Jump to content
Annons

skuMs

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. skuMs

    Stagebox!

    Tack för svaren! Det blir att köpa den. Vi kommer köra via 2st firepods nu ibörjan och byta senare med tiden. men det funkar att börja med. helt ok mickar också. Tack för svaren =)
  2. skuMs

    Stagebox!

    Jag och en polare håller på att bygga studio. Har ganska begränsad budget och tänkte mig något sånt här som Stagebox: "http://www.thomann.de/se/the_sssnake_sk415-30_multicore.htm" är denna okej? eller bör jag satsa på något annat? Mvh!
  3. Hej igen! Nu är vi äntligen igång med en bättre lokal denna gången. Lokalen är uppdelad i 3 sektioner. 2 tomma rum som blir kontrollrum och liverum. även pentry, kök och toalett. Min första fråga är ifall jag måste öppna vägen mellan dom två rummen och slita ut isoleringen och köra med stenull istället? eller kan jag bara bygga på den befintliga med en luftspalt emellan?. Det är även fönster mellan rummen så där jag har gratis mall för fönstret! Skall fixa bilder så fort jag får tillgång till kamera. men berätta gärna massa tips!
  4. Tänkte även fråga om man hör något uppåt. lokalen ligger under marken och det är betong uppåt. men hör man där uppe? eller får det bli att isolera taket med ? haha =)
  5. Okej grym dörr! Skall försöka mig på en sån. Var har du köpt allt och HUR bygger du den? =) Hur många db dämpar den ungefär?. Tänkte också på vägg, såg på sidan som var länkad här, riktigt bra! men den bästa där dämpade bara 60db? får man bygga till en efter det också sen då för att dämpa mer?. Mvh!
  6. Tack för tipsen! jag skall fixa ritning tills imorgon kväll! kom på ett mer akut fall. en dörr måste göras. det är en ingång i betong utan dörr, tips på billiga dörrar och hur jag gör det ljudlöst på utsidan? mått skall jag fixa när jag har tillgång till lokalen! =) även lite bilder
  7. skuMs

    Studiobygge på g!

    Tja! Jag och en polare har precis fått tag på en lokal på ca 65kvm, Varav 35 kan användas till kontroll/liverum. Allt är i betong! Så det blir en liten studio. Eftersom vi aldrig byggt en studio innan så vill vi ha hur mycket tips och hjälp som helst! =) Det vi tänkte börja med är väggen mellan kontroll och liverummet. Fönster är inte nödvändigt, men en dörr. Hur gör vi denna bäst? Antar att vi skall använda oss av stenullsisolering. Skall man bygga dubbla "regelväggar" med mellanrum? eller två täta och sen en med mellanrum? Kan ingenting! =) Tacksam vid svar!
  8. Tjenare! Har allt utom detta jädrans kort 😐. Vet att det ska vara "Texas-instrument" kretsar. Och "400" någonting ist för "800". Enligt Presonius. Var köper jag detta kort? Kan jag köpa det i någon affär. eller är det nätet som gäller endast? Bor i göteborg. Tack på förhand
  9. xarl: Moderkortet klarar tydligen det =). Och ang skärm så köper jag den utan skärm. kom på nu när du sa det att det är lite litet faktist. Ha det och tack igen för svaren.
  10. Okok! Tack för din hjälp!. Slår till på datorn i veckan och köper till nya minnen. Återkommer!
  11. Okok. tack för svaret Apep. Men detta går till denna datorn?. Trodde moderkortet ville ha "bestämda" ram minnen. om du förstår vad jag menar.
  12. skuMs

    Köp av studiodator

    Tjenare! Håller på att fixa min studio. Lokal, all utrustning osv. Och har lite frågor till er experter =). Skulle denna datorn fungera: MODERKORT Asus P5B PROCESSOR 2.4GHz Intel Core 2 Duo E6600 4MB L2, socket 775 RAM 2GB, 2 x Samsung 1024MB PC4200 DDR2 DIMM 240 pin 533 MHz GRAFIKKORT Gigabyte GeForce 7600 GS, Silentpipe 2, 512MB SKÄRM 17" Samsung SyncMaster 730BF, 2ms HÅRDDISK 250GB Seagate Barracuda, SATA 300, 8MB cache. Tillbehören till den är en firepod (senare dubbla). lite mickar o skit. Skulle datorn klara av detta utan problem?. Tänkte att det är extra bra att det är dual core och 2.4ghz är väl ganska bra ?. OBS! Har begränsad budget, så kom inte med andra förslag utan säg bara för och nackdelar! 😄 Tacksam vid svar!
  13. Nu har jag testat. Och i rummet där jag spelar in är det 100% tyst =) Det var jumprarna man fick flytta. kollade i manualen och man kan ställa in dBn osv. så nu har jag inget brus! TACK Gilbert ! =)
×
×
  • Skapa ny...