Jump to content
Annons

Tappo

Medlem
  • Antal inlägg

    48
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Tappo

  • Födelsedag 1990-06-25

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Örebro
  • Intressen
    Vänner, musik, bas, Reason, Pro Tools.<br />

Socialt

  • Skype
    tapp0@hotmail.com
  1. Hans Zimmer använder sig av sjukt mäktiga trummor i både The Dark Knight och Modern Warfare 2. Trumman kan man lyssna på här: .Hoppa till 6:30. Någon som vet hur jag ska finna såna här ljud, gärna utan för mycket pengar, eller hur jag kan skapa liknande ljud genom att blanda olika slagverk? Vad jag fattat det så är det en japansk trumma som heter Taiko Drum. Tappo
  2. Tack så mycket för ditt svar! Det var ett mycket bra sådant och det ska jag kolla upp snarast. Teknikerna kan jag testa. Kör ju pek, lång, ringfinger när jag spelar och har spelat lite med plektrum så det kanske jag ska testa ett tag. Är skitdålig på slap, hehe.
  3. Tappo

    Problem med handen

    Tja. Har börjat känna av smärta i högerhanden från och till främst i tummen. Har spelat fingerbas i 5-6 år, kan det satt sina spår? Jag vill i alla fall att basspelandet ska kunna fortlöpa. Kan man på något sätt träna bort smärtan? Vill inte att det ska förvärras av spelandet heller. Gör oftast ont i mitten av handen och i mitten av tummen (håller alltid handen på sin plats med tummen på basens mikrofon).
  4. Tack för alla svar här. Skitgrymt! Ska ta en titt på allt ni rekommenderat. Rabieshund: Kontakt har jag funderat på att skaffa ett tag. Mitt favoritband Radiohead använder det dessutom så då måste jag också ha det. 😉
  5. Nu när vi är inne på det här spåret. Vet ni något bra paket endast innehållande percussion? Timpani, pukor och så vidare. Eller har ni tips på hur man kan mixtra med vanliga trummor? Vill ha stora ljud som trycker upp det hela riktigt mycket. Behöver inte vara något program utan bibliotek med samples går fint.
  6. Okej. 🙂 Ja, jag får fuska en del tyvärr.. Tack för svaren!
  7. Jag antar att du köpt det? Fattig stundent som jag är så är det inte lätt att köpa allt man vill ha vilket är synd för det vill jag verkligen kunna. Ska definitivt kolla upp Steinbergs program. Återkommer som troligast! 🙂
  8. Synd att EastWest tycks finnas i olika versioner och priset är där efter. Skulle ju inte vara fel att ha versionen på nästan 200 gb! Vilket av dem övriga programmen du nämnde skulle du säga är "näst bäst" för trovärdigt ljud?
  9. Tack för svaret! Är programmen du nämnde lätta att hantera? Ja, jag menade symfoniorkester. Filmmusik är jag inne på i det här fallet.
  10. Först och främst är ber jag om ursäkt om jag placerat tråden fel. Vilket program är det bästa för att skapa en trovärdig orkester? Har använt Reason 4 Orkester Sound Bank, men bland annat Brass-delen tycker jag känns lite sådär. Har inte budget att anställa en orkester så det skulle vara grymt att kunna återskapa i datorn på bästa vis. Några idéer?
  11. Lite Radiohead. 15 Step - 5/4 Morning Bell - 5/4 2+2=5 - 7/8 i introt Vill minnas att Open Car med Porcupine Tree inleds med 17/16. Vill man ha lite hårdare kan man välja valfri låt av The Dillinger Escape Plan. EDIT: Skit.. Trodde det var en tråd som var aktuell i december och inte en månad gammal.
  12. Tappo

    Pro Tools

    Tack för svar. Men vad jobbigt då.. Jag beställde ju nämligen en med 10.6.. Får väll uppdatera till PT 8 vid juletider kanske. Det måste ju ändå göras någon gång.
  13. Tappo

    Pro Tools

    Hej. Jag har för tillfället PC och Pro Tools 7.3 och nu är det så att jag beställde en MacBook Pro tidigare idag och undrar om jag kan installera med samma version? Skulle ju vara mindre roligt om man fick skaffa sig ett Pro Tools gjort för Mac för en summa pengar. Edit: Det stod ju på skivorna att det var kompatibelt med bägge. Dumt av mig att inte kolla upp det innan jag hörde av mig här. Ursäkta mig..
×
×
  • Skapa ny...