Jump to content
Annons

Midi pickup till elgura


anarkisten1 (oregistrerad)

Recommended Posts

anarkisten1 (oregistrerad)

Finns det nÄn midi mick till elgura som bara Àr att plugga in i ett midiinterface och spela tex Reason syntar, Logics egna eller liknande mjukvaru syntar. Har kollat runt och de flesta verkar vara kompletta lösningar med en egen synt (hÄrdvaru). Tacksam för svar

Link to comment
Dela pÄ andra sajter

Annons
anarkisten1 (oregistrerad)

Tack för tips rÄkade snubbla över det igÄr och det ser bra ut men jag tÀnkte mig ett mer basic system med bara midi mick (max ink. separat converter, borde gÄ att bygga in i sjÀlva mickhuset) och rÀtt in i midiporten pÄ ljudkortet. Mjukvarusyntar finns ju hur mycket som helst och i mitt fall i Reason och Logic. Jag har dÀrför ingen nytta av syntdelen i dessa paket men dessvÀrre sÄ verkar det som att man inte har hunnit sÄ lÄngt Ànnu. Det lÀr finnas bara en converter, tror det Àr Roland som har en men den kostar lika mycket som en kombinerad med medföljande synt. Kort sagt det verkar som att tillverkarna siktar pÄ Live situationen.

Link to comment
Dela pÄ andra sajter

Alla convertrar jag sett har varit rackmonterade, sÄ jag tror inte man kan fÄ in en sÄdan i en mic. Ett annat problem med midigitarr Àr fördröjningen. Omvandlingen ton till midi tar en viss tid. Den kombinationen som jag rekomenderade Àr den snabbaste dÀr du fortfarande anvÀnder en vanlig gitarr. Syntaxe t.ex. Àr en fretboard synt.

Link to comment
Dela pÄ andra sajter

Axons prylar & Rolands (GR-20 och VG-99) Àr vÀl de som jag sett men dÀr medföljer ju en synthdel, har inte sett nÄgot dÀr man slipper undan detta. Jag har för mig att Roland har nÄgon tidigare variant ocksÄ, det kunde kanske vara nÄgot om du hittar det pÄ begagnatmarknaden för ett rimligt pris...

Link to comment
Dela pÄ andra sajter

anarkisten1 (oregistrerad)

Jo det Àr nog inte riktigt dax Ànnu eller sÄ finns ingen marknad för den hÀr typen av lösning. Iofs sÄ Àr ju det lite mÀrkligt dÄ det rimligtvis borde vara en dröm för oss guralirare som spelar in hemma. Tekniken finns ju oxÄ rimligtvis att tillverka en converter som Àr sÄ liten att den ryms i en liten lÄda att antingen hÀnga pÄ axelbandet eller skruva/tejpa fast pÄ gitarrkroppen. Jag menar om man tÀnker pÄ hur mÄnga funktioner det gÄr att trycka in i tex dagens mobiltelefoner och jÀmför hur smÄ dom Àr.

Det blir nog att fundera pÄ ett Axon frÄn Thomann eller beggat, problemet Àr att jag fÄr pröjsa ganska mycket för syntar jag inte vill ha. Hmm sÄg inget pris pÄ Ghost mickarna. Det verkar helt klart vara det bÀsta alternativet. Roland har tydligen en "converter only" apparat men kostar över fyra tusen pÄ Musikbörsen och Àr nog inte gratis pÄ Thoman heller.

NÄvÀl tack för tips vi fÄr se hur det utvecklar sig, tar nog sin tid iom att det blir lite dyrt. Jag Àr nÀmligen sugen pÄ att bygga en ny dator baserad pÄ i7 cpun sÄ det kan tÀnkas att jag prioriterar det först.

Link to comment
Dela pÄ andra sajter

anarkisten1 (oregistrerad)

Hmm dom verkar lite dyra GÀvlegrabbarna och det finns ingen bild pÄ Hexpander sÄ det Àr ju svÄrt att veta om det Àr hela kittet som dÄ Graphtech erbjuder. Priset hos Graphtech ligger pÄ 120 dollar för mickarna och 175 för basic hexpanderkittet. GÀvle vill ha ca 3500 spÀnn för ja jag fattar inte riktigt om man fÄr med allt faktiskt. I sÄ fall sÄ tror jag jag tar chansen att det slinker genom tullen frÄn USA som brev för det kan ju inte bli speciellt stort.

Runt 2400 frÄn USA eller 3500 frÄn GÀvle det blir frÄgan dÄ och sen tillkommer ju axon lÄddan för runt 4000 spÀnn med en massa syntar i som jag inte behöver. Mja jag vÀntar nog till det dyker upp ett system som passar mig bÀttre.

Redigerat av anarkisten1
Link to comment
Dela pÄ andra sajter

  • 3 veckor senare...

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vÄr community genom att registrera dig. Det Àr enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in hÀr.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...