Jump to content
Annons

mixtur

Medlem
  • Antal inlägg

    319
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

4 Neutralt

Om mixtur

  • Födelsedag 1972-07-10

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    STOCKHOLM

Socialt

  • Skype
    joakim.lundberg@live.se

Senaste profilbesökare

4 760 profilvisningar
  1. DFH var ett samplingsbibliotek som senare släpptes som en expansion till superior drummer.
  2. Flera av biblioteken är för NI kontakt men man bör vara medveten om att Kontakt inte är en höjdare om man vill använda elektroniska trummor, och det erbjuder långt ifrån samma möjligheter som ex superior drummer. BFD är ju f.ö. väldokumenterat buggigt och enligt mpnganinstort sett oanvändbart. Inmusic som köpte BFD ifrån FXpansion har en lång tradition av att släppa kassa mjukvaror. Sedan ägs inte Slate Digital längre av Slate sedan 2 år tillbaka och vad jag förstår är han inte involverad i bolaget längre. EZ drummer hade däremot förtjänat en plats och är kanske världens mest använda trummplugg för akustiska trummor. Sedan finns ju IK Modo drums som är intressanta pga att de är generade med syntes och inte samplade vilket ger mycket möjlighet till ljuddesign.
  3. Det där skulle jag nog kunna fixa, messa mig så kan vi diskutera vidare hur detta kan göras praktiskt osv
  4. En on-line UPS kostar från ca 2500-3000 men en kompromiss skulle kunna vara en interaktiv UPS. Den här har förutom reservström funktioner för att ta hand om spikar och dips, samt överspänningsskydd. https://www.dustinhome.se/product/5010485773/back-ups-rs-lcd-550-master-control Jag hade problem med en dator som startade om ibland, men efter att jag köpte en UPS går den stabilt- Nätets kvalitet kan variera stort mellan olika platser och detta kan även påverka livslängden på ansluten utrustning.
  5. Själv kör jag en UPS. En in-line UPS har ju förutom backupfunktionen också fördelen att strömmen "tvättas" genom UPS:en. http://www.apc.com/us/en/faqs/FA157448/
  6. Vad menar du med mer än vad man behöver, jag betalar inte mer för att jag köper av tillverkaren. Däremot går inga pengar till mellanhanden utan allt hamnar hos pluggmakaren. Många av dom är 1-2 pers utan större intäkter så det är ett sätt att stötta branschen också.
  7. Jag köper hellre direkt, för blir det något strul någon gång (borttappat serienummer osv) så har de allting i sina register. Det har räddat mig ett par gånger. Tycker personligen också det är onödigt att betala pengar till mellanhänder när det handlar om nedladdningsbar mjukvara. Det är ju bara en licensnyckel man behöver... //J
  8. Tjata på dom https://c.getsatisfa...uitarist_update Air music ägs inte av avid längre så det finns hopp.... Har testat mycket men inte hittat något som är lika bra eller i vart fall enkelt. För övrigt så fungerar pluggen på senaste Cubase och win 7 x64
  9. Det borde väl bli lite mindre ljud som studsar till väggen bakom och tillbaka, vilket i sin tur borde kunna minska effekten av rumsakustiken något? Ett skäl kan vara att man inte vill/kan ljudisolera rummet (ex inspelning på annan plats). Den vanligast lösningen i hem-miljö är väl annars ett duntäcke hängt över dörren bakom ljudkällan :-) Kan det ge viss nytta i en miljö med flera ljudkällor (ex ett liveband i studio)? Som du säger så dämpar den ju ifrån fel håll om man kör njure. Någon som vet om det finns ljudexempel med/utan eller med olika modeller? De verkar ju sälja hyfsat bra trots allt.
  10. en sak till - det kan vara värmen Många CPU:er går ner i hastighet när de blir varma och många komponenter börjar helt enkelt gå snabbare. Hände faktiskt mig häromdagen, hade bara 25C inne men efter en timmes hårdkörning började det bli problem.- Men din CPU är ju kass så har du lagt till lite pluggar så gick du nog över gränsen helt enkelt.
  11. Har haft problem med märkesdatorer som inte går att uppgradera, har massa specialkomponenter som strular osv så läs lite recensioner på olika forum. soundonsound har mycket sådant på sitt forum tex. Hittar du inte exakt modell så sök på komponenterna i (ex USB-kontroller, nätverkskort, chipset osv). Tror dock som du säger att det var värre förr, iaf om man undviker rena kontorsmodeller som är kassa. Mukvaran/drivare är mycket bättre nuförtiden också. Glöm inte begagnat för komponenter - Det finns massor. Satsa på ett populära komponenter ifrån kvalitetstillverkare så brukar det fungera bra.
  12. Tja Om det fungerat förut med samma projekt men inte nu så testa att stänga av nätverk/trådlöst nät. De är rätt pratiga och delas resurser i datorn kan det bli problem. Man kan gå vidare och stänga av bakgrundsprogram, extern hårdvara osv Ladda ner en disk/processmonitor och titta, eller det som finns i windows.
  13. Kör man off-line bounce fik man ofta problem förr, t.ex. att samplers inte hann ladda in samplingar i tid. Hittar du ingen lösning brukar det kunna lösas med en realtime bounce istället. Gissar att reason t.ex har en buffert som inte nuendo identifierar vid export eller något sådant /J
  14. Om du kör 32-bitars på båda är det bara att kopiera in, förutsatt att inga andra filer eller tex registernycköar behövs. Kör du 64-bitars win7 finns det två vet kataloger, en för 32-bit och en för 64.
  15. M-audio, rme, motu, focusrite, presonous, tascam, emu etc Tror nog line6 kan vara ok, men känns inte riktigt som att ljudkort är deras största fokus. Själv har jag goda erfarenheter av tex motu när det gäller drivrutiner och liknande. Har nu ett maudio som köptes av digidesign / avid där det tog ett år innan drivrutiner till Windows 7 släpptes, och nu har det inte kommit något på flera år trots diverse problem. Nu har dock maudio nya ägare och tidigare har de haft lång support för sina produkter. För mig är det en av de viktigare aspekterna eftersom hårdvaran i sig är ganska lik nuförtiden. Fattar vara inte varför det är så få kort som har två hörlursuttag, det är ju bra att ha när man spelar in någon annan och båda vill höra. Det har däremot mitt maudiokort
×
×
  • Skapa ny...