju inte precis om rikets säkerhet. Val av OS eller webläsare påverkar inte för mig.
  4. mbn65

    Loop-enhet

    Har du kollat BOSS RC-2, kostar ca: 2k. Boss flaggskepp RC-50 verkar cool men ganska dyr ca: 5k men kolla klippet!
  5. Jag tycker det är bra att man både kan be om, och lämna, kompletterande information via kommentarer. Däremot så tycker jag att det är upp till var och en att ta reda på om priset är ok eller ej, förhandling bör ske "enskilt". Dessutom tycker jag att skall vara obligatoriskt att ange var någonstans i världen varan befinner sig. /Magnus
  6. Jag skulle rekommendera dig att ta en titt här, Edgar Audio, kostar en tusenlapp till men är enlig mig välinvesterade pengar. Gitarrerna har fin kvalitet och motsvarande av mera känt fabrikat skulle förmodligen kosta det tredubbla. Själv har jag köpt en sån här från Edgar och är super nöjd. EDIT:stavfel
  7. mbn65

    ZOOM G9.2TT

    Jag har en själv och är mycket nöjd och det verkar som om de flesta som har använt den ett litet tag tycker om den. De flesta negativa omdöme man läser kommer från folk som bara antar att den inte är bra trots att de aldrig har använt den själva. Det har skrivits en del om att själva kontakterna under fotomkopplarna går sönder på tidigare modeller, jag är ännu så länge förskonad. Här finns en del information från användare Här finns det en del patcher att ladda ner. [EDIT] lagt till länk
  8. Tack för tipset men jag har sett den, det blir nog lite stökigt och dyrt med frakten, jag bor i Trelleborg.
  9. Jag behöver er hjälp omg, jag tänker slå till i kväll. Tänker köpa ett midi keyboard men det skulle vara kul om det gick att spela direkt på det med, jag har letat lite på annonser och hittat följande: Roland D-5, Roland U-20 och Yamaha SY22. Jag har googlat flera timmar för att hitta argument för det ena eller andra men inget av dem känns som självklara vinnare. D-5 verkar vara tråkigast, U-20 skall tydligen ha bra ljud och slutligen SY22 verkar kul. Det lutar mest åt U-20 vad tycker ni som har erfarenhet? EDIT: De inbyggda ljuden/effekter är endast för allmänt truddeluttande, ingen genre.
  10. Jag kollade också Tonelab men fastnade för Zoom g9.2tt som jag till sist köpte och är helnöjd med. Fett ljud och stor flexibilitet, inbyggt ljudkort är ju inte heller fel! Det finns en del klagomål ang. fotomkopplarnas hållbarhet och att Zoom inte uppdaterar enheten. Det finns fina patcher på internet, se: http://giasso.s42.eatj.com/ZooM/home.jsp Kolla även: http://forum.thestompbox.net/ här finns en del synpunkter.
  11. Min spontana tanke när det gäller så mycket pengar var att du skall starta ett aktiebolag, för säkerhetsskull så frågade jag frugan, hon är ekonom och arbetar som ekonomichef och har vana av sådana saker. Hon håller med, starta aktiebolag men lita inte på tips på internetforum utan gå till en revisor eller liknande. De 100.000:- som nämns är aktiekapitalet som måste finnas i företaget, företaget måste ha ett visst ”värde”, när bolaget sedan är bildat och klart så kan bolaget köpa dina inventarier, bolaget har ju 100.000:- på banken! En nackdel med aktiebolag är att du måste bl.a. ha en auktoriserad revisor och det kostar lite pengar årligen (det är föreslaget att revisionsplikten skall försvinna för mindre företag men det är inte klart ännu) och om företaget går i konkurs så riskerar du att bli av med inventarierna. Några fördelar med aktiebolag är att ett aktiebolag är ”egen” juridisk person så t.ex. vid en konkurs behöver du inte gå i personlig konkurs om du inte har klantat till det samt att du kan minska skatten genom att mixa löneutbetalning med aktieutdelning, det är lägre skatt på aktieutdelning och inga sociala avgifter. Men som sagt, ta kontakt med något proffs för att få hjälp och råd.
  12. En dåres försvarstal: Jag har en ganska stor samling skivor, både vinyl och CD. Ca: 1500st Det är bekvämt att ha detta som mp3. T.ex. på min server så att alla i familjen kan lyssna på musiken via sina datorer eller via vårt mediacenter, som mp3 i bilen, mp3-spelare mm. Jag sticker inte under stol med att jag har laddat ner åtskilligt men ca: 90% ingår i den skivsamling jag redan har men det är bekvämare att ladda ner än att själv ”rippa” de skivor som jag faktiskt äger, Antipiraterna ser mig som ond, vad tycker ni, är jag ond eller god?
  13. Jag betalar ju redan, eller? Varför skall det vara så speciellt med internet? De får ju redan betalt via t.ex. STIM. Varför skall det vara skillnad på om jag t.ex. Lyssnar på musik på radio eller internet, spelar in låtar från radio eller internet(laddar ner), laddar ner filmer som redan visats på tv när det är ok att spela in dem på video eller DVD när de sänds. Varför skall internet hanteras separat? Branschen vill få oss att betala två gånger för samma sak. Edit: Borde kanske tillägga att detta är en smula hypotetiskt och bör ses som ett tillägg till debatten. Var brister mitt resonemang?
  14. Tack för svaren, kompressor/limiter känns mest aktuellt. Jag antar man får bäst kontrollmöjligheter där, finns på blocket för några hundralappar.
  15. Precis! Eller om det finns någon hörlursförstärkare med inbyggd sådan.
×
×
  • Skapa ny...