Jump to content

Sakenjag

Medlem
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutralt

About Sakenjag

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 11/09/1993

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Mölndal
 • Intressen
  Musik, datorer, inspelning, Gud osv :)
 1. Hej! Vad är det för regler som gäller när det kommer till max decibel under konserter och dyl? Vad gäller när det finns barn under 13 i publiken och är det olika beroende på eventets karaktär. Jag kör lite ljud i kyrkor och även konserter i kyrkor. Ofta är det de äldres öron som sätter stopp, men jag vet inte vad som gäller enligt lagen.. Tack på förhand!
 2. Hej! Letar efter vanlig 230w strömsladd som är grenad. Dvs. en hane i ena änden och så flera honor med ca. 1m mellanrum. Har sett de på flera ställen men vet inte om de gjort egna eller om de köpt dom någon stans. Lite som en sådan här strömförsörjning till gitarrpedaler http://www.thomann.de/se/visual_sound_multi_plug_8_cable.htm Men med vanlig stickkontakt. Tanken är att använda till massa LED kannor hängades på tross osv. Så har du något tips på vad jag skall söka på så vore det guld! //Elia
 3. Hej! Befinner mig i en situation med ett 24-kanal ljusbord. Funderar lite på hur man skall bygga en ny ljusrigg och inser att kanalerna lätt springer iväg. Tänkte kolla om det finns något sätt att hoppa över dmx-kanaler man inte behöver? Tex. några av kannorna använder 5 kanaler och en dmx-kanal till en strobe-effekt jag aldrig kommer använda. Kan man skippa den kanalen och bara adressera 4 kanaler till bordet?
 4. Hej! Är ganska rutinerad livesångare med bra sångteknik. Har dock blivit lite inspirerad av det moderna hårt processerade sångsounden och skulle vilja försöka återkapa det live ibland så bra som möjligt. Så finns det någon bra sångpedal eller rack med bra kompressor och pitch-korrigering (autotune) och annat kul som ni kan rekommendera? Jag är inte ute efter något skräpigt utan något mer subtilt, diskret som låter riktigt bra. Kollat på TC-Helicon VoiceLive Touch bland annat. Kanske är det någon här på forumet som har lite erfarenheter kring den?
 5. Jag tycker det är jätteskönt med In-Ear. Har dock bara kört med dyrare Sennheiser och AKG-system. Och även då kan man få signaltapp ibland. Inte sä det stör men ändå så det brusar till lite och man tappar signalen någon sekund.
 6. Den största anledningen till att jag inte hänger så ofta här är väl att det inte är så mycket djupare kunskap. Väldigt många duktiga "hemmapulare" och så. Men jag tror många av de duktigare hamnar mera på typ gearslutz.. Kanske man borde öppna lite mera med avdelningar som hanterar mera "high-end" grejer om man vill locka fram mera kvalité. Och att moderatorerna sållar hårdare där eftersom det kan vara kul med lite off-topic och forumtjöt, men det är kanske inte lika populärt att lufta sin upptäckt att B1an är minst lika bra som en U87a i alla lägen.
 7. Du förstår väl lika väl som alla oss andra att han kanske inte har jätte mycket belägg för sitt uttalande, man behöver inte köra ner varje tråd i botten för att man tycker sig veta lite bättre. Lite storsinhet skadar aldrig! :-) Sm7b är en kanonbra mick, mkt bra tillägg, om man inte har råd med den på en gång så bör den åtminstånde hamna på önskelistan för nästa mickköp. Vart har du din studio ngn stanns chrille? Chrille, vart ligger din studio ngn stanns?
 8. Jag föreslår en Projektmix som man redan nämnt, det har sjunkit med 50% på ett par år och det är en smidig lösning om man vill ha reglar och ljudkort i ett. Kostar 6400kr på thomann. http://www.thomann.de/se/maudio_projectmix_iopro_tools_mp.htm Preampsen funkar bra i hemstudiomiljö och du får med Pro tools 8 på köpet vilket är ett plus. Dessutom kan du bygga ut det med ett adat kort och få 8 kanaler om du behöver i framtiden. Bra monitorer är bra, jag har ett par Adam A7 som jag är jättenöjd med. Annars så är Yamaha HS80 ett bra billigare alternativ som är poppis. Säljs för strax under 5000 paret med golvstativ på thomann. http://www.thomann.de/se/yamaha_hs80m_stativ_set.htm Då är man uppe i strax över 10k.. Sen så kostar mickar och kablar en del.. Shure SM57 är kanon att ha några, används flitigt på gitarrförstärkare, trummor, slagverk mm. Ett stereopar småmembranare är bra som överhäng och till akustiska instrument. Oktava MK 012 är ett framtidssäkert köp. Line Audio CM3 lika så. En stormembranare som Studio Projekt B1 är billig och bra. Används till sång bland annat. Sen vill du nog ha en DI box så du kan lina in en elbas. Projektmixen har ingen instrument input nämligen. Kablar och stativ kommer också till.. kolla begagnat, speciellt på mickar och stativ. Då kan du få en hyffsad samling mickar i din budget. Sedan så kan man börja spela in och roa sig, lära sig och upptäcka vad man vill förbättra. Trummor behöver man inte bekymra sig för än.. se bara till att man kan kan bygga ut eller köpa till senare vid behov så man inte behöver byta ut de man har. Akustiken är också bra att tänka på. Bygg några egna bredbandsabsorbenter och läs lite på forumet så kan man snabbt få ett bra mycket bättre rum än innan åtminstone.
 9. Ja som rubriken lyder.. min dator börjar verkligen sjunga på sista versen, måste spara ihop till något bättre känner jag. Men jag har för mig att detta går att återgärda? Är det inte så?
 10. Hejsan!! Ja det var trevligt med lite sena svar Kollat upp båda tipsen, trevligt! Funnit lite egna grejer med.. Ett tips jag kan dela med av e http://www.shakingthrough.com/
 11. Lyssna gärna lite och ge lite feedback! Var drygt ett år sedan jag började intressera mig för mixning och inspelning... Sen dess har la både mitt rum och utrustning förändrats en del. Tror denna länken ska funka bra, annars så är det bara att hojta till så ska jag försöka lösa detta http://dl.dropbox.co...003.09%20v2.wav Edit: Här komme en mp3 version! http://dl.dropbox.co...003.09%20v2.m4a Edit igen.. verkar inte som jag har så mkt tur med det där.. någon som kan tipsa om en wav-mp3 konverterare för windows som funkar bra?
 12. Man skär bas med högpassfilter, jag brukar göra det med eq-pluggarna jag använder i pro tools.. De de menar är att försöka få bort onödigt basljud, finns ofta låga "skräp-frekvenser" i de låga registrerna man inte hör som man gärna inte vill ha då de själ onödigt med energi i mixen och allt låter dovare. Eq är annars ett verktyg som är bra att lära sig använda.. viktigast efter volymen typ. Man behöver inte alltid förändra ljuden så mycket, men känner du att du vill ha lite mera ompf och kick i magen i basen så testa höj lite bas, låter ett spår lite mullrigt i så sänk basen, kanske höja lite diskant osv.. Att lära sig ungefär vilja ljud som ligger i vilka frekvenser är också bra, de kommer när man använt eq lite mera. Att fördela frekvenser mellan instrument och så handlar mera om att ge plats åt instrument i ljudbilden.. Oponera att du har två elgitarrer och när båda spelar samtidigt så grötar de sig jätte mycket. Då kanske man panorerar en lite åt höger och den andra lite åt vänster, men det är ändå inte riktigt bra. Då kan man lyssna på gitarrerna och då kanske man märker att den ena elgitarren spelar lite högre upp på halsen och tar hand om lite mera diskantrika "områden" i mixen men kanske har lite överdrivet mycket bas och lågt mellanregister. Den andra elgitarren kanske spelar lite mera ackord i lite mörkare register men har lite mycket topp som grötar sig med gitarren som spelar högt uppe på halsen. Då kan man testa att sänka basen och det låga mellanregistret (kanske ca mellan 100-700 hz som exempel) på den gitarren som spelar högt på halsen och sänka diskanten (kanske 1k-4k hz) på den som spelar ackord och se ifall de smälter ihop bättre. Nu är jag lite trött och dassig i skallen.. hoppas du förstod, det är iaf det tänket och det kan man applicera på alla instrument. I början gör man lätt för mycket och det låter bara konstigt, det gäller att göra lagom Gonatt!
 13. Finns ganska många studios som skulle kunna tänka sig det, vad kan du ge?
 14. Här finns ett gäng projekt man kan ladda ner och pilla med Min länk
 15. Till gitarr rekommenderar jag en Violet Design Black Knight, finns att köpa hos Claes.. Låter kanon på sång med, men ganska luftig i ljudet, boostar lite runt ca 3k.. Så ifall du har en tunnare röst kanske en ngt varmare mick vore lämpligare till just det.. Annars är den skitbra för pengarna
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.