Jump to content
Annons

henrik.brunzell

Medlem
  • Antal inlägg

    280
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av henrik.brunzell

  1. (Hoppas detta nu blir rätt avdelning). Jag undrar om det finns någon vettig app passande iPad för notskrift. S.k. viewers har jag hittat några, men än så länge inget för att skriva. Jag håller på lite med en slags förstudie för att kolla huruvida iPad kan fungera som ett "digitalt verktyg" i musikundervisning, om nu någon undrar varför.
  2. Skapa lite tystnad efter, och lägg effekten även på den, så får du en annan slags efterklang vill jag minnas.
  3. Jag använder, och har använt Wavelab i många år. Bland de bästa funktionerna är effektracket, eller snarare möjligheten att lyssna/redigera med effekter på. Inget annan renodlad redigerare jag testat klarar det (förutom Wavosaur, men där fungerar det inte heller..). Är det nån som har tips på något sånt program?
  4. Jag hade (tyvärr, det blev för många fel på det) ett EMU 1212M tills härom veckan - ett utmärkt, men rätt gammalt ljudkort, bra ljud och många finesser. Skulle du hitta ett RME-kort billigt, så är de alltid intressanta, och det har varit ett etablerat märke ett bra tag nu. Huvudsaken brukar - som alltid - vara frågan om det finns drivrutiner för operativsystemet i fråga. Om kortet är sen 2005 finns säkert många recensioner att läsa, många frågor och svar på forum med mera. Alltså; inget att fundera på om det ovanstående verkar okej.
  5. Är det optiska ADAT in/ut du syftar på? I så fall finns (möjligen) en annan variant; om mixern fungerar som A/D-omvandlare kanske du kan ställa den som master och synka Motu-kortet på ADAT? En del ger möjligheten till det.
  6. Du har antagligen formaterat den med filsystemet NTFS - Macar kan i regel bara läsa data från det filsystemet, även om det går att installera tillägg som möjliggör att också skriva. Kan du flytta över det som ligger på disken och formatera om den? I annat fall, så finns det verktyg för att konvertera från NTFS till FAT32, jag tror att UBCD (Universal Boot CD, en bootbar cd-image som du bränner till skiva och startar ifrån) innehåller nåt sånt verktyg.
  7. Det bör nog stå Syncrosoft - detta är programvaran som kommunicerar med kopieringsskyddet (en USB-dongle) som då inte verkar vara insatt i lämplig port.
  8. Kassettband har i sig en rätt begränsad dynamik, så det är sällan så svårt att spela in dem på en tillräckligt stark nivå. Som anarkisten sa, så finns normaliseringsfunktioner i så gott som alla program. Leta upp det kommandot, markera rätt låt (eller hela bandet) och prova normaliseringen. I soundforge ställer man in den i procent, om jag inte minns fel. Kör inte hundra procent, utan testa 99 eller 98 istället. Om du kan välja på Peak eller RMS, så testa (tycker jag) i första hand alternativ nummer 1.
  9. Ett M-audio profire 2626, en extra kombinerad mickförstärkare och a/d-omvandlare (t.ex M-audio octane) samt en licens av Pro Tools LE borde du få för de pengarna. Annars är det tunnsått med grejer som klarar så många analoga in, som dessutom är protools-kompatibelt.
  10. Testa Audacity, eller Sound Forge Studio (tror jag den heter). Den senare kostar (lite) pengar. Men om du har ett material som känns värdefullt, varför inte leta upp ett "riktigt" kassettdäck? Hörlursutgångar ger egentligen fel slags signal (brus, ibland alldeles för stark). Line out från ett däck är enklast att hantera.
  11. Anslut H4an med USB-kabel till datorn, och kopiera rätt fil(er). Enkelt, fast det går långsamt. Det snabbaste är att ta ut minneskortet och stoppa in det i en läsare.
  12. Finns det nåt sätt att förebygga åtminstone en del frågor av denna natur? Både jag och andra med mig svarar gärna på frågor (när vi kan), andra påpekar (även jag emellanåt) att man bör läsa redan tidigare skrivet. Det stämmer, men kan man t.ex. nita en tråd som hänvisas till? Där man kan fylla på med lyckade kombinationer av komponenter, ge köpråd o.s.v.
  13. För att testa om kortet är helt eller inte, så duger det nog att stoppa in det utan att installera drivrutiner. Windows kommer att starta i VGA-läge (som alla kort klarar). Däremot, så skulle jag rekommendera att testa med drivrutiner.
  14. Jag håller i viss mån med om A&H-bord, mest om EQ:n, som är konstig. Däremot, så tycker jag att ett sånt här bord mycket väl kan användas för inspelning - det har (som många FOH-bord) direktutgångar för varje kanal, som du kopplar mot lämpligt ljudkort. Om du är ute efter mixerbord för inspelningsbruk, så kolla även in Mackie.
  15. När jag ställdes inför faktum (hårddisk, fw-ljudkort och dv-kamera samsades INTE på varsin port på dustins billigaste kort), så köpte jag ett ex till av detta billiga kort - och fick det att funka (hittills) bra. Inget bra tips egentligen, men om ekonomin brister, så är det också ett sätt.
