Jump to content

henrik.brunzell

Medlem
 • Content Count

  284
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

1 Follower

About henrik.brunzell

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 03/31/1980

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Strömstad
 1. (Hoppas detta nu blir rätt avdelning). Jag undrar om det finns någon vettig app passande iPad för notskrift. S.k. viewers har jag hittat några, men än så länge inget för att skriva. Jag håller på lite med en slags förstudie för att kolla huruvida iPad kan fungera som ett "digitalt verktyg" i musikundervisning, om nu någon undrar varför.
 2. Skapa lite tystnad efter, och lägg effekten även på den, så får du en annan slags efterklang vill jag minnas.
 3. Jag använder, och har använt Wavelab i många år. Bland de bästa funktionerna är effektracket, eller snarare möjligheten att lyssna/redigera med effekter på. Inget annan renodlad redigerare jag testat klarar det (förutom Wavosaur, men där fungerar det inte heller..). Är det nån som har tips på något sånt program?
 4. Jag hade (tyvärr, det blev för många fel på det) ett EMU 1212M tills härom veckan - ett utmärkt, men rätt gammalt ljudkort, bra ljud och många finesser. Skulle du hitta ett RME-kort billigt, så är de alltid intressanta, och det har varit ett etablerat märke ett bra tag nu. Huvudsaken brukar - som alltid - vara frågan om det finns drivrutiner för operativsystemet i fråga. Om kortet är sen 2005 finns säkert många recensioner att läsa, många frågor och svar på forum med mera. Alltså; inget att fundera på om det ovanstående verkar okej.
 5. Är det optiska ADAT in/ut du syftar på? I så fall finns (möjligen) en annan variant; om mixern fungerar som A/D-omvandlare kanske du kan ställa den som master och synka Motu-kortet på ADAT? En del ger möjligheten till det.
 6. Du har antagligen formaterat den med filsystemet NTFS - Macar kan i regel bara läsa data från det filsystemet, även om det går att installera tillägg som möjliggör att också skriva. Kan du flytta över det som ligger på disken och formatera om den? I annat fall, så finns det verktyg för att konvertera från NTFS till FAT32, jag tror att UBCD (Universal Boot CD, en bootbar cd-image som du bränner till skiva och startar ifrån) innehåller nåt sånt verktyg.
 7. Det bör nog stå Syncrosoft - detta är programvaran som kommunicerar med kopieringsskyddet (en USB-dongle) som då inte verkar vara insatt i lämplig port.
 8. Kassettband har i sig en rätt begränsad dynamik, så det är sällan så svårt att spela in dem på en tillräckligt stark nivå. Som anarkisten sa, så finns normaliseringsfunktioner i så gott som alla program. Leta upp det kommandot, markera rätt låt (eller hela bandet) och prova normaliseringen. I soundforge ställer man in den i procent, om jag inte minns fel. Kör inte hundra procent, utan testa 99 eller 98 istället. Om du kan välja på Peak eller RMS, så testa (tycker jag) i första hand alternativ nummer 1.
 9. Ett M-audio profire 2626, en extra kombinerad mickförstärkare och a/d-omvandlare (t.ex M-audio octane) samt en licens av Pro Tools LE borde du få för de pengarna. Annars är det tunnsått med grejer som klarar så många analoga in, som dessutom är protools-kompatibelt.
 10. Testa Audacity, eller Sound Forge Studio (tror jag den heter). Den senare kostar (lite) pengar. Men om du har ett material som känns värdefullt, varför inte leta upp ett "riktigt" kassettdäck? Hörlursutgångar ger egentligen fel slags signal (brus, ibland alldeles för stark). Line out från ett däck är enklast att hantera.
 11. Anslut H4an med USB-kabel till datorn, och kopiera rätt fil(er). Enkelt, fast det går långsamt. Det snabbaste är att ta ut minneskortet och stoppa in det i en läsare.
 12. Finns det nåt sätt att förebygga åtminstone en del frågor av denna natur? Både jag och andra med mig svarar gärna på frågor (när vi kan), andra påpekar (även jag emellanåt) att man bör läsa redan tidigare skrivet. Det stämmer, men kan man t.ex. nita en tråd som hänvisas till? Där man kan fylla på med lyckade kombinationer av komponenter, ge köpråd o.s.v.
 13. För att testa om kortet är helt eller inte, så duger det nog att stoppa in det utan att installera drivrutiner. Windows kommer att starta i VGA-läge (som alla kort klarar). Däremot, så skulle jag rekommendera att testa med drivrutiner.
 14. Jag håller i viss mån med om A&H-bord, mest om EQ:n, som är konstig. Däremot, så tycker jag att ett sånt här bord mycket väl kan användas för inspelning - det har (som många FOH-bord) direktutgångar för varje kanal, som du kopplar mot lämpligt ljudkort. Om du är ute efter mixerbord för inspelningsbruk, så kolla även in Mackie.
 15. När jag ställdes inför faktum (hårddisk, fw-ljudkort och dv-kamera samsades INTE på varsin port på dustins billigaste kort), så köpte jag ett ex till av detta billiga kort - och fick det att funka (hittills) bra. Inget bra tips egentligen, men om ekonomin brister, så är det också ett sätt.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.