Jump to content
Annons

Störningar i förstärkare, m.m.


Snufsis

Recommended Posts

Vi hyr en replokal av ett företag som tillhandahåller sådan verksamhet. När vi nu har kommit igång med inspelning av våra alster så är våra gitarrförstärkare orsak till mycket brum, knäppar och knaster.

Detta kan naturligtvis vara en följd av hur gitarrernas mickar och övrig elektronik är jordade, kvaliteten på gitarrkablarna, m.m. Rörförstärkare är ofta inte helt tysta heller. Men jag är nyfiken vilka andra källor till störningar som finns, t ex via eluttagen i studiosammanhang.

Min egen erfarenhet är att man ska skilja matningen till viss utrustning från andra grupper i centralen så att man t ex inte får transienter, "spikar", från utrustning med hög strömförbrukning som startar och stoppar. I fastigheten finns fläkt-, och värme/kylanläggningar och annan utrustning som jag inte känner till. Jag har talat med vår hyresvärd, som ska diskutera detta med husets elektriker och skulle vilja ge hyresvärden mer information om vad som är vettigt att ta upp. Jag utgår ifrån att alla elektriker inte är experter på den här typen av störningar. Det lär finnas en gemensam elcentral för fastigheten.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Lysrör t.ex. är inte så jättekul när man har rörisar. I kyrkan så håller ljudkillarna på att bli galna på vår egentligen väldigt tysta Peavey Classic 50 som fått ett härligt brum av ljusrören.

När jag är och jammar hos min 25 år äldre gitarr och förstärkarsamlande vän så har han också ljusrör vilket får hans coola vintage rörisar att brumma rätt ordentlig, vilket genast försvinner när man släcker lamporna 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Sånt här är jag intresserad av! Men även de mer basic grejerna, om någon som tittar förbi och har mycket kunskap har lust att dra det lite snabbt... Alltså det här med brum, surr och jordning. Har alltid undrat över orsaker och botemedel.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...