Jump to content
Annons

Sakenjag

Medlem
  • Antal inlägg

    184
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Sakenjag

  1. Sakenjag

    Regler kring db?

    Hej! Vad är det för regler som gäller när det kommer till max decibel under konserter och dyl? Vad gäller när det finns barn under 13 i publiken och är det olika beroende på eventets karaktär. Jag kör lite ljud i kyrkor och även konserter i kyrkor. Ofta är det de äldres öron som sätter stopp, men jag vet inte vad som gäller enligt lagen.. Tack på förhand!
  2. Sakenjag

    Grenad strömsladd

    Hej! Letar efter vanlig 230w strömsladd som är grenad. Dvs. en hane i ena änden och så flera honor med ca. 1m mellanrum. Har sett de på flera ställen men vet inte om de gjort egna eller om de köpt dom någon stans. Lite som en sådan här strömförsörjning till gitarrpedaler http://www.thomann.de/se/visual_sound_multi_plug_8_cable.htm Men med vanlig stickkontakt. Tanken är att använda till massa LED kannor hängades på tross osv. Så har du något tips på vad jag skall söka på så vore det guld! //Elia
  3. Hej! Befinner mig i en situation med ett 24-kanal ljusbord. Funderar lite på hur man skall bygga en ny ljusrigg och inser att kanalerna lätt springer iväg. Tänkte kolla om det finns något sätt att hoppa över dmx-kanaler man inte behöver? Tex. några av kannorna använder 5 kanaler och en dmx-kanal till en strobe-effekt jag aldrig kommer använda. Kan man skippa den kanalen och bara adressera 4 kanaler till bordet?
  4. Jag tycker det är jätteskönt med In-Ear. Har dock bara kört med dyrare Sennheiser och AKG-system. Och även då kan man få signaltapp ibland. Inte sä det stör men ändå så det brusar till lite och man tappar signalen någon sekund.
  5. Den största anledningen till att jag inte hänger så ofta här är väl att det inte är så mycket djupare kunskap. Väldigt många duktiga "hemmapulare" och så. Men jag tror många av de duktigare hamnar mera på typ gearslutz.. Kanske man borde öppna lite mera med avdelningar som hanterar mera "high-end" grejer om man vill locka fram mera kvalité. Och att moderatorerna sållar hårdare där eftersom det kan vara kul med lite off-topic och forumtjöt, men det är kanske inte lika populärt att lufta sin upptäckt att B1an är minst lika bra som en U87a i alla lägen.
  6. Du förstår väl lika väl som alla oss andra att han kanske inte har jätte mycket belägg för sitt uttalande, man behöver inte köra ner varje tråd i botten för att man tycker sig veta lite bättre. Lite storsinhet skadar aldrig! :-) Sm7b är en kanonbra mick, mkt bra tillägg, om man inte har råd med den på en gång så bör den åtminstånde hamna på önskelistan för nästa mickköp. Vart har du din studio ngn stanns chrille? Chrille, vart ligger din studio ngn stanns?
  7. Jag föreslår en Projektmix som man redan nämnt, det har sjunkit med 50% på ett par år och det är en smidig lösning om man vill ha reglar och ljudkort i ett. Kostar 6400kr på thomann. http://www.thomann.de/se/maudio_projectmix_iopro_tools_mp.htm Preampsen funkar bra i hemstudiomiljö och du får med Pro tools 8 på köpet vilket är ett plus. Dessutom kan du bygga ut det med ett adat kort och få 8 kanaler om du behöver i framtiden. Bra monitorer är bra, jag har ett par Adam A7 som jag är jättenöjd med. Annars så är Yamaha HS80 ett bra billigare alternativ som är poppis. Säljs för strax under 5000 paret med golvstativ på thomann. http://www.thomann.de/se/yamaha_hs80m_stativ_set.htm Då är man uppe i strax över 10k.. Sen så kostar mickar och kablar en del.. Shure SM57 är kanon att ha några, används flitigt på gitarrförstärkare, trummor, slagverk mm. Ett stereopar småmembranare är bra som överhäng och till akustiska instrument. Oktava MK 012 är ett framtidssäkert köp. Line Audio CM3 lika så. En stormembranare som Studio Projekt B1 är billig och bra. Används till sång bland annat. Sen vill du nog ha en DI box så du kan lina in en elbas. Projektmixen har ingen instrument input nämligen. Kablar och stativ kommer också till.. kolla begagnat, speciellt på mickar och stativ. Då kan du få en hyffsad samling mickar i din budget. Sedan så kan man börja spela in och roa sig, lära sig och upptäcka vad man vill förbättra. Trummor behöver man inte bekymra sig för än.. se bara till att man kan kan bygga ut eller köpa till senare vid behov så man inte behöver byta ut de man har. Akustiken är också bra att tänka på. Bygg några egna bredbandsabsorbenter och läs lite på forumet så kan man snabbt få ett bra mycket bättre rum än innan åtminstone.
  8. Ja som rubriken lyder.. min dator börjar verkligen sjunga på sista versen, måste spara ihop till något bättre känner jag. Men jag har för mig att detta går att återgärda? Är det inte så?
  9. Hejsan!! Ja det var trevligt med lite sena svar 🙂 Kollat upp båda tipsen, trevligt! Funnit lite egna grejer med.. Ett tips jag kan dela med av e http://www.shakingthrough.com/
