Jump to content
Annons

FlyRider

Medlem
  • Antal inlägg

    229
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. De ligger uppe i all evighet, tills vidare eller vad man kallar det 😑 Ja det är en engångsavgift, för UPC koden.
  2. Det funkar jättebra för mig, man laddar upp sina låtar, betalar en avgift på 10$ för att få en unik UPC-kod till sitt album och sen är det bara att vänta på att de olika ställena skall lägga upp din musik på sina sidor. Det kan dock ta ett tag, typ 1-2 månader innan det hamnar på t.ex. spotify och Itunes. Det bör tilläggas att även record union tar ut sin del av kakan efter att spotify eller itunes tagit ut sin procent. Det blir alltså inte så mycket kvar i slutändan. Men jag ser inte spotify som en potentiell inkomstkälla i vilket fall, med tanke på hur lite som betalas ut för varje lyssning.
  3. Artigt skrivet. 😆 Vet du om de kommer att sluta streama musik? Det vore väldigt tråkigt.
  4. Ok, det var det jag misstänkte. Fick bara känslan av att det lät lite skumt när jag pitchade så med cubase. Så det finns inget program som är lite extra naturtroget på den biten? Om vi säger att jag tex vill låta trummorna vara kvar på samma tonhöjd men timestrecha dem till rätt hastighet, finns det nåt tips då?
  5. Hej! Jag skulle behöva lite tips på program som kan justera pitch utan märkbar kvalitetsförsämring, både med och utan tidskorrigering. Jag skall ändra tonhöjd på en hel låt som jag skall spela in sång på och jag skulle vilja att det lät exakt som när man spelar upp ett analogt band lite snabbare. Är det nån skillnad på kvalitet vad gäller olika program då?
  6. Det där stämmer faktiskt inte. Lyssnar man noga så är det många skivor där det är lite otajtheter och ökningar hit och dit, särskilt på äldre inspelningar, men som lyssnare tänker man inte så mycket på det. Däremot känns det kanske väldigt tydligt när man själv spelar in och vet exakt hur varje grej låter för sig.
  7. Ju närmare hålet på gitarren du mikar, desto mer bas blir det. Det bästa är att ha en mikplacering som låter bra redan innan man spelar in, men som sagt, testa hipass filtret på equalizern, det kanske räcker.
  8. Det kan vara att det är en standard profil , dom har inga musik spelare. Jodå, det är en musikprofil. Och jag lyckades ju fixa det jag med, nu när jag skapade en ny musikprofil. Får se till att aldrig ladda upp musik på den då. Bra lösning, myspace!
  9. Nu startade jag en ny bandprofil, och se på fan, innan man lägger till låtar så lyser spelaren med sin frånvaro.
  10. Jo, jag har hittat en del sån kod och testat. Det bästa jag har fått till är att spelaren göms, men det blir ett stort, tomt utrymme där den satt. Dessutom försvinner den nya flashspelaren också. Det lustiga är ju dock att Otto, en av killarna på one touch edit, säger att han inte har gjort något alls för att få bort spelaren.
  11. vad är en rme omvandlare? RME är en tysk tillverkare av ljudkort och omvandlare. De ligger i en mellanklass prismässigt och är enligt min mening ett mycket vettigt alternativ när man vill komma upp en bit i ljudkvalitet. De som är ännu dyrare (t ex Benchmark, Lynx, Lavry m fl) är förstås också bättre, men förhållandevis till priset så är det inte lika stor skillnad. http://www.rme-audio.com tack! men, ljudkort vet jag ju mycket väl vad det är men vad är en omvandlare??? En A/D-omvandlare måste finnas för att kunna omvandla analogt ljud till digitalt så att man kan spela in på hårddisk - och likadant så behövs en D/A-omvandlare för att omvandla från digitalt till analogt ljud, så att man kan höra det man har spelat in. På de flesta ljudkort sitter det sådana inbyggda, medan en del ljudkort (oftast av bättre kvalisort) inte innehåller några omvandlare alls, utan förutsätter att man kopplar in externa omvandlare på S/Pdif eller ADAT Lightpipe. A/D- och D/A-omvandlare är med andra ord en nödvändighet när man jobbar med DAW. Vad har ett ljudkort som inte har nån inbyggd A/D- och D/A-omvandlare för uppgift?
  12. Jag har lagt in en flashspelare från yagosta.com på min myspace-sida. Men fastän låtarna är borttagna från myspace så ligger den gamla spelaren kvar på sidan, fast tom. Detta ser väldigt fult ut. Såhär ser det ut nu: http://www.myspace.com/loveaurell Jag har frågat dessa killar hur man gör http://www.myspace.com/onetouchedit men de säger att de tror att om man inte har några uppladdade låtar så skall spelaren inte synas. Men det gör ju min. Nån som vet var man kan stänga av den?
  13. Du kan testa artificial double tracking, ADT, som går att ladda ned som vst-effekt här http://www.vacuumsound.de/plugins.html Den tar ditt sångspår och gör en kopia med lite modifierad pitch och hastighet. Den försöker alltså efterlikna tekniken som användes av Beatles tekniker i Abbey Road Studios, när de skickade ut signalen till en andra bandare och på grund av det lät lite annorlunda än originalspåret i pitch och hastighet. Sounds pretty fräckt.
  14. Det skall inte behövas om det är en någorlunda normal mikrofon. Jag har nog aldrig behövt vrida preampen mer än till "kvart över" vid inspelning av sång. På min Firebox behövs det ... med en SP B1. Kör du extern strömförsörjning eller via firewirekabeln? Kan det ha nåt med det att göra tro? Jag har testat det med.. Att köra med extern strömadapter.. Ingen skillnad.. Ang det Emil skrev med svag röst eller löst ackefingerspel så är det i det här fallet så att den aldrig skulle ta in något sådant. Om jag tar macbooken och fireboxen med till repan och närmickar stärken och spelar, då hörs det sen.. men _väldigt_ lågt.. för att gitarrspåret ska låta så behöver jag sätta en gainhelper.. så ska det ju inte vara.. och det målar lite upp bilden om hur pass låg insignalen är. att lägga helt vanlig (inte viska, inte skrika) sång är således omöjligt.. insignalen är för låg.. Detta gäller alltså båda xlr-ingångarna, men när du byter till tele så blir signalen starkare? gitarren har normal volym med vanlig telekabel. micken (mickarna.. har testat 3 olika som alla funkar fint i PA och borde funka lika bra med fireboxen) har låg volym med både xlr-xlr och xlr-tele. Ok. Men är det samma problem på båda ingångarna (preamp 1 & 2)?
×
×
  • Skapa ny...