  16. Kolla in http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=246129 samt även andra modeller, det var det första jag hittade.
  17. Det ser bra ut, tycker jag, men kanske nån annan har åsikter. Ett kort med passiv kylning (utan fläkt - båda korten du ger exempel på har fläktar) - vore kanske bättre. Dessutom; om du nu köper i princip allt nytt, så kolla på ett tyst och lättjobbat chassi. En storlek större (->250 gb) på hårddisken är inte så hemskt dyrt heller.
  18. Allihopa är bra. För egen del är jag inne på ett antal av varje, med den reservationen att en Maxtor lagt av för mig. Ersättningsdisken funkar däremot kanon. Det där med chassi och hårddisk som man plockar ihop själv går att få billigt, men jag har aldrig hittat en prisvärd kombination annat än billiga chassin på Tradera. Ibland kommer det "supererbjudanden" på externa historier av kända märken, det är en bra idé att nappa på. Det som är bra när man bygger själv är möjligheten att byta någon av delarna om de går sönder. Sök lite på priser, det brukar vara kul.
  19. Det finns rätt mycket tyckt om detta med externa diskar - läs det först. Generellt, så finns det alltid måndagsexemplar. Lacie, som en gång i tiden hade status (och rejäla priser) verkar ingen rekommendera idag. Jag tycker att du nog kan köpa vad som helst (inkl. WD), men håll dig till kända märken, så går det alltid att hitta omdömen om disken.
  20. En annan fråga är om återställningsskivan går att installera från, eller om det är en skiva som enbart återställer systempartitionen.
  21. När jag köpt grafikkort (spel är ingen prioritet för mig) har jag tagit det billigaste, om du ändå handlar på komplett så kanske detta http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=346236 kan vara nåt. Beträffande var man placerar samplingsbibliotek, så är en snabb och stor disk alltid att rekommendera. Om du verkligen vill få fördjupning, så läs vidare i andra trådar. Mitt tips är annars att köpa en system- och en samplingsdisk, SATA2 båda två. Kolla efter de billigaste, det är inga egentliga skillnader i kvalitet idag tycker jag.
  22. I tur och ordning: Det står i beskrivningen om moderkortet i dator 1 (och även om man kollar på en beskrivning) att det har en AGP-plats. Du behöver ett PCI-express-kort. Läs övriga trådar för råd om detta. Beroendes på hur du jobbar (med samplingsbibliotek, många ljudkanaler och dylikt), så behövs minst en ny disk. SATA2 är att rekommendera. Säg 250 gigabyte och uppåt, läs övriga trådar för rekommendationer av snabba och tysta diskar. Det står i specifikationerna för ditt moderkort att det har två SATA-portar, men det enklaste är att öppna lådan och kolla. En IDE-kabel är sor bred, en SATA-dito är liten. Omöjliga att ta miste på. Visserligen kan du utan problem köra på en 40-gigabytes-disk, men äldre enheter håller inte hur länge som helst. Operativsystem kan du läsa dig till själv här på forumet, men XP börjar nog gå upp i pris nu. Har du en befintlig licens, så använd gärna den. Med all sannolikhet är det en 32-bitars version. Beträffande 32 eller 64 bitar, så läs övriga trådar. Ett förslag sen: nu kommer du i princip att köpa en ny dator, försök sälja komponenterna på blocket som finansiering. Du har ju DDR-minnen i datorn, de står rätt högt i pris, även begagnade. Moderkort + processor + minne i paket är ett annat alternativ.
  23. Hoppas fler än jag svarar, men jag tänkte vara först.. Det som jag ser direkt, är att du behöver ett grafikkort - AGP (som dina grafikkort nog är anslutna med) är utdött nuförtiden. Komplettera med (i stort sett) vad som helst, dock brukar folk här rekommendera ett kort med passiv kylning, och som INTE har turbocache. Läs andra inlägg för förklaringar och fördjupning. Hur ser det ut på hårddisk-fronten? Om diskarna (antar att det är flera) är lika gamla som datorerna, så bör du nog skaffa nya. Då får du antagligen tystare och snabbare utan ansträngning. Moderkortet i paketet klarar maximalt 2 IDE-enheter - se över kombinationen av enheter (HD o DVD/CD). Vilket OS ska du köra? Är det 32-bitars (xp eller vista), så kan du komplettera med 1 gigabyte till minne (2x1) för att få ut mesta möjliga, och även slippa testa diverse växlar i boot.ini-filen.
  24. Väljer du PC räcker 10-15k kronor hur långt som helst (om du har skärm(ar), ljudkort och annat sen tidigare). Läs många andra inlägg med samma fråga, det har framkommit många, många bra svar.
  25. Det bästa, rent prestandamässigt, är att köpa en firewire-port som ansluts med PC Card eller ExpressCard. Det finns på marknaden för båda två, kolla vilken typ av anslutning som laptopen har.
×
×
  • Skapa ny...