  10. Man skär bas med högpassfilter, jag brukar göra det med eq-pluggarna jag använder i pro tools.. De de menar är att försöka få bort onödigt basljud, finns ofta låga "skräp-frekvenser" i de låga registrerna man inte hör som man gärna inte vill ha då de själ onödigt med energi i mixen och allt låter dovare. Eq är annars ett verktyg som är bra att lära sig använda.. viktigast efter volymen typ. Man behöver inte alltid förändra ljuden så mycket, men känner du att du vill ha lite mera ompf och kick i magen i basen så testa höj lite bas, låter ett spår lite mullrigt i så sänk basen, kanske höja lite diskant osv.. Att lära sig ungefär vilja ljud som ligger i vilka frekvenser är också bra, de kommer när man använt eq lite mera. Att fördela frekvenser mellan instrument och så handlar mera om att ge plats åt instrument i ljudbilden.. Oponera att du har två elgitarrer och när båda spelar samtidigt så grötar de sig jätte mycket. Då kanske man panorerar en lite åt höger och den andra lite åt vänster, men det är ändå inte riktigt bra. Då kan man lyssna på gitarrerna och då kanske man märker att den ena elgitarren spelar lite högre upp på halsen och tar hand om lite mera diskantrika "områden" i mixen men kanske har lite överdrivet mycket bas och lågt mellanregister. Den andra elgitarren kanske spelar lite mera ackord i lite mörkare register men har lite mycket topp som grötar sig med gitarren som spelar högt uppe på halsen. Då kan man testa att sänka basen och det låga mellanregistret (kanske ca mellan 100-700 hz som exempel) på den gitarren som spelar högt på halsen och sänka diskanten (kanske 1k-4k hz) på den som spelar ackord och se ifall de smälter ihop bättre. Nu är jag lite trött och dassig i skallen.. hoppas du förstod, det är iaf det tänket och det kan man applicera på alla instrument. I början gör man lätt för mycket och det låter bara konstigt, det gäller att göra lagom 😛 Gonatt!
  11. Finns ganska många studios som skulle kunna tänka sig det, vad kan du ge?
  12. Här finns ett gäng projekt man kan ladda ner och pilla med Min länk
  13. Till gitarr rekommenderar jag en Violet Design Black Knight, finns att köpa hos Claes.. Låter kanon på sång med, men ganska luftig i ljudet, boostar lite runt ca 3k.. Så ifall du har en tunnare röst kanske en ngt varmare mick vore lämpligare till just det.. Annars är den skitbra för pengarna
  14. Har en Violet Design Black Knight.. låter riktigt trevligt, dock väldigt öppen och luftig i ljudet. Inte att slänga på en tunn sångröst kanske. På gitarr är den skitbra, har hört mkt gott om den som trummöverhäng med... funkar nog på de mesta. Lyssna in den!
  15. kan de inte bara få hänga ut som de e? Jag hade iaf bara kört med ett par bra In-ear lurar och ifall jag behöver mer isolering sätta på hörselskydd över utan extra pjåk. I kyrkan jag lirar i ganska ofta kör vi med ett IE system.. vilket iofs också är en liten morot för mig att skaffa ett par bättre privat.... 😊 Gött att kunna ha både live och när man spelar in..
  16. Sicka tips! Eqa reverb har jag gjort.. komprimera bussreverb från trummorna har jag gjort när jag försökte fuska fram en rumsmick på trummor en gång vet jag.. 😱 Ska testas mera!
  17. snyyygt! Kommer nog bli kanon! Självklart vill man ha bra akustik men trivseln är också viktig! kommer nog bli jättefint!
  18. Ja.. lite trög... haha. Det verkar dock som en bra ide. Förutsatt att datorn har pci-platser. Ev. så var den någon värsting MBP som skulle användas. Vi kommer dock nog aldrig använda så många kanaler att vi kör med 6 ljudkort. Max 3 på sin höjd.. Men latency-skillnaden, kommer den vara märkbar vid bandinspelning..?
  19. DÅ kommer en till fråga.. ADA8000 har preamps på alla ingångar väl? Hur ställer man de då?
  20. Ja.. Tanken med studion är att det ska gå att göra riktigt bra produktioner. En av initiativtagarna är en gitarr och förstärkar hobbysamlare av rang som byter och säljer konstant. Men han har jämt några av världens bästa gitarrgrejer hemma i olika kategorier. Men nu kan han inte ha de hemma av diverse anledningar så tanken var att han kan ha sina instrument och prylar i studion. Win-Win eftersom han kan komma och gå och artisterna alltid har en handfull av toppklassgrejer att använda. Vilket skulle kunna attrahera... men claes.. hur mkt skulle ett sådant Pci paket kosta? Även om vi har stora ambitioner så finns det inte obegränsat med pengar. Speciellt inte till en nystartad grej som man aldrig vet hur länge det bär sig. Jag tänker att Audiofire-kortet är mest och bäst I/O för pengarna.. och går att köpa upp till 6 st ifall man skulle behöva upp till 72 I/O 😛 Sen ifall det skulle fortsätta så kanske ljudkortet byts ut i framtiden mot Pci.. eller vad som gäller då. Men jag är den största respekt för ditt kunnande Claes, vart inne på din sida många gånger. Kommer det bli strul med firewire-korten? För sålänge latencyn inte är så märkbar så är det nog ingen fara..
  21. Jag känndr inte till deras forum så väl.. men mkt handlar ju om att sålänge man vet att man har "bra" grejor så är det nog för många. Inte så att de egentligen hör skillnad, men det är ändå nöjda och det är la de som spelar roll :-) Och så e det med de mesta man köper 🙂
  22. Oj glömde skriva det i texten.. Bordet som vi funderar på att inskaffa är en Toft Audio Design Atb16..
  23. Sakenjag

