Jump to content
Annons

svampskallen

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag tänkte börja micka min gitarr stereo. Hittills har jag kört med en MT57 antingen runt 12:e bandet eller vid ljudhålet och sen dubbat och grejat. Men nu tänkte jag skaffa en till mick (eller kanske ett billigt par..?). Jag borde köpa en kondensatormikrofon, eller hur? 4sound såg jag hade ett par stycken som jag gillade prislappen på ^^. http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=711510&artno=138808 http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=702605&artno=156468 Hur mycket skiljer sig dom mot en mikrofon för t.ex. 6000 eller så? Jag behöver inte alls något superljud, men gärna ett som är ett lyft från min MT57:a. Sen spelar jag också in fiol, och även där antar jag att jag skulle kunna stereomicka med samma mickar som till gitarren? Kom gärna med förslag! Jag kan ju tillägga att jag har varit rätt nöjd med min MT57:a, trots att det är en billig mikrofon.
  2. Nu har jag beställt Gitarr Hits, Rock & Ballader pocket och Vispop pocket från bokus. Billig frakt och bra priser. Dom var billigare än musikskolan.se. Tack för alla svar!
  3. Tack! Mera Rock och Ballader verkar vara perfekt! Den andra hittade jag inte på, en googling på namnet gav ingenting... Har du nån länk?
  4. svampskallen

    Sångbok?

    Jag letar efter en bra sångbok med ackord och texter till låtar som man kan ha med sig i gitarrfodralet. Är det någon som har tips på några bra? Gärna med typ Creedence, Nirvana och lite svenska låtar som de flesta har hört. Jag hade en förut som jag inte minns vad den heter, men som var rätt bra... Aja, har ni nå tips? Och om det är fel forumdel, så flytta gärna tråden, men jag visste inte vart jag skulle lägga den. Tack på förhand.
  5. Tack för svaret! Jag har märkt att vissa distar låter bättre i stereo än mono, när jag har spelat in i stereo. Jag vet inte riktigt vad det är som gör det, men det låter fylligare. Vi får se hur jag gör, men tack så mycket för alla svar!
  6. Ja, det har du rätt i. Jag har inte prövat så många olika lådor förut. Hur skiljer sig ljudet från en 4x12:a mot en 2x12:a? Eller kanske en 2x10?
  7. Jag tänkte att om jag ändå ska köpa nytt så ville jag ha stereo... Det var väl därför jag tänkte på ett PA. Om jag köper två sånna aktiva PA-högtalare från Mackie, kan jag koppla min Tonelab direkt i dom, utan något slutsteg?
  8. svampskallen

    Gitarr genom PA

    Hejsan. Min förstärkare lade av nyss helt. Det är en Marshall Valvestate 8100, som jag kör genom en 4x12:a. Jag har inte spelat tidigare idag, men när jag kom hem från flickvännen och startade förstärkaren lät den inget alls. Efter ett tag märkte jag att det lät som fjädrar som darrar, om man drar på volymen rätt mycket, och distar lite. Jag vet inte om förstärkaren har fjäderreverb, eller någon annan typ, men kan det vara den som spökar isf? Hur som helst. Om nu förstärkaren har pajat kanske jag försöker kränga lådan, och eventuellt förstärkaren, som defekt, och köper ett PA istället. Funkar det? Jag spelar med en Vox Tonelab LE, som ju har inbyggd förstärkarsimulering, och därför har jag alltid pluggat gitarren i "Effect Return" på förstärkaren, för att slippa det mesta av förstärkarens egenskaper ändå. Vilken typ av högtalare ska man ha, aktiva eller passiva, och vad är skillnaden? Jag antar att jag behöver någon form av mixer också, så att jag kan kontrollera volym och eventuell panorering. Jag har tittat på lite olika paket hos 4Sound. Kan någon beskriva skillnaden mellan det här och det här? Kustomen har ju 80W mixer (slutsteg?) medans Yamahan har 150W. Men skiljer det mycket annars, i kvalitét och ljud? Ett mellanting som det här? Det har ju högre wattantal, så vad skiljer då? Alla mixrar är ju rätt överflödiga, kanalmässigt. Jag behöver ju inte mer än 2 mono, eller en stereokanal, med panoreringsmöjlighet. Inga effekter behövs, antar jag. Någon som har ett förslag på ett "handplockat" paket? Sen duger det väl med något billigt stativ som detta, för att sätta högtalarna på, då jag mest ska ha grejerna ståendes hemma, elelr på mindre gig. Hoppas jag får svar på någon av mina frågor 🙂. Fråga gärna om något var oklart. //Fredrik
  9. svampskallen

    Basix V4?

