Jump to content
Annons

Snufsis

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Snufsis

    Ersättningselement

    Jag har ett par passiva studiohögtalare, Yorkville YSM1 som jag söker ersättningshögtalare till 6.5" elementet. Originalhögtalarna finns inte längre att tillgå ifrån tillverkaren. Den fakta jag har är: http://yorkville.com...71&cat=35&id=26 Det är inga "top of the line"-högtalare men de har ändå låtit OK i hemstudion och fått relativt bra recensioner i musikpress. De kostade 1995:-/paret när jag köpte dom omkring år 2001. Jag använder ett 100W stereoslutsteg ifrån StageLine och genom en liten "volymolycka" 😳 har det ena elementet slutat fungera. Vilka element skulle ni rekommendera som fullvärdiga (eller bättre!) ersättare? Jag räknar med att byta bägge.
  2. Nu funkar det plötsligt, verkar som ett tillfälligt problem. En gång är ingen gång heter det visst...
  3. Jag har en PC med ett M-Audio Delta 1010LT-kort och kan inte ändra samplingsfrekvensen i kontrollpanelen, den är låst på 44.iKHz. Jag kör Windows 7, 64-bitar, har ett ASUS Rampage III moderkort med en Intel i7-processor och 24GB RAM (används för videoredigering). Musikredigeringen sker i Cubase 5 och jag har inga direkta problem men får ibland ändra bufferstorleken beroende på om det är inspelning som kräver låg latency eller om det är mixning som kräver mycket minne, men det funkar skapligt. Drivrutinen för ljudkortet är den senaste som finns att ladda ner hos M-Audio och ska funka med Windows 7. Har någon erfarenhet eller tips om varför jag inte kan öka samplingsfrekvensen till 48 eller 96KHz? 🤪
  4. Jag har några live-inspelade låtar där vi har använt MIDI-trummor och EZDrummer som plugin. Alla övriga instrument oxh sång är lagda och allt låter rätt bra, men det finns några mindre trummissar som jag vill kunna fixa till och ha kontroll över vad jag gör (och eventuellt kunna använda Quantize). Det första jag vill göra är att få en grid som passar det inspelade tempot, men om jag ändrar griden genom att ändra tempot i låten så ändras även tempot i den befintliga MIDI-filen och trummorna kommer ur synk med allt annat. Hur kan jag göra för att anpassa projektets tempo och grid utan att det inspelade MIDI-spåret ändras?
  5. Det finns en del info om detta under rubriken "Gör det själv" på www.tommy-folkesson.nu. Observera att man får klicka sig fram några sidor.
  6. Vi hyr en replokal av ett företag som tillhandahåller sådan verksamhet. När vi nu har kommit igång med inspelning av våra alster så är våra gitarrförstärkare orsak till mycket brum, knäppar och knaster. Detta kan naturligtvis vara en följd av hur gitarrernas mickar och övrig elektronik är jordade, kvaliteten på gitarrkablarna, m.m. Rörförstärkare är ofta inte helt tysta heller. Men jag är nyfiken vilka andra källor till störningar som finns, t ex via eluttagen i studiosammanhang. Min egen erfarenhet är att man ska skilja matningen till viss utrustning från andra grupper i centralen så att man t ex inte får transienter, "spikar", från utrustning med hög strömförbrukning som startar och stoppar. I fastigheten finns fläkt-, och värme/kylanläggningar och annan utrustning som jag inte känner till. Jag har talat med vår hyresvärd, som ska diskutera detta med husets elektriker och skulle vilja ge hyresvärden mer information om vad som är vettigt att ta upp. Jag utgår ifrån att alla elektriker inte är experter på den här typen av störningar. Det lär finnas en gemensam elcentral för fastigheten.
  7. Jag har ett Fender Vibratone C16 leslie för gitarr från tidigt 70-tal. I den 35 kg nätta lådan sitter ett 10" högtalarelement av fabrikatet Utah, modell V10R9. Vibratone användes bl a av Stevie Ray Vaughan, inte som enda högtalare utan parallellt inkopplad med förstärkarens högtalare. Jag har hört att många talar om JBL-element som ersättare till Utah-elementet och jag har läst att Stevie Ray Vaughan använde ett JBL 12" element, men någon skriver även att det var en 10-tummare. Min förstärkare är en Folkesson-moddad 50W Marshall Plexi Top med 2x12" Celestion Vintage element och jag kommer att använda den tillsammans med lesliet. Vibratonens Utah-element är på 4 Ohm och min Marshall kan ställas n för 8 och 16 Ohm. Min fundering är ett 8 Ohms element, ej understigande 100W. Jag är tacksam för förslag på vilka modeller som fungerar optimalt för ändamålet. Dels JBL, dels andra fabrikat. Den enda översättningstabell jag har hittat för Vibratone är hos högtalartillverkaren Weber, som anger 10A150 och 10F150 som ersättare. Jag har dock ingen uppfattning om dessa.
×
×
  • Skapa ny...