    Echo Audiofire 12

    Hejsan! Tidigare har jag bara erfarenhet av att gå bakom i professionella studios, och suttit i min egna mindre studio (Mbox2, midiklaviatur, PT 8 LE, Adam A7.. blablabla) och i en något större baserat på en digi 003a. Men nu så kanske jag kommer vara med i ett projekt där vi bygger en ny studio som ska klara att spela in liveband med många kanaler. Lugn, det är inte tänkt att vara en professionell studio på något sätt till början. Men i takt med att vi kan leverera bra produkter så kanske den kan börja bära sig... Så en del saker kommer vara nytt för mig.. men jag läser på så gott jag kan. En del frågor har jag dock.. och ifall studioplanerna inte slutförs så har jag åtminstone lärt mig en massa När jag varit i professionell miljö så har de alltid mixat ut hörlursmixar på alla spår med i princip ingen latency alls i deras ProTools HD system. Hur kommer latencyn vara med Audiofire kortet genom ett enkelt ProTools LE system? Jag vill inte att det ska vara ett störande moment med eftersläp i lurarna för musikerna.. om alla kanaler går genom bordet är det ingen fara, man kan ju lägga externa preamps ut i bussarna med och så kunna ha 24 kanaler på bordet. Eftersom jag planerar att mixa från datorn och inte i bordet och ljudkortet inte har någon dedikerad speaker out med volymkontroll och hörlursförstärkare, är det en bra idé att dra från ljudkortets line out till tex. grupp 7&8 och skicka de till masterregeln? Eller är det en dum idé? Samt, går det att koppla ur reglarna från direct out utgångarna? eller måste jag se till att inte råka nudda på de under inspelning? Förstår det praktiska med att ha de, men det kan ju även vara ganska jobbigt med.. Fler frågor kommer säkert efterhand tack på förhand!
  24. Jag är intresserad!! Dock knapert här med.. bildar man en studiecirkel så får man hälften av hyran betalt tror jag.. Själv har jag Mbox 2 Violet Black knight Sm57a Adam A7 Pro tools 8Le Hör gärna av er om det verkar bli ngt..
×
×
  • Skapa ny...