Jump to content
Annons

mixtur

Medlem
  • Antal inlägg

    319
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av mixtur

  1. DFH var ett samplingsbibliotek som senare släpptes som en expansion till superior drummer.
  2. Flera av biblioteken är för NI kontakt men man bör vara medveten om att Kontakt inte är en höjdare om man vill använda elektroniska trummor, och det erbjuder långt ifrån samma möjligheter som ex superior drummer. BFD är ju f.ö. väldokumenterat buggigt och enligt mpnganinstort sett oanvändbart. Inmusic som köpte BFD ifrån FXpansion har en lång tradition av att släppa kassa mjukvaror. Sedan ägs inte Slate Digital längre av Slate sedan 2 år tillbaka och vad jag förstår är han inte involverad i bolaget längre. EZ drummer hade däremot förtjänat en plats och är kanske världens mest använda trummplugg för akustiska trummor. Sedan finns ju IK Modo drums som är intressanta pga att de är generade med syntes och inte samplade vilket ger mycket möjlighet till ljuddesign.
  3. Det där skulle jag nog kunna fixa, messa mig så kan vi diskutera vidare hur detta kan göras praktiskt osv
  4. En on-line UPS kostar från ca 2500-3000 men en kompromiss skulle kunna vara en interaktiv UPS. Den här har förutom reservström funktioner för att ta hand om spikar och dips, samt överspänningsskydd. https://www.dustinhome.se/product/5010485773/back-ups-rs-lcd-550-master-control Jag hade problem med en dator som startade om ibland, men efter att jag köpte en UPS går den stabilt- Nätets kvalitet kan variera stort mellan olika platser och detta kan även påverka livslängden på ansluten utrustning.
  5. Själv kör jag en UPS. En in-line UPS har ju förutom backupfunktionen också fördelen att strömmen "tvättas" genom UPS:en. http://www.apc.com/us/en/faqs/FA157448/
  6. Vad menar du med mer än vad man behöver, jag betalar inte mer för att jag köper av tillverkaren. Däremot går inga pengar till mellanhanden utan allt hamnar hos pluggmakaren. Många av dom är 1-2 pers utan större intäkter så det är ett sätt att stötta branschen också.
  7. Jag köper hellre direkt, för blir det något strul någon gång (borttappat serienummer osv) så har de allting i sina register. Det har räddat mig ett par gånger. Tycker personligen också det är onödigt att betala pengar till mellanhänder när det handlar om nedladdningsbar mjukvara. Det är ju bara en licensnyckel man behöver... //J
  8. Tjata på dom https://c.getsatisfa...uitarist_update Air music ägs inte av avid längre så det finns hopp.... Har testat mycket men inte hittat något som är lika bra eller i vart fall enkelt. För övrigt så fungerar pluggen på senaste Cubase och win 7 x64
  9. Det borde väl bli lite mindre ljud som studsar till väggen bakom och tillbaka, vilket i sin tur borde kunna minska effekten av rumsakustiken något? Ett skäl kan vara att man inte vill/kan ljudisolera rummet (ex inspelning på annan plats). Den vanligast lösningen i hem-miljö är väl annars ett duntäcke hängt över dörren bakom ljudkällan :-) Kan det ge viss nytta i en miljö med flera ljudkällor (ex ett liveband i studio)? Som du säger så dämpar den ju ifrån fel håll om man kör njure. Någon som vet om det finns ljudexempel med/utan eller med olika modeller? De verkar ju sälja hyfsat bra trots allt.
  10. en sak till - det kan vara värmen Många CPU:er går ner i hastighet när de blir varma och många komponenter börjar helt enkelt gå snabbare. Hände faktiskt mig häromdagen, hade bara 25C inne men efter en timmes hårdkörning började det bli problem.- Men din CPU är ju kass så har du lagt till lite pluggar så gick du nog över gränsen helt enkelt.
