Jump to content
Annons

Någon som är grym på cubasee?


Isbjorn

Recommended Posts

Annons

Det du har skrivit i ditt inlägg borde vara rubriken till tråden. Byt om du kan.

Sen underlättare det om du ger oss mer info. Vilket system (OS) sitter du på? Vad för midi-keyboard är det? Kör du via usb eller in i ditt ljudkort?

Vilken version av cubase? Vad har du testat? Vart tar det stopp för dig?

Har du testat att googla din fråga? "How to install a midi keyboard in cubase", lovar att du hittar ett svar där.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

Om du kör windows så fungerar de flesta USB-klaviaturer automatiskt, bara att plugga in och köra.

De skall dyka upp tillängliga under "input" väljaren för varje midi-kanal, du måste dock ansluta dem INNAN du startar cubase.

I vissa fall måste du installera drivrutinen först, men det brukar bara behövas om man skall installera någon sorts konfigurationsverktyg.

Själva klaviaturen är ofta "class compliant" vilket gör att den fungerar utan drivrutin.

Är det däremot ett klaviatur som du kopplar till ett separat midi-interface så fungerar det på ungefär sama sätt, bara det att det då kan finnas flera portar (d.v.s. så många som ditt ljudkort har). Sedan måste givetvis kanalen ställas på samma midikanal som klaviaturen.

Lättast är att bara välja "omni" som input eftersom kanalen då kommer att acceptera signaler ifrån alla midi-kanaler och midi-portar.

Felsökning: Du kan kontrollera att cubase hittat porten under "devices", och kontrollera så att den är aktiverad (förkryssad). För fanns det också en asio-setup applikation i starmenyn där man kan välja portar också (kanske finns kvar, inte använt på länge)?

Det var ju ett tag sedan 5:an kom så kanske stämmer det inte exakt, och hur det fungerar på mac vet jag inte. Har kört Cubase sedan 90-talet och aldrig haft några större problem så det brukar lösa sig.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kollade lite på deras sida och den första Miditech som kom hade inte USB anslutning så där är det vanlig 5-pinnars DIN kontakt ut från klaviaturen som du då får koppla till MIDI-IN på ditt Audiobox USB och då är det Audiobox USB's Midi-in i Cubase du använder ( vad den nu heter i deras drivrutinspråk) Audiobox USB ska du även hitta som MIDI-port under Devices / Device setup / Midiports i Cubase.

Ett annat scenario är om ditt Miditech har USB anslutning så kanske den är "class comliant" som Mixtur säger och då behövs inga drivrutiner.. klaviaturerna verkade vara väldigt enkla utan massa hitech-bling så det kan säkert stämma...

-- Klipp efter den streckade linjen om du redan kan detta ------------------------------------------------------------------------

Vilken av dem du nu har så ska du sätta någon av dem som MIDI-IN på en MIDI-Kanal i Cubase och klicka den lilla gula monitorsymbolen för att mididdata ska skickas till VSTi eller extern synt ( eller vaddunuskastyra) och dessa ligger normalt redan angivna som MIDI-OUT när du startar en VSTi i instrument racket ( F11 i Cubase)

Redigerat av Lundin
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...