Jump to content
Annons

Rush


Hellpig

Recommended Posts

Annons
För ca 3 år sedan roade jag mig med att göra en cover på 2112. Från början tom Temple of Syrinx. Plankade allt så noga det gick. Trummprogrameringen tog ett par dagar och jag fick pitcha några av dfh´s pukor så att jag hade 7-8 st. Det var roligt.

Får man lyssna? 😄

Jag får väl inte lägga upp den här, eller? Sedan måste jag kovertera till mp3. Är på jobbet nu och min sambos vatten gick för en timme sedan. Möjligtvis vid ett senare tillfälle.

/Gabriel

Oj, lycka till, Gaben! Nu lär man inte se Dig här på ett tag! Vad roligt, grattis!

Tackar. Nu är jag tillbaks på jobbet efter en kontroll på Östra. Innan helgen är slut skall knådden vara ute oavsett vad som händer.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tillbaka ontopic, så kan jag nog förstå dig lite Hellpig. Jag är och har alltid varit ambivalent till Rush. å ena sidan så gör de faktiskt rätt så tuff musik och man kan inte undgå att höra att det är Geddy Lee som sjunger eftersom han har en så säregen röst. Jag kan vara lite svag för det där. Det finns ett par sångare som sjunger så eget att man alltid känner igen dem. Jon Andersson i Yes t e x eller David Bowie för den delen. Samtidigt så kan Geddy bli lite gnällig och deras musik är på gränsen till lite för pretentiös ibland. Ibland funkar det riktigt bra. Jag tykcer det finns ett par bra spår på Spirit of the radio t e x. 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Faktum är att "ljusröstade" herrar ofta väcker arga känslor hos andra grabbar. Tjejer brukar ju tycka att Geddys röst är skön, ofta det enda som är skönt med Rush! Tony Harnell (TNT bl a) brukar ju också väcka liknande känslor, trots att herrn bevisligen, sjunger tekniskt briljant så blir det tydligen för mycket för en del. Själv tycker jag det är underbart! Tony Harnell är också ett unikum på ett annat sätt. I allmänhet sjunger han lika bra och t o m bättre live! Alla vi som hört Brian Johnson, Ian Gillan, Rob Halford m fl live några gånger vet ju att deras dagsform kan variera högst betänkligt. Tänker man efter så är det nog inom ganska få genrer som publiken accepterar att det låter som det låter ibland, live.

Geddy hade många gånger uppenbara problem live under den tidiga eran, fram t o m material från "A farewell to kings". Från och med "Hemsipheres" tog Rush ett medvetet beslut att försöka hålla igen lite med att blåsa på i de högre registerna. Resultat: Rösten håller bättre live och när han väl klämmer i så blir det effektfullt. Vill man höra exempel på detta, letar man upp låten "Freewill" från LP:n "Permanent Waves". Han sjunger på och ingenting saknas. Efter gitarrsolot.....ojojoj! Skapar rysningar av välbehag än idag!

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...
Hej!

Jag vill bara flika in att min favvoskiva med Rush är Fly By Night från -75. Och att jag gillar killens röst. Nånstans kring "Signals" så tappade jag dock (skivköpar-)intresset för bandet. Jag hade väl fått tillräckligt kantänka.

tjing

Kanske för att det är deras sämsta skiva. Tycker jag.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...
Jag har läst en del gott om Rush "comeback" album, Vapor Trails - så jag införskaffade det i veckan. Lät rätt ok tills sångaren börjar sjunga... här måste det vara något fel, tänkte jag. Det lät som någon som andats helium sjunger. Har det blivit något fel med filformatet, tänkte jag, så att det låter uppspeedat? Laddade ner ett gammalt album från 74 bara för att kontrollera. Nehej, det var minsann samma sångare bara det att det lät nästan ännu värre. För mig gör hans röst att det blir helt onjutbart... någon som upplever samma sak eller folk (som gillar Rush, om det finns några kvar?) att det låter bra? Jag är helt förvirrad.

(Å andra sidan tycker jag personligen att Axl Rose aldrig varit mer än en kraxande kråka medan somliga tycker att han är guds gåva till folket... strange)

en sak som jag länge har undrat över är varför robert plant låter så konstig på "the song remains the same". han låter liksom pitchad på den låten...men inte annars! (även om han ju alltid vrålar i nåt slags falsett) nån som har en aning?

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...