  11. Har haft problem med märkesdatorer som inte går att uppgradera, har massa specialkomponenter som strular osv så läs lite recensioner på olika forum. soundonsound har mycket sådant på sitt forum tex. Hittar du inte exakt modell så sök på komponenterna i (ex USB-kontroller, nätverkskort, chipset osv). Tror dock som du säger att det var värre förr, iaf om man undviker rena kontorsmodeller som är kassa. Mukvaran/drivare är mycket bättre nuförtiden också. Glöm inte begagnat för komponenter - Det finns massor. Satsa på ett populära komponenter ifrån kvalitetstillverkare så brukar det fungera bra.
  12. Tja Om det fungerat förut med samma projekt men inte nu så testa att stänga av nätverk/trådlöst nät. De är rätt pratiga och delas resurser i datorn kan det bli problem. Man kan gå vidare och stänga av bakgrundsprogram, extern hårdvara osv Ladda ner en disk/processmonitor och titta, eller det som finns i windows.
  13. Kör man off-line bounce fik man ofta problem förr, t.ex. att samplers inte hann ladda in samplingar i tid. Hittar du ingen lösning brukar det kunna lösas med en realtime bounce istället. Gissar att reason t.ex har en buffert som inte nuendo identifierar vid export eller något sådant /J
  14. Om du kör 32-bitars på båda är det bara att kopiera in, förutsatt att inga andra filer eller tex registernycköar behövs. Kör du 64-bitars win7 finns det två vet kataloger, en för 32-bit och en för 64.
  15. M-audio, rme, motu, focusrite, presonous, tascam, emu etc Tror nog line6 kan vara ok, men känns inte riktigt som att ljudkort är deras största fokus. Själv har jag goda erfarenheter av tex motu när det gäller drivrutiner och liknande. Har nu ett maudio som köptes av digidesign / avid där det tog ett år innan drivrutiner till Windows 7 släpptes, och nu har det inte kommit något på flera år trots diverse problem. Nu har dock maudio nya ägare och tidigare har de haft lång support för sina produkter. För mig är det en av de viktigare aspekterna eftersom hårdvaran i sig är ganska lik nuförtiden. Fattar vara inte varför det är så få kort som har två hörlursuttag, det är ju bra att ha när man spelar in någon annan och båda vill höra. Det har däremot mitt maudiokort
  16. Låter nästan enklare att spela in en tjej....
  17. En av de viktigaste aspekterna är att drivrutiner uppdateras. M-audio såldes men fast track bkev kvar hos digidesign. Tror inte de supportas längre och m-audio har nya grejer. Undvik fast track Vet inget om line6-kortet, men spontant skulle jag satsa på någon av de stora spelarna inom ljudkort för då vet man att det oftast fungerar.
  18. Två tips: 1 skicka sången till en buss med lite dist i (komprimerad med hpf), blanda in i lagom dos 2 testa noveltech character - det är den enda pluggen jag har som verkligen fungerar så som en del kunder frågar om: - har du ingen plugin/knapp som gör att allt låter bra... funkar på nästan allt Testa!
  19. Skulle nog påstå att det är avsevärt många fler som kör cubase än protools HD, särskilt som cubase funnits i pirakopierade versioner sedan hedenhös. Sedan går det nog inte att jämföra amatörer med proffs heller, det blir nog en del handhavandefel och liknande. Den som har på hemma-pcn installerar troligen också massa skräp/spel o.s.v. <br/> Använder man PC professionellt (d.v.s. bara till arbete) och köper hårdvara i samma prisklass som en MAC fungerar det hur bra som helst. Själv har jag kört både och sedan 90-talet och enligt min erfarenhet kan båda strula och de har sina för/nackdelar. PT har väl alltid legat några år efter med tekniken (delay compensation, 65-bit, off-line bounce osv), men i slutändan har det inte stoppat någon ifrån att göra bra musik. <br/> Vem bryr som om vilken daw eller operativsystem/hårdvara man använder? Det som ränkas är att man kan verktyget och att det stöder ens kreativa process. Förresten, håller inte Apple på att lämna proffssegmentet? Många verkar ju spekulera i det eftersom man inte släppt en ny mac pro på över 3 år. Det verkar bara telefoner/paddor, tv-apparater och bärbara i aluminium som gäller numer.... //J
  20. Om du 4-dubblar bufferten är det inte så konstigt att det börjar fungera..... Med en I7 bör du sällan behöva gå över 256 om du inte maxar ut burken - det bör du se på processormätaren. Det finns mycket mjukvara som kan störa också, tänker på antivirusprogram, automatiska uppdateringar av program (google, adobe och microsoft är alla pratiga), skype/dropbox och liknande program är också väldigt pratiga. För att utesluta sådant får du testa med en nyinstallation av OS (ta backup först)
  21. Det kan ju inte skada iaf. Vet inte vilket program du kör men Cuibase kan ex köra med "Asio generic" samt DirectX också - dock med högre latency. Det kan dock vara värt att testa för att se om det fungerar - då är det ju troligtvis drivrutinsrelaterat.