    Hejsan, Jag är egentligen violinist, men spelar lite allt möjligt. Mest fiol och gitarr. Men jag har köpt ett Roland TD-3-set, och det fungerar jättebra i min lilla hemmastudio. Nu letar jag efter en relativt billig dubbelpedal. Är det någon som har prövat en Basix V4? Finns det bättre pedal att få tag i i samma prisklass? Jag har hittat en V4 ny för 795, och det är billigare än de flesta annonser jag har hittat på dubbelpedaler över huvud taget. Hur mycket skiljer det på en "bra" och en "dålig" pedal? jag spelar ju inte så jättemycket, det är mest bara en kul grej att ha, känns det som.
  10. Avskaffa religion!? Nu läser du mitt inledande inlägg igen, annars får du gå och leka någon annan stans! Avskaffa religion... Du vill alltså inte avskaffa religionen? Bara göra den förbjuden i sångtexter och annat som kan störa folk som tror att hela religionen bygger på kvinnoförtryck? Bara för att t.ex. kvinnoförtryck omnämns är det ju långt ifrån hela handlingen, och som någon sade tidigare, så skrevs vissa texter för 4000 år sedan, då kvinnoförtryck säkert var en del av vardagen. Men som denne någon också skrev, så har ju tillägg gjorts, när kvinnoförtryck blev mindre accepterat, och religionen ändrats. Lite tankar bara... Jag är ganska trött nu, så ifall jag skrev nått luddigt ber jag om ursäkt.
  11. Jag visste inte alls vart jag skulle lägga detta, eftersom det inte finns någon kategori för det... Men jag vill gärna ha lite tips och idéer på hur jag kan förbättra mina inspelningar. Det handlar om folkmusik av olika slag, som jag har börjat spela in, för att försöka få ihop en skiva. Både min faster och min farfar har velat haft en skiva där jag spelar, ganska länge, men det är först nu på slutet som jag har börjat spela in fiol och gitarr. Några låtar finns på min youtubeprofil här http://www.youtube.com/user/cubeguitarist Som sagt så har jag inte spelat in seriöst särskilt länge, men jag kan en del ändå. Så ifall nån skulle vilja säga vad jag kan göra för att förbättra inspelningarna vore jag jätteglad. Jag är inte ute efter något särskilt, bara allmänna tips. Och det är ju inte eget material, så jag kunde inte lägga det under låtkritiken, i forumet. En sak till som jag kom på. Youtube brukar göra så att videon inte syncar med audion. Innan jag laddar upp det ser det bra ut, men väl på internet är ljudet efter (eller om det var tvärt om)... Så jag har börjat lägga det ena före det andra innan jag laddar upp, så att det ska skeva åt rätt håll, och bli lite bättre sen... Jaja, hoppas att någon svarar 🙁
  12. Antagligen ungefär samma kvalitet som Behringer och andra budgetfabrikat (många sådana tillverkas dessutom på samma fabriker i Kina) - men när det inte kostar mer än 255:- om du knallar in i din lokala musikaffär och tar Behringer-modellen jag nämnde, så är det väl inte lönt att ta det från Tyskland och betala frakten också...? 😛 Jag ska köpa annat från Thomann också, så frakten åker jag på ändå. Och jag tyckte den på Thomann såg lite bättre ut, rent visuellt. Men tack ändå, för svaret.
  13. Jag tror det blir en från Thomann. Vet någon hur bra Thomanns egna är?
  14. svampskallen

    Flera hörlurar?

    Hej, Jag skulle vilja ha en väldigt billig aparat som splitar en stereosignal till flera. Någon som vet vart det kan finnas, elelr vad det heter? Det ska användas till inspelning, så att jag kan lyssna samtidigt som någon spelar. Helt enkelt för att göra så att man kan ha flera hörlurar inkopplade samtidigt, utan att behöva ha flera utgångar. Det finns ju "hörlursförstärkare" på 4sound.se, som verkar göra det jag vill, men billigaste kostar ju 900. Finns det inget som gör samma sak, fast för ca 100 kr? Det spelar ingen roll om inte ljudet blir toppenbra, bara det inte låter dåligt. Jag kan ju koppla bort den vid editeringen efteråt.
×
×
  • Skapa ny...