Jump to content
Annons

Recommended Posts

Hej alla! 😄

Jag gillar att skapa så feta, ryggrads-knäckande, hjärn-smältande ljud som möjligt. För att på bästa möjliga sätt skapa ett sådant ljud finns det, enligt mig, bara ett verktyg; analoga synthar, där vintagemodellerna tillhör gulderan för detta ändamål.

Problemet som jag stött på är dock att dessa maskinella monster hade sin glansperiod för ca 30 år sedan, vilket resulterar i det hjärtskärande faktumet att syntharna inte allt för sällan kräver en och annan reparation för att kunna leverera på max igen.

Jag varit på jakt efter en Roland SH-101 i drygt en månad nu. Utbudet är halvdant och defekta SH-101:or förekommer rätt ofta bland annonserna. Därför vänder jag mig nu till er på studio forum i hopp om tips vart eventuella reparatörer för analoga synthar finns? Jag har kollat upp Analog Sweden men de sitter i Helsingborg. Då jag bor i Stockholm skulle det föredras med en mer närliggande reparatör.

Alltså;

-Vart finns det möjlighet till reparation?

-Är reparatören i fråga privat- eller företagsverksamhet?

-Pris...? Antar att detta varierar rätt ordentligt.

När jag ändå skriver denna tråd passar jag på att utlysa min längtan efter en SH-101... till alla er eventuella ägare där ute som kanske vill sälja... 😉

LOVE&TECHNO!

/Anton

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det finns eller fanns en snubbe som är asduktig på detta i Sthlm, Jerker tror jag han hette och hade sin fixarlokal i Hägersten tidigare, han fräschade upp polarns Yamaha CS-70 bl.a. jag tror han började jobba på Jam på Roslagsgatan för 10 år sedan (dock inte ägaren Jerker A).

Kolla med dom om han är kvar där, tar lite tid när man lämnar analogsynt på reparation till honom men han kan sin sak helt klart...

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...