  22. Har råkat ut för sådant tidigare, och det är besvärligt att lösa men inte omöjligt. Mitt tips är att stänga av ALLT du inte behöver (nätverkskort, serieportar, inbyggda ljudkort osv) och sedan aktiviera dem en efter en. Då kan du lättare identifiera skurken. I denna process bör du också ta ur alla kort du inte behöver (externa graffikkort, om datorn har internt grafikkort osv). Detta gäller också externa USB-enheter och liknande. Skulle du upptäcka att någon särskilt enhet strular kan du testa att flytta kortplats/port eftersom det kan bero på att de delar resurser. Därefter kollar du att du har de allra senaste drivrutinerna, särskilt för den enhet som eventuellt strular. Har du inte ändrat något i datorn är det stor chans att det är drivrutinerna. Många tillverkare är inte särskilt aktiva med att uppdatera drivrutiner till gamla produkter, sitter själv med ett M-audio fast-track ultra som strular (ljudet dör ibland=omstart) i mitt 64-bits windows men det lär aldrig fixas tyvärr. Har ett asus nu med 3 st interface (varav ett wifi) samt blåtand nu och detta lirar utan problem, men mitt gamla asus strulade den trådlösa kontrollern. Det blev knaster ibland men stängde man av wireless gick det perfekt. Som sagt - det lönar sig att köpa kvalitet när det gäller moderkort . billilga kretsar skapar problem förr eller senare. //J
  23. Ur ett rent musikaliskt perspektivt är det självklart bara resultatet som räknas. Däremot tror jag inte man kan räkna med andras respekt om det visar sig att man kopierat alla bärande delar av låten utan att lägga till något väsentligt. Att använda loopar är inte värre än att ta in en musiker på ett spår. Det går ju att vara orginell även om mycket återanvänds, t.ex. mashups. Kommer att tänka på Alcazar som ibland blandade två olika känd a samplingar och sedan byggde en egen låt ovanpå det - kreativt. Ex (Diana Ross och Genesis): Tycker jämförelsen med att bygga egna instrument blir lite fånig. Frågan är väl om man har en unik idé eller kopierar någon annans idé. Vem som faktiskt spelar är mindre viktig. Som musiker föredrar jag dock själv något som är personligt/unikt.
  24. Det är inte så att det kommer med massa extra info i din wav vid export som du inte tänker på, t.ex. tempo? Många DAW:s skriver ju all möjlig information i wavfilerna numer..... typ tonart, tempo, beskrivnignar o.s.v. Det kan ju vara så att hans DAW gör någon form av "stretch" på materialet och utgår ifrån infon i filen (som kanske inte stämmer)
  25. Svaret på frågan verkar vara: "Pröva dig fram och lyssna" eller "det beror på". När jag tänker efter så är väl det svaret på de flesta frågor på detta forum :-) Hur som helst, det är inte lätt att komma upp i den ljudstyrka som en del kommersiella mixar har. Och om du lyckas har du med all säkerhet fått göra en del uppoffringar längs vägen. För att nå dit får man använda en mängd tekniker och arbeta med allt ifrån instrumentering och arrangemang till effekter och eq. Vad som fungerar på en rocklåt kanske inte alls fungerar på en houselåt. Vilket skulle bevisas: Pröva dig fram och lyssna!
×
×
  • Skapa ny...