Jump to content

Sakenjag

Medlem
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutralt

About Sakenjag

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 11/09/1993

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Mölndal
 • Intressen
  Musik, datorer, inspelning, Gud osv :)
 1. Hej! Vad är det för regler som gäller när det kommer till max decibel under konserter och dyl? Vad gäller när det finns barn under 13 i publiken och är det olika beroende på eventets karaktär. Jag kör lite ljud i kyrkor och även konserter i kyrkor. Ofta är det de äldres öron som sätter stopp, men jag vet inte vad som gäller enligt lagen.. Tack på förhand!
 2. Hej! Letar efter vanlig 230w strömsladd som är grenad. Dvs. en hane i ena änden och så flera honor med ca. 1m mellanrum. Har sett de på flera ställen men vet inte om de gjort egna eller om de köpt dom någon stans. Lite som en sådan här strömförsörjning till gitarrpedaler http://www.thomann.de/se/visual_sound_multi_plug_8_cable.htm Men med vanlig stickkontakt. Tanken är att använda till massa LED kannor hängades på tross osv. Så har du något tips på vad jag skall söka på så vore det guld! //Elia
 3. Hej! Befinner mig i en situation med ett 24-kanal ljusbord. Funderar lite på hur man skall bygga en ny ljusrigg och inser att kanalerna lätt springer iväg. Tänkte kolla om det finns något sätt att hoppa över dmx-kanaler man inte behöver? Tex. några av kannorna använder 5 kanaler och en dmx-kanal till en strobe-effekt jag aldrig kommer använda. Kan man skippa den kanalen och bara adressera 4 kanaler till bordet?
 4. Hej! Är ganska rutinerad livesångare med bra sångteknik. Har dock blivit lite inspirerad av det moderna hårt processerade sångsounden och skulle vilja försöka återkapa det live ibland så bra som möjligt. Så finns det någon bra sångpedal eller rack med bra kompressor och pitch-korrigering (autotune) och annat kul som ni kan rekommendera? Jag är inte ute efter något skräpigt utan något mer subtilt, diskret som låter riktigt bra. Kollat på TC-Helicon VoiceLive Touch bland annat. Kanske är det någon här på forumet som har lite erfarenheter kring den?
 5. Jag tycker det är jätteskönt med In-Ear. Har dock bara kört med dyrare Sennheiser och AKG-system. Och även då kan man få signaltapp ibland. Inte sä det stör men ändå så det brusar till lite och man tappar signalen någon sekund.
 6. Sakenjag

  Adam A7 säljes

  Sålda Ska flytta och studera på annan ort där jag ej kan använda dessa såpass flititgt som nu.. och behöver göra lite andra inköp med.. Säljes för 3500 :- paret vid snabb och enkel affär. Skicket är bra och de funkar fint. En monitor knäpper dock till lite när man sätter på de. Har varit så ända sedan jag köpte de av en studio här i göteborg.
 7. Sakenjag

  Shure sm57:or

  Har en till salu i gbg... hör gärna av dig i sådana fall!
 8. Perfekt för hemmastudion att lina in bas och gitarr. Funkar även som ljudkort med en mickingång. Massa bra ljud kolla denna videon så får du ett humm av vad man kan göra 2400 exkl. ev. frakt. //Elia
 9. Den största anledningen till att jag inte hänger så ofta här är väl att det inte är så mycket djupare kunskap. Väldigt många duktiga "hemmapulare" och så. Men jag tror många av de duktigare hamnar mera på typ gearslutz.. Kanske man borde öppna lite mera med avdelningar som hanterar mera "high-end" grejer om man vill locka fram mera kvalité. Och att moderatorerna sållar hårdare där eftersom det kan vara kul med lite off-topic och forumtjöt, men det är kanske inte lika populärt att lufta sin upptäckt att B1an är minst lika bra som en U87a i alla lägen.
 10. Du förstår väl lika väl som alla oss andra att han kanske inte har jätte mycket belägg för sitt uttalande, man behöver inte köra ner varje tråd i botten för att man tycker sig veta lite bättre. Lite storsinhet skadar aldrig! :-) Sm7b är en kanonbra mick, mkt bra tillägg, om man inte har råd med den på en gång så bör den åtminstånde hamna på önskelistan för nästa mickköp. Vart har du din studio ngn stanns chrille? Chrille, vart ligger din studio ngn stanns?
 11. Jag föreslår en Projektmix som man redan nämnt, det har sjunkit med 50% på ett par år och det är en smidig lösning om man vill ha reglar och ljudkort i ett. Kostar 6400kr på thomann. http://www.thomann.de/se/maudio_projectmix_iopro_tools_mp.htm Preampsen funkar bra i hemstudiomiljö och du får med Pro tools 8 på köpet vilket är ett plus. Dessutom kan du bygga ut det med ett adat kort och få 8 kanaler om du behöver i framtiden. Bra monitorer är bra, jag har ett par Adam A7 som jag är jättenöjd med. Annars så är Yamaha HS80 ett bra billigare alternativ som är poppis. Säljs för strax under 5000 paret med golvstativ på thomann. http://www.thomann.de/se/yamaha_hs80m_stativ_set.htm Då är man uppe i strax över 10k.. Sen så kostar mickar och kablar en del.. Shure SM57 är kanon att ha några, används flitigt på gitarrförstärkare, trummor, slagverk mm. Ett stereopar småmembranare är bra som överhäng och till akustiska instrument. Oktava MK 012 är ett framtidssäkert köp. Line Audio CM3 lika så. En stormembranare som Studio Projekt B1 är billig och bra. Används till sång bland annat. Sen vill du nog ha en DI box så du kan lina in en elbas. Projektmixen har ingen instrument input nämligen. Kablar och stativ kommer också till.. kolla begagnat, speciellt på mickar och stativ. Då kan du få en hyffsad samling mickar i din budget. Sedan så kan man börja spela in och roa sig, lära sig och upptäcka vad man vill förbättra. Trummor behöver man inte bekymra sig för än.. se bara till att man kan kan bygga ut eller köpa till senare vid behov så man inte behöver byta ut de man har. Akustiken är också bra att tänka på. Bygg några egna bredbandsabsorbenter och läs lite på forumet så kan man snabbt få ett bra mycket bättre rum än innan åtminstone.
 12. Ja som rubriken lyder.. min dator börjar verkligen sjunga på sista versen, måste spara ihop till något bättre känner jag. Men jag har för mig att detta går att återgärda? Är det inte så?
 13. Hejsan!! Ja det var trevligt med lite sena svar Kollat upp båda tipsen, trevligt! Funnit lite egna grejer med.. Ett tips jag kan dela med av e http://www.shakingthrough.